ipod u pahalı bulan zihniyet, evet o benim. çünkü bu şeyin amerikadan gelen ancak nedense türkiye de avro üstünden satılan şey olduğunu bilirim.
"imaj herşey değildir" savını destekleyenlerin düşüncesidir, saygı duyulması gerekir. zira imaj sadece ipod'la oluşmamaktadır.
(fl oz, 25.07.2008 01:28 ~ 01:33)
bazı kriterleri görselliğin ve popülizmin arkasına koyan zihniyettir.aslında bunu bile söylemek haksızlık olabilir çünkü ipod klasmanında değerlendirecek olursak ipod touch haricinde diğer modellerin aman aman bi görselliği yoktur,gayet sade dizaynlardır.bakıldığında iriver,cowon ve creative in de göze hitap eden tasarımları olduğu görülür.
ayrıca günümüzde ipod bir kültürel sanatsal faaliyetlere ilgi duyan insan aracı değildir,kültürü popüler kültür olan 1 sene hafızalı bütün tiki kızlarımızın elinde rahatlıkla görülebilmektedir.dolayısıyla ipod bir imaj yaratma çabasıyla alınıyorsa hatadır,imajınızı görünümünüz,konuşmanız ve kültürünüz oluşturur,ipod'unuz tek başına hiçbir şeydir...
babamın zihniyetidir. yıllarca uğraşarak bu zihniyeti bana da aşılamıştır (bkz:
parasızlıktan kahvaltıda makarna yiyen öğrenci) parayı yoldan mı topluyoruz mına koim. ne ipodu.
edit: imla
(qualyn, 25.07.2008 03:08 ~ 06.03.2009 00:18)
verdiği hizmetleri bir kenara koyarsak ipod türevleri arasındaki en pahalı mp3 çalar modelidir. bu bağlamda kişinin istemediği özelliklerden ötürü ipod seçmemesi ya da onu pahalı bulması normal karşılanmalıdır. ama fiyat/performans oranına bakarsak, yok yahu yine pahalı yine pahalı.
aynı kişi;
. orijinal müzik cdsi almaz, nasıl olsa netten indirir.
. orijinal kitaba o kadar para vermez, eğer biraz insaflıysa korsanını alır, ama değilse filmi çekilecek nasıl olsa diye bekler.
. kitabın filmi çekilir ama onuda nasıl olsa televizyona da düşer diye bekler yine gitmez.
e bunları yapan ipodu da almaz, alternatiflerini düşünür.
ipod'ların yurt dışında kaç paraya satıldığını bilen, 2 katı fiyata (tamı tamına) ittirmeye çalışan dükkanlara kıçıyla gülen zihniyettir.
yiyecek ekmeği zor bulan zihniyettir.
nitekim ipod ekmekten daha pahalıdır.
mühim olan işlevi diye düşünen zihniyettir. aynı işlevi yapan, daha uygun fiyatı olan aletler varken ne diye o kadar parayı vereyim diyen zihniyettir.
henüz çin malıyla tanışmamış olandır.
creative dururken ipod alanlara zavallı gözüyle bakanlar da bunlardır. kısacası dahil olduğum toplum zihniyeti.
(azman, 25.07.2008 10:01 ~ 10:01)
- babiş, biraz ben biriktirdim, biraz da sen verirsen ipod alıcam.
- kaç paraymış ipod minişim.
- xxxx lira istiyorum senden babiş.
- ooooo! annenin pazar parası kadar istiyosun veremem.
- kırdın beni babiş. annemin artık üzerine saksı koyduğu kenwood'a iki maaşını yatırdığını söyleyen sen değil miydin?
amerika'da 149$ 'a satılan
ipod nanoların buraya geldiğinde 350 lira gibi uçuk bir fiyata satılmasına anlam veremeyen zihniyettir. ha şunu da belirtelim, amerika'dan aldığınız ipod'un da türkiye sınırları içinde de garantisi çatır çatır işlemektedir.
asgari ücretle geçinen zihniyettir.
parası olmayan zihniyettir. öyle fakir edebiyatı yapıp ahkam kesecek değilim, benim de ipodum var mesela, ama bir müzikçaları müzik dinlemek için değil, "müzik dinliyor imajı yapmak " için alan zaten amacından kopmuş, ve de evet, parayı sokağa atmıştır gayet.
creative zen'e inanmış zihniyettir. yirim.
gittigidiyor.com la tanışmamış zihniyettir.zira adamlar 40-50 ytl karla satıyorlar,sizde türk kazıklarını yemiyorsunuz tanıdıklarınız olmasa bile.
böylece imajdan kazanan,dayanıklılığı ön plana çıkan,ses kalitesi başarılı bir mp3 çalarınız oluyor.hele bir de internete giriyorsa tadından yenmiyor. (bkz:
ipod touch)
yoksa creative'de fiyat olarak ipod'a yaklaşmakta iken,apple müşteri hizmetleri olsun,yetenekleri olsun o kadar fiyat farkını hak ediyor.
hele bir de türkiye'de itunes store çalışacak idi.o zaman buralar hep dutluk olacak idi.imiş.işsiniz.işler.
apple ipod u türkiyede bulan insandır. elin ecnebi diyarında bizim 350 -400 -500 ytl civarına aldığımız aletin feriştahını 149 $ gibi gayet asgari bir fiyata satıyorlar.inanmayan gitsin görsün. şimdi tamam çok güzel bir alet özellikleri bol ama geliş fiyatının 149$ olduğunu bilerek 500 ytl saymak insana koyar be abi. bakın ben minton kullanıyorum 2gb +2 gb sd kartlı.dışarıyada ses veriyor kulaklıklada çalışıyor resimlerede bakıyor. vesaire appledan özellik bakımından aşşağıda kalmıyor.ama dayanıklılık ,kalite , estetik açıdan vasatı geçemiyor.çünkü alalı 2 yıl olmadı dün gittim bozulan tuşuna 5 ytl saydım. garantisi vardı ama uğraşamadım.bekletiyorlar.apple da öyle mi ? bozulduğu gün kaldır at önlerine bozuldu bu de en fazla 3 ay bekletiyorlar yapamazlarsa yepis yenisini ellerinde görüyorsun doğru mu ? doğru. ama sırf bunun içinde kalkıp 350 ytl veremem apple'a yurt dışına giden arkadaşlar olursa söylüyorum al parası neyse vereyim diye ama hiç birinin beni sikine taktığı yok.millet içki sevdasında.kısacası bu zihniyetin yurt dışına giden arkadaşa ihtiyacı vardır.ama giden arkadaşlarınında samimi olması lazım.yoksa benim gibi dolaşırsınız tuşu bozuk mintonla.
(jimmy, 25.07.2008 12:57)
bu devirde dandik mp3 çalarlara bile ipod diye hitab eden kitleden bahsediyorsak saçmalıktır. ipod marka olmayan ama gayet yüklü bir miktar şarkı hafızasına sahip ve dandik olmayan bir marka için ise yanlış ve saçma bir zihniyettir.
ipodun tadını tatmamış kişidir. tattıysa da zevkler için bedel ödenmesi gerektiğini bilmeyen kişidir
e tabi 3000-4000 ytl kazanan arkadaşlara şöyle bir
ipod classic 160 gb pahalı gelmez ama 500 ytl ile ev geçindiren insanlar için pahalıdır. bundan doğal da birşey olamaz sonra
ayranı yok içmeye tahtırevanla gider sıçmaya durumu olur.
(knuckle, 20.08.2008 02:29 ~ 02:30)