belki ilginizi çeker
  1. · firmware
  2. · ipod shuffle
  3. · creative zen micro
  4. · ipod nano
  5. · ipod
  6. · eşyalara isim takmak
  7. · mini
  8. · rock n coke 2006 anketi
  9. · hitachi microdrive
gündem
  1. · insanın hayatına sıçan şeyler
  2. · geniş aile
  3. · hagi dünyanın en iyilerindendi yalanı
  4. · banu güven
  5. · 15 kasım 2009 galatasaray fenerbahçe basket maçı
  6. · erkekte ses tonu
  7. · hayatın iyi bilinmesi gereken kanunları
  8. · ve hakem 90 dakikayı bitiriyor
  9. · ulaşım

ipod mini  

1. 4 gb kapasiteli ipod modeli. şeker şeker renkleri var ama en güzeli gümüş.
    (wondrous, 18.05.2005 15:02)

2. boyutlarıyla mini, fiyatıyla maksi ürün.
    (neverwinter nights, 18.05.2005 15:03)
  3. tiki aksesuarı
    (hansvoralberg, 18.05.2005 15:07)
  4. iki jenerasyonu vardır. ilk jenerasyonu chipset olarak pp5020 kullanırken ikincisi pp5022 kullanıyor. ikisinde de 4200 rpm'le dönen hitachi ata-66 hard drive'lar mevcut. ilk jenerasyonun pil ömrü 8 küsür saatken ikinci jenerasyonda 18 saat.
    (wondrous, 23.06.2005 17:29 ~ 17:32)
  5. gidip de 6gb'lığını aldıktan 1 gün sonra 20gb'lık normal ipod'u tercih etmediğim için kendimden nefret etmeme neden olan alet.

18 saat olduğu iddia edilen pil ömrü bundan çok daha azdır. ayrıca 20gblık ipod'la arasında yaklaşık 120 ytl gibi bir fiyat* olduğu düşünülürse, bu zavallı aletin yüzüne bile bakmamak gerekir.

küçük olması filan önemsiz detaylardır. kesinlikle (bkz: ipod)
    (drenchrome, 03.07.2005 00:45)
  6. ayrıca küçük bir uyarı:

kullanım kitapçığında "do not disconnect yazısı kaybolmadan usb bağlantısını kesmeyiniz." demektedir. ben de diyorum ki inanmayın buna kardeşim. do not disconnect yazısı hiç kaybolmuyor ipod ekranınızdan, yalan hepsi.

(bkz: fuck you apple)
    (drenchrome, 03.07.2005 02:22)
  7. 18 saatlik pil ömrü iddia edilen cihazın pil ömrü harbiden de 18 saate yakındır. ama ipod'ların çalışma prensiplerine uygun hareket edildiğinde:

- ipod firmware'inin güç yönetimine ilişkin en önemli özelliği kullanıcının parçaları shuffle yapmadan çaldığında o an çalan parçadan bir önce ve bir sonraki parçaları 32 mb'lık aslanlar gibi sdram'e cache'lemesi ve böylece ipod bataryasının bir numaralı düşmanı hard disk erişimini azaltmasıdır. yani shuffle yapmadan, zırt pırt parça değiştirmeden düzgün sırayla çalma modunda yapılan ölçümlerde batarya ömrü büyük oranda artar.

- ipod, usb bağlantısı yaptığı esnada yine batarya enerjisi kullanırken eş zamanlı olarak şarj olur. bu hikmetinden sual olunmaz bir mimaridir. ben sebebini algılayamadım.

- ekranın sık kullanımı, backlight gibi şeylerin fener alayı gibi yakılması da batarya ömrünü büyük oranda azaltacaktır.

- ayrıca yeni alınan cihazların bataryaları bir kaç dolum boşaltım sonrası gerçek performansına erişir. (hayırlı olsun drenchrome)

dolayısıyla apple, "bunun 18 saat ömrü var" diyorsa da yanıltıcı reklamın büyük yaptırımlarından haberi yok değildir. iş, onu apple mühendislerinin zevk anlayışıyla kullanıp da 18 saat çalıştırabilmektedir.
    (wondrous, 03.07.2005 18:39 ~ 18:39)
  8. ipod nano'nun piyasaya sürülmesiyle bunlar tarih olmuştur. fiyatlarının düşmesini merakla bekliyoruz.
    (çarut, 07.09.2005 23:28)
  9. şirin mi şirin bir teknoloji harikası. insanda 24 saat müzik dinleme isteği uyandırıyor. ilk alındığında kullanma klavuzunu ezberlemek gerektiği düşünülsede zamanla alışılıyor. ayrıca şimdiye kadar pil ömrüyle beni yolda bırakmadı. tek kötü yanı itunes adlı programı kullanmak zorunda kalmak. aldığım en işlevsel hediyem...
    (rosie, 31.03.2006 03:52)
  10. dört ay bile hayrını göremediğim lanet şey. koltukta unutup üzerine oturmakla ipod bozulur mu diyorsaniz, benimki bunun mümkün olduğunu kanıtladı. hayir sorun benim götümde değil ipod`da.
    (sekizonbeşvapuru, 16.07.2006 15:13)
  11. yamulmuyorsam, üretimi durmuş ipod cinsi [eylül 2005 itibariyle]. yerini ipod nano'ya bırakmış durumdadır.
    şans eseri son seriden yakalayıp alanlardanım*. şöyle bir sorunu var yalnız, bozuluyor. bozulmak derken, tüm elektronik aletler bozulur biliyorum da, bu bir acayip bozuluyor. tarif edeyim:
    "it's ok to disconnect" yazısı çıkıyor ekranda, ve öyle kalıyor. bilgisayara bağladığınızda normal olarak bağlantı sağlanıyor, usb removable storage device olrak tanınıyor, dısya alışverişi ok falan ama disconnect ettiğinizde tekrar "its ok to disconnect" deyip donuyor kalıyor.
    böyle de şerefsiz bir durumda, reset yemiyor etmiyor, delleniyorsunuz.
    tek çözümü ise, format atmak. yani firmware'i yeniden kurmak ve ilk ayarlara dönmek.
    partition komple silinip, kullanıma ayrılan alanı ile birlikte kendi dosya sisteminde bulunan işletim sisteminin bulunduğu *50 mb'lık kısım dahil, içindeki tüm her şey gidiyor bu işlemle. ml_ipod ile format veya itunes falan da yetmiyor bunu yapmak için, ipod updater lazım.
    en son olarak 1.4.1 serili firmware ile kullanılmakta, güncellenebilir.

mini ile ilgili bir ayrıntı daha, üretimi durduğu için, fanatikleri ve nostaljik takılan hastaları için, satışları ebay tarzı sitelerde, nano'dan daha yüksek fiyata yapılmakta imiş. dünya'da fazla insanda olmayan [discontinued product] ve hoş şekle sahip* bir alet ne de olsa.
    http://news.com.com/...
    ipod mini sahipleri, bir nevi şanslı azınlıktadır. öyleymiş.
    (azureel, 02.09.2006 14:10)
  12. marstan dünyaya:

- disk mode'a giren alet windows içinden unmount edildiğinde kimi zaman "don't disconnect" yazısının öylece kaldığı doğru. yanılmıyorsam bu belli usb kontrol çiplerine özgü bir problem zira anakartımdaki orijinal usb portlarıyla böyle bir sorun yaşamıyorken, nec'in pci-to-usb controller'ına bağladığımda gerçekten de alet unmount edildiğini anlamıyor artık neyin hikmetiyse.

- bu tür bir durumda aletin kablosu uyarı sallanmayıp söküldüğünde işletim sistemine geri dönmesi gerekli. eğer dönmüyorsa klasik menü tuşu-orta tuş kombinasyonuyla reset atılabiliyor olması gerek. eğer kombinasyona cevap gelmiyorsa zaten alet toptan ölmüş demektir zira bu kombinasyon yazılımla ilgili değil, doğrudan donanıma etkiyen bir kombinasyon. alet reset bile yemeyecek haldeyse nasıl tekrar ipod updater'a cihazı gördürüyorsun, nasıl format atıyorsun ona anlamadım?

- cihaza işletim sistemini tekrar yüklemek için format atmak gerekli değil, bununla ilgili bir workaround'u @421736'da açıkladım.

- amına koyduğumun ml_ipod'u 25 kere database'i sildi, anapod explorer'la fiziksel olarak duran parçalardan database'i tekrar oluşturmak mümkün ancak sağlıklı olmuyor.
    (wondrous, 02.09.2006 17:38)
  13. 4 seneyi aşkın süredir ilk jenerasyon üretim 6 gb modelinin hala "tık" demeden, canavar gibi çalıştığı müzik çalar.
    (retro, 10.09.2008 20:48)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil