ipod 20gb 329 eur+kdv, ipod 40gb 429 eur+kdv, ipod mini ise 259 eur+kdv fiyatları ile ülkemizde satılıyor. ipod photo’nun ise 40 gb’lık modeli 529 eur+kdv, 60gb’lık modeli ise 629 eur+kdv’lik fiyatla satışta.bu fiyatlarla ancak bakınılası ,iç geçirilesi, son teknoloji mp3 çalar.
hayallerimdeki mp3 çalar olmakla birlikte,her gördüğümde iç çeke çeke gözümü ayıramadan geçer giderim yanından.özellikle rengi büyüleyicidir,bu yüzden mini leri fazla çekici gelmez.ama o da olsa öpüp bin kere başımıza koyarız.aahh ahh
asıl amacı mp3 çalar olan ve bu amacı ile kullanıldığında çok başarılı olan bir alettir. ama sağolsun yurdum tikileri kendilerine ortam aygıtı olarak seçtiklerinden dolayı fiyatı uçmuş ve sadece uzaktan bakılabilen bir alet olmuştur. daha ucuz bir alternatifi olarak creative zentouch tavsiye edilir. ortam yapılamaz ama müzik dinlenebilir.
modasına kendinizi kaptırdıktan sonra her biri en az 60ytl olan aksesuarlardan koleksiyon yaparak ipod'a verdiğiniz paranın iki mislini dock, uzaktan kumanda, ipod çorapları gibi para tuzaklarına yatırmanıza sebep olabilecek baş belası.
her an dinleyebilirim diye yanında 10bin şarkıyla dolaşma mantığıyla yola çıkan 40 gb'lik modelleriyle işi abartı derecesinde yüceltseler de küçük ebatlı modellerinin insanı cezbettiği aşikar olan walkman'den sonraki en büyük teknolojik devrim azledilen aygıt.
şunu belirtmekte fayda var, ipod'a gigabytlelarca şarkı atmak pilinden aşırı götürüyor..nitekim az piliniz varsa ve yükleme yapıyorsanız usb'den şarj olması da fayda etmez, "az pil var kapatıyorum ben kendimi" diyip kaçar..ondan dolayı aşırı yükleme yapacağınız zaman pilin az olmamasına dikkat edin..
bir de bu aşırı yüklemeler alette ısınmaya sebebiyet verebilir, korkulacak bir şey yok, nitekim 4. nesil ipod'lar harddisk mantığı ile çalışıyor..yüklemeler nasıl bilgisayarlarımızın harddisklerin ısıtıyor ise, ipod denilen cihaz da böyle abanılırsa ısınıyor..
kesinlikle iyi bir kulaklık ile hiçbir mp3 player'ın yanına yaklaşamayacağı kalitede müzik yayını yapmaktadır..estetiktir, başarılıdır ama bir o kadar da pahalıdır..
nitekim kullananlara da; her zaman software'ını update etmeleri önerilmektedir..
hem pil tasarufu hem de diğer özellikler açısından software update önemliymiş..
kendisi hdd-mp3 player olduğu için sisteminizde tanıtılı 4 tane hardware var ise, hdd modunda kullanmanız için itunes denilen programına sahip olmanız gerekmektedir..
ne dedim ben şimdi??
kısaca özetlemek ve örneklemek gerekir isek; atıyorum sisteminizde 2 hdd (primary master, slave geyikleri) 2 tane de cd-rom olsun (dvd-rom, cd writer falan filan) nitekim hdd-mp3 player olan ipod'unuz kendini resmen usb'den bağlı sabit disk olarak göreceği zaman, bilgisayarınızın donanımında boş slo aramaktadır..eğer bu sırada siz örnekteki gibi 4 slot'u da kullanıyorsanız şayet ipod kendini hdd olarak göremez..itunes'a ihtiyaç duyarsınız..önceden haberiniz olsun, sonra my computer'da ipod'u göremeyebilirsiniz..
bu hafta cnet de hot topic olarak seçilen alet.bazıları ipod'un bi işe yaramadığını söylerken,bazı ipod severler buna karşı çıkıyor,dolayısıyla cnet de bunu make some noise forumlarına taşımış.
bütün beyaz modelleri -yani ipod ve ipod photo- tek bir modelde toplanan ve renkli ekran olan,sadece 20 gb ve 60 gb seçenekleri bulunan süper alet.sıyırdık sanırım.
2005 yılına girdiğimiz gece ortamda sıkça bahsi dönerken "nedir o tripod-monopod gibi bişii midir?" şeklindeki safiyane soruma kahkahalarla cevap verilmesini sağlayan,benim de teknolojiyle alakasızlığımı ortaya koyan müzik hödösü.