görseller
iphoneiphone
iphoneiphone
belki ilginizi çeker
  1. · lg gd900 crystal
  2. · iphone kullanan annenin çocuğuna yaşattığı ızdırap
  3. · amoled
  4. · purplera1n
  5. · lg arena
  6. · iphonealma com
  7. · kulaklıkla bangır bangır müzik dinleyen insan
  8. · nokia 1203
  9. · sosyalizmin iphone u ve plazma tv si olmamıştır
  10. · derste giri girmek
gündem
  1. · günün tek şarkılık özeti
  2. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  3. · kurban kesmeye karşı olan dallama
  4. · 29 şubat 1453 galatasaray fenerbahçe maçı
  5. · babaların garip huyları
  6. · cehennemin girişinde yazan söz
  7. · soğuk havada kısa etekle dolaşan kızlar
  8. · ülke almaca
  9. · hot dog

iphone*  

sayfa  / 6
  1. apple firmasının önümüzdeki günlerde piyasaya sürmeyi planladığı telefondur.ipodla çılgın satış rakamlarına ulaşıp çılgın atan firmanın, söylenenlere göre feci özelliklere bürünmüş bu ürünle telefon piyasasının tozunu attıracaktır apple.yüksek hafızasıyla müzik,fotoğraf ve telefon özelliklerini bir araya getirecekmiş...

(bkz: http://www.milliyet.com.tr/...)
    (bkz: http://21talks.net/...)
    (sycrone one, 06.12.2006 14:25)
  2. "telefona para harcamam" zihniyetine sahip biri olarak kendisi için ivediyetle para biriktirmeye başlayacağım ürün. zira o bir telefon değil. osx çalıştırıyor var mı daha ötesi? forza apple. resmi olarak şuradan ulaşabilirsiniz. http://www.apple.com/...
    (martin hayda gel, 10.01.2007 03:59)
  3. (anarsist, 11.01.2007 18:20)
  4. bisürü özelliği yanısıra ipod'dan biraz daha fazla para ödeyerek alabileceğiniz 4 gb ve 8 gb versiyonları bulunan telefon.
    (azman, 11.01.2007 18:22)
  5. http://www.apple.com daki tanıtımını izlediğim andan itibaren para biriktirmeye başladığım ve hayallerimi süsleyen şey.bu arada iphone'un tanıtımının yapıldığı sırada apple hisseleri %8 değer kazanirken diğer cep telefonu üreticileri olan sony,nokia ve samsung'un hisseleri düşmüştür.
    (dreamlike, 11.01.2007 18:48 ~ 18:49)
  6. (bkz: http://www.apple.com/...)

-dokunmatik ekran
    -safari web browser
    -kablosuz internet
    -google maps
    -sensör(ortamdaki ışığa göre otoatik parlaklık ayarı, konuşma sırasında ekranın devre dışı kalarak life saving sağlaması, vs.)
    -mac os x işletim sistemi
    -html email client
    -widget(borsa, hava durumu gibi göstergelere ulaşım)
    -2mp kamera
    -ipod video özelliklerine sahip
    -4 veya 8gb harddisk
    vs.

fiyatı 4gb:500$, 8gb:600$ olarak açıklanmıştır, lakin bu fiyatlar için amerikada olmanız ve anlaşmalı bir operatörle 2 yıllık sözleşme imzalamanız gerekmektedir. tahmini türkiye fiyatının en az 2000 tl olması beklenmektedir.

dipnot: siteye girince watch the keynote yazan kısma tıklayıp yaklaşık 2 saatlik tanıtımı izleyin derim, tabi kota derdiniz yoksa
    videodan bir kesit:
    steve jobs google mapsten bölgedeki starbucksları aratır. bir tanesini seçip, harita üzerinde tıklayarak telefon görüşmesini başlatır.
    starbucks görevlisi, merhaba ne arzu edersiniz türüden bişeyler söyler.
    steve jobs: i want to order 4000 lattes. just kidding. wrong number" deyip kapatır ve herkes yarılır
    (lord andurien, 11.01.2007 20:46)
  7. şimdi şöyle bir şey var..eğer biz böylesine bir alet için şimdiden paralarımı bir köşeye toplamaya başladıysak çoktan yenilgiyi kabul etmişizdir, teknoloji bizi ele geçirmiştir..hedede hödödöö..rerörerö

eeeeeeh, ne diyorum ya lan ben?!?

köle olurum ya sana, nesin sen öyle, yarabbim nasıl bir sapkınlığa soktun beni ey apple, allah belanı versin!!

uyku girmeyecek yine gözüme..
    (zeus, 12.01.2007 01:23)
  8. ailecek izledik, yuh dedik. beğeniyle takip ediyoruz. 2007 ortalarında fiyatı yaklaşık olarak 500 abd doları olacakmış amerikada vs vs.

(bkz: http://www.youtube.com/...)
    (famenoth, 12.01.2007 01:28 ~ 17.01.2007 23:27)
  9. steve jobs'un "apple, mac ile bilgisayar dünyasında, ipod ile müzik dünyasında, itunes ile legal paylaşım dünyasında bir devrim yarattı. şimdi sıra mobil telefon dünyasında" dediği roportajında "iphone, is the future" şeklinde tanımladığı telefon. pardon ipod'lu telefon, ya da internetli ipod, ya da...her neyse, üstün zeka ürünü harika bişey işte.
    (evde yoklar, 12.01.2007 11:04)
  10. ilk gelen incelemeler ve raporlara göre internet tarayıcısı olan safari'de flash ve java desteği olmayan; 3. parti yazılım kurulmasına apple tarafından izin verilmedikçe olanak sağlamayan bir garip kapalı kutudur kendileri. apple istediği yazılımları itms aracılığıyla satacak, son kullanıcıda para verip alacak apple'in hesabına göre. tüm o şahane dizaynın yanında böyle abidik gubidik olaylara girmeleri bir gariptir; umarım apple ikinci bir g4 cube faciasi yaşamaz. ayrıca ekranı feci kir tutuyormuş ama bir kumaşla rahatlıkla temizlemek mümkünmüş.
    (corwin, 13.01.2007 01:09 ~ 15.01.2007 20:49)
  11. bu kadar büyük ekran hoş gözükse de aslında günlük hayatta o kadar da kullanışlı olmayacağı kanısındayım.
    kullandıkça çok çabuk kirlenmesinin yanında bu kadar güzel bir alet her dakika elinizde olacaktır ve çizilmesi de kaçınılmazdır.
    (bkz: http://www.bram.us/...)
    (bora, 23.01.2007 20:33)
  12. yeni reklamı; (bkz: http://www.youtube.com/...)
    (zeus, 04.06.2007 20:35)
  13. cisco systems'in iki yıl önce çıkardığı , isim hakları yüzünden apple ile mücadele ettiği , voip teknolojisini kullanan telefon.
    (kkadirr1989, 04.06.2007 20:46 ~ 20:46)
  14. sadece cingular dan iki yıllık kontrat yapılırsa alınabilecek yani sim kilitli, diğer hiç bir telefon şirketinde çalışmayacak olması, pilin çıkarılamaması, 3g teknolojisini desteklemiyor olması,wordve exceli açamaması, fm radyosun olmaması dolayısıyla hiçte 5 yıl sonrasının telefonu olmayan telefon.
    (minik kus, 07.06.2007 21:14 ~ 21:20)
  15. "excel'i çalıştırmadığı için almıyorum, hıh!"

minibüsde ms excel çalışan bir plaza insanının iphone hakkında yapabileceği en aptalca yorum sanırım bu olacaktır.
    (man on the moon, 23.06.2007 01:49)
  16. balon bi alet olduğu konuşuluyor sağda solda. tamam tasarımı çok çekici ama elime şu özellikleri geçti.

1. şarkılarınızı zil sesi tonu olarak kullanamıyorsunuz.
    2. oyun yok.
    3. flash ve java desteği yok.
    4. (widgets sayesinde youtube videolarını izleyebiliyorsunuz)
    5. mms atamıyorsunuz.
    6. çok iyi fotoğraf çekmesine rağmen video kaydı yapamıyorsunuz.
    7. wireless bluetooth desteği yok.
    8. taşınabilir bataryası yok.
    9. en geç 2 günde bir bataryasını şarj etmek zorunda kalacaksınız.
    10. 3g ve gps desteği yok.
    11. genişletilebilir hafızası yok.

bundan sonra ne denir bilemiyorum. zaten türkiye'ye geç gelicek bence acele etmemek lazım. beklemek en iyisi.
    (donnie darko, 27.06.2007 21:15)
  17. dün itibariyle amerika'da piyasaya çıkmış olan pda. 4 gblık modeli 499$ a, 8 gblık olanı ise 599$ a satılmaktaymış.
    bir benzeri için(bkz: benq p50)
    (iset, 30.06.2007 15:33)
  18. amerika'da satışa çıktıktan sonra herkesin acaba nasıl getirtebiliriz dediği ancak şu anda türkiye'de çalışması pek mümkün olmayan yeni apple çılgınlığı. iphone almak için 2 yıllık yapılan at&t aboneliğini sizin adınıza yapacak birilerini bulsanız dahi türkiye'ye gelince telekomünikasyon kurumu'ndan onay almak için gümrükte seri numarası doğrulaması yapılması gerekiyor. tüm bu işlemlerin üstüne iphone çalıştırmak yine mümkün olmayabilir çünkü büyük bir ihtimalle telefon üzerindeki sim kilidin kırılması mümkün olmayacaktır(amerika'daki sim kilit sistemleri türkiye'ye oranla çok karışık ve o kadar uğraşa rağmen bu kilitlerin türkiye'de kırıldığını henüz görmedim.) tüm bu engelleri aşmanız durumunda birde itunes üyeliği gerekiyor ki o da ancak bir amerikan kredi kartı ile mümkün olabiliyor. uzun lafın kısası amerika'dan getirtirim söylemleri iphone için biraz hikaye kalıyor. 400 dolara 4gb lık ipod kullanmak isterseniz o başka tabi. bu durumda bu çılgınlığa türkiye'den katılmak için 2007'nin sonunu beklemek gerekiyor. bu bekleyiş sırasında şunu hatırlatmakta yarar var, tr fiyatı amerika fiyatı olan 400-500 doların kat be kat üstünde olacaktır(gsm operatör anlaşmalarından dolayı)
    (reut, 01.07.2007 15:10)
  19. bugün gazetedeki haberini okuyunca hey allahım dedim. ulan iki gün kullanıp üçüncü gün evin içinde bulamayacaksın başka bir telefonla aramadan. beş gün çizilmesin deyip sonra atacaksın çantanın içine. elinden düşecek senden önce ulaşacak merdivenin son basamağına. başka iş mi yok yahu? kapmışlar şezlongları uyku tulumlarını girmişler iphone sırasına. (ara: akıl fikir)
    (gaia, 01.07.2007 15:36)
  20. afedersiniz tenasül organına sürülecek aklı olmayan amerikalıların almak için günlerce kuyrukta beklediği telefonumsu.

hakkındaki detaylı incelemelere bakıldığında telefon teknolojisine hiçbir yenilik getirmediği, hatta birçok önemli özelliğe sahip olmadığı, sahip olduğu özelliklerin de ordan burdan araklama olduğu açıkça görülüyor.
    (quentin, 01.07.2007 15:48)
  21. çok fazla abartıldığını düşünüorum o kadar da matah bişeye benzemiyor.

iphone almamak için 10 neden:

1. şarkılarınızı zil sesi tonu olarak kullanamıyorsunuz.
    2. oyun yok.
    3. flash ve java desteği yok.(widgets sayesinde youtube videolarını izleyebiliyorsunuz)
    4. mms atamıyorsunuz.
    5. çok iyi fotoğraf çekmesine rağmen video kaydı yapamıyorsunuz.
    6. dokunmatik ekranı her zaman işinizi kolaylaştırmayacak sürekli dikkatinizi ona vermenize neden olacaktır. özellikle yağmurlu havalarda birilerini arayabilmek için biraz çabalamanız gerekecek.
    7. taşınabilir bataryası yok.
    8. en geç 2 günde bir bataryasını şarj etmek zorunda kalacaksınız.
    9. 3g ve gps desteği yok.
    10. genişletilebilir hafızası yok.

(bkz: shiftdelete net)

alternatifleri için (bkz: tphone)
    (revolution is my name, 02.07.2007 04:47 ~ 14:01)
  22. gömülü pil özelliğinden dolayı bilinçli tüketicilerin rağbet etmeyeceği apple ürünü. ipod olsa bir derece ama telefon bu, pili bitince ne olacak? gönder geriye verdiğin para kadar pile para öde. hem, telefonu olacaksa bir insanın bilgisayarı olması zorunluluğu yoktur. ama bu meymenet bilgisayar olmadan işe yaramıyor,şimdilik. prize takılır usb çıkartacak ama onuda iphone ile beraber gelmeyecek. onuda satın alması gerekecek. para ödemekten sefası sürülür mü? tartışılır.
    (beyaz araba sola cek, 02.07.2007 13:13)
  23. şişirdikçe şişirilen telefon. şahsi kanaatim, hiç de kullanışlı değil. tamam touchscreen güzel olmuş da çok kolay bozulabilir gibi gözüküyor. zaten telefoncudaki elemanlar da iphone alanlara ayrıca bir koruyucu (işte şu telefonun içine konulduğu plastik zımbırtı) almalarını tavsiye ediyorlar.
    telefonun 500 ve 600 $ olması tamamen at&t ve cingular hat alma zorunluluğundan kaynaklanıyor. cingular'daki fiyatları bilmiyorum ama at&t'de iphone alinca, almaniz gereken hat tarifeleri 60$ dan başlıyor ve hiç de iyi avantajlari yok. (haftasonu ve geceleri 500 dakika veriyor tmobile 40$ gibi bir fiyata sınırsız aynı hizmeti sunuyor) yani anlaşılacağı üzere telefonun pahalı olmasının yanında hat da pahalı ve daha ucuz bir tarifeye geçmek gibi bir şans yok.

telefonda da "vay mina koyim lan!" dediğim bir tek parmaklarla büyütme ozelliğiydi. onun dışında "aha işte şimdi kendimi 5 yıl sonrasında hissettim" demedim. hatta parmaklarım biraz odun gibi olduğundan klavyesinde bir şeyler yazmaya çalışırken sürekli iki harfe birden bastım.
    velhasıl kelam almanın hiç mantıklı bir iş olduğunu düşünmuyorum, zira çok kullanışsız bir telefon.

edit: ayrıca türkiye'de çalıştırma ihtimali neredeyse imkansız. telefonun pilini çıkarma şansınız bile yok.

edit 2 : işte böyle elin adamına güvenip "türkiye'de çalışmıyor" falan yazarsan böyle göt olursun, türkiye'de çatır çatır kırılıp çalıştırılmaktadır efendim. türk'ün elinden ne kurtulur zaten?
    (bokakonansinek, 02.07.2007 17:38 ~ 11.06.2008 01:24)
  24. haberlerden gördüğüm kadarı ile sahip olan kişilerin deli sikmiş gibi böğüre böğüre,zıplaya zıplaya sevinmelerine sebep olan oyuncak.

bu nasıl bir tüketim çılgınlığıdır anlayamıyorum... milyonlarca insanı salaklaştıran.
    sıçtınız lan güzelim gezegenin içine, allah belanı versin apple...

(bkz: şirket mirket anlamam anlasam da anlamam)
    (adrian, 02.07.2007 17:50 ~ 26.09.2008 18:22)
  25. apple'ın cebini doldurma çabası, ipod ile yarattığı modayı kullanarak.
    (keyif pezevengi, 02.07.2007 17:59)
 sayfa  / 6

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil