|
|
- ios , * * cisco based cihazların *** operating system'idir.aslında unix tabanlı olduğu aşikârdır.çok fazla büyük bir boyutu yoktur bu os in cisco cihazlarda 'flash' denilen bellek'de read only tutulur.ve startup da ram e compress edilir.böylece cihaz boot olur, son günlerde pek fazla security bug'i çıkmıştır.binlerce dolarlık cihaz satarım patch i de yamarım onlarca dolara diyerek, kendi açığını örterken bi hayli para istenmesine sebep olmuş'tur ios
(cursed, 22.06.2005 00:38 ~ 16:40)
- açılımı input output system olabilecek kısaltmadır. olmayabilir de.
- ks. internetwork operating system.
cisco'nun, ciscofusion mimarisi ile yapılan tüm ürünlerinde kullandığı sistem yazılımı. proses sıralama ve routing gibi servisleri ve cli'si bulunan, multi tasking bir işletim sistemi olarak tanımlanabilir. geniş bir protokol kümesine destek veren, entegre ve merkezi bir ağ yönetim sistemine sahip olmak için bunu kullanmamız yetiyormuş.
http://www.cisco.com/...
kullananlar, hantallığından ötürü başlarını racklara vuruyorlarmış, forumların yalancısıyım.
- cisco 3640 serisi routerlarda eğer tftp üzeriden atamayıp pcmcia üzerinden atmayı deniyorsak hayatı zindan edebilecek bir eylem olabilir.attım diye sevinip confiği çakmak için bide flasha kaydetmeden mutlu mesut reload edildiyse o ortamdan koşar adım uzaklaşmak gerekmektedir.
|