iolp   

adana çık aradan

1. açılımı ingilizce öğretmenliği lisans programı olup, ingilizce öğretmeni eksikliğinden dolayı anadolu üniversitesi ve milli eğitim arasında imzalanan protokol gereği, ilk iki senenin yüzyüze okunup, son iki senenin açıköğretim şekline büründüğü lisans programı. son iki senede milli eğitime bağlı kurumlarda ücretli öğretmenlik yapılmasına hak verilir. yapılan bu tanımlamadan sonra "iyiymiş" tepkilerine aldırmamak gerekir. çünkü kazın ayağı hiç de öyle değildir. geçme notunun 70 olması, tüm sınavlara iki günde girme zorunluluğu, sınav sonrası soruların açıklanmaması, sınav sonuçlarınınsa sınav tarihinden tam 1 ay sonra açıklanması,1-3 /2-4 barajının olması gibi gerekçelerle bölüm öğrencileri tarafından fazlasıya eleştirilmektedir. mezun olanlar vardır fakat zor rastlanır.

www.iolp.aof.edu.tr adresi bölümün resmi sitesidir.
    (psykhee, 15.03.2007 17:59)
  2. anadolu üniversitesi aof'e bağlı, ingilizce öğretmeni yetiştirme amacı ile açılmış; amacını fazlası ile aşmış, beceriksiz bir eğitim programıdır.

bu bölümde okuyan kızlar, 1. ya da 2. sınıfta iken evlenmektedir. çünkü okulun bitmesini beklerlerse, evde kalma ihtimalleri yüksektir. şu an tanıdığım 12 tane kız arkadaş var evli, nişnalı..vs.
    çocuğu olan bile var.
    ayrıca bu bölümü bitiren öğrencilerin, bölümü bitirme şerefine havada beş takla attıktan sonra,hemen gidip buz üstünde de dörtlü salto attıkları rivayet edilir. bu bölümü bitirdikten sonra on takla atsan da yeridir.
    (bkz: yazmak)
    (askkolik, 01.04.2007 06:51)
  3. az önce final sınavı açıklanan ve bu sonuçlara göre bitirdiğim bölüm.
    tahminen yarın mevlit okutuyoruz; buyurun gelin.
    (askkolik, 28.06.2007 17:59)