belki ilginizi çeker
  1. · seri katil olma nedenleri
  2. · aşkına karşılık alamayan aşık tepkileri
  3. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  2. · yılmaz özdil
  3. · öğretmenler günü
  4. · tunceli alevileri dinsizdir
  5. · aşk ı memnu
  6. · annenin gençlik fotoğrafları
  7. · prison brake
  8. · jk
  9. · aşk

intikam almak  

1. yapılan bir kötülüğe kötülük yaparak karşılık vermek.karşıdaki kişi bunu hak ettiyse ve çok doğru zamanda alınmış intikamsa psikolojik rahatlamayı sağlayan eylemdir.
    (bkz: intikam)
    (pati, 05.05.2006 12:35)
  2. kötülüğe kötülükle karşılık verme eylemi olarak tabir edilse de kanımca kişinin kendisini karşısındakiyle bir tutmasından kaynaklı, erdemi yok sayıp kanına kin bulaştırma işidir.
    bir insanı üzmek ve hatta bunun için çaba göstermek sadece kişiye zarar verir. kısacık bir "oh" diyebilme uğruna, aptalca gurur safsatalarıyla gözyaşını amaç edinmemeli kimse..
    bence erdemi yeteri kadar hissedebiliyorsanız yüreğinizde kimseden intikam almak zorunda kalmazsınız...
    (betty blue, 05.05.2006 14:04)
  3. çoğu zaman beklenilen tadı vermeyen olaydır. kendi kendinizi yer bitirir, kinle gözlerinizi kör edersiniz. bir fırsat bulup intikam aldınız mı kısacık bir rahatlama duygusu ardından pişmanlık gelir. kendinizi o nefret ettiğiniz insanla aynı kefeye koymuş ve onun gibi davranmışsınızdır. en iyisi hiç bir zaman nefret etmemek ve intikam almamaya çalışmaktır. böylece iç huzurunuzu koruyabilirsiniz. hem bir insanı sevmemek, hayatınızdan çıkarmak bir süre sonra gerekli rahatlamayı sağlar. intikam almak ise hem karşı tarafı ama daha da önemlisi çoğu zamanda sizi üzer.
    (chrystal, 05.05.2006 14:13)
  4. merhamet duygusunu unutacak kadar zıvanadan çıkmış kişinin kaçınılmaz eylemidir. memnun edicidir, içinin yağlarını eriticidir, ara sıra gereklidir.
    (perdue, 05.05.2006 15:52)
  5. intikam, alınana kadar insanı deli gibi çalıştıran bir motivasyona sahip, alındığı andan itibaren içinizin buzzz gibi soğuduğu ve "değer miydi" sorusunu zehir gibi insanın içine salan bir şeydir. almasan bir dert alsan bir başka dert. ben derim ki, insan içini soğutacak başka bir şey bulmalı. misal; allahından bulsundur, zaten geberecek ne gerek vardır benim yorulmama vs. gibi.
    (z string, 28.03.2008 15:06)
  6. (bkz: öc almak)
    (obsession, 28.03.2008 15:08)
  7. (balkanlardan gelen soğuk hava, 24.02.2009 01:27)
  8. planlanması sırasında kişiye inanılmaz haz veren, intikam alındıktan sonra da rahatlamaya yol açan fakat sonrasında pişman olunabilecek olay..
    ince plan yapmak gerekir. karşı tarafın verebileceği her türlü tepki düşünülür.
    hayatın ritmi haline getirilirse hastalık derecesine gelmişsinizdir..
    (silmarwen, 25.02.2009 18:11)
  9. tanım:size zarar verir.

gözümü bürümüş hisle telefonunu aldım. numarayı çevirdim.

"xxx operatörünün kontör yükleme servisine hoşgeldiniz!"
    yüzümde hınzır bi gülümseme. karar verdim hattı bloke edecem. 1 yanlış giriş, 2 yanlış giriş, 3. de şöyle bi uyarı aldım:

-kartınıza 500 kontör yüklenmiştir. iyi günler dileriz.

o an yaşadığım hisler için ne denir bilmiyorum ya da ne desem az kalır gibi. kafayı sıyırmama ramak kaldı ya da çoktan sıyırdım bile. sanırım ava giderken avlanmak da böyle bir şey.
    haa uslandım mı?
    tabii ki hayır!
    bi dahaki sefere pin kodunu yanlış girmeyi deneyecem. bu sefer garanti. sonra arasın dursun puk muk.*
    (pandalari koruyalim, 10.05.2009 22:43)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil