gündem
  1. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  2. · boylumlama
  3. · 25 kasım 2009 emekçi grevi
  4. · 8taş deyip f3n3rbahç3 lafına bozulan ezik fenerli
  5. · çok istenip de olunamayan meslekler
  6. · yetenek sizsiniz türkiye
  7. · google wave
  8. · tatlı ekşi
  9. · namık kemal

intihar edenin cenaze namazı kılınmaz  

1. para ve imanın kimde olduğunun takdiri ne bize ne imama düşer. geride kalanlar görevlerini yapar, merhum hangi inançtan görünüyorsa ona göre cenaze namazı, ayini, duası neyse yapılır, gömülür, yakılır vs vs. bu ritüeller geride kalanların sorumluluğudur, merhumu ilgilendirecek kısmı zaman geldiğinde hüküm sahibinin vereceği karardır. ha, kişileri inhardan uzaklaştırma gibi bir faydası oluyorsa söylenmesinde, inanılmasında fayda vardır, o ayrı...
    (jeriko, 31.05.2007 10:38)
  2. yaşayanların, kendi iradesiyle belki anlık bir anlık zayıflık belki uzun bir hesaplaşmanın getirdiği kaçınılmaz bir karar olarak hayatına son vermiş bir insan üzerinde hüküm kurma ve hakimiyet sahibi olma çabasının tezahürü laf. kimsenin ölen insanı veya onun yakınlarını düşündüğü yok, bu dünyadaki iktidarları kafalarından geçen.

bir de adam kendi hayatına son vermiş, ailesi ve sevenleri yasta, birileri geliyor "allah suçunu affetsin, allah bağışlasın." diyor kendilerince iyi niyetle. acıyı arttırmak dışında ne işe yarar bu yaklaşım bilemiyorum. intihar eden kişinin allah tarafından affedilmesi dileğine dair duayı kişi kendi içinden de edebilir, bazı zamanlarda herkesin iyi niyetini kendine saklamasının daha hayırlı olacağını düşünüyorum.
    (recai pengül, 31.05.2007 10:40 ~ 11:11)
  3. hayatı boyunca yalnız olmanın getirisiyle kendi canından vazgeçen bir insanı son yolculuğuna çıkarken de yalnız bırakmaktır.
    (bloodine, 31.05.2007 11:33)
  4. şaşırmama neden olmuş tümce. "neden kılınmasın canım o da insan onunda dini vardı imanı vardı; belki bir kuralını çiğnedi dinin ama sanki hangimiz herbirine uyuyoruz ki... cinayet işleyenlerin ki kılınıyor, hırsızlarınki kılınıyor, dolandırıcılarınki kılınıyor... neden kılınmasın intahar edeninki?" diye düşüncelere sevk etmiştir beni.
    (medium, 31.05.2007 11:37)
  5. cahilliğin gözü körolsun dedirten. intihar edenlerin dinden çıkmış sayılması hıristiyanlığın bir uygulamasıdır. hıristiyan din adamları intihar edenler için dini merasim yapmazlar. islam'da ise intihar etmek büyük günahlar arasında olsa da intihar eden kişi dinden çıkmış sayılmaz. cenaze namazı da kılınır, ölü için rahmet de dilenir. alın size deylemi'nin rivayet ettiği bir de hadis-i şerif.

"müslüman her ölünün cenaze namazını, intihar etmiş olsa da kılınız"
    (easy company, 31.05.2007 11:55 ~ 11:57)
  6. -ee bari hadi abdest al da cuma'ya gidelim.
    -ya, intihar edilmiş bi şehirde o hafta cuma kılınmaz.
    -peki. evde öğleyi kılalım.
    -intihar haberi duyan insan öğle namazı kılamaz.
    -pardon?
    -öyle.
    -iyi oturalım şurda ikindiden sonra da kaçarım ben.
    -öğle zamanı oturan adam ikindi kılamaz.
    -haydaaaa
    -cenabetim ya! üsteleme daha.
    (azwepsa, 31.05.2007 11:56)
  7. "kılsak günah mı işlemiş oluruz" diye merak ettiren hede.

ya da bana ne canım.
    (nox, 31.05.2007 12:05 ~ 25.02.2008 21:15)
  8. fatih semtinde gündüz vakti linç ve cinayet olayı yaşanmış bir camide, ertesi gün katillerin hiçbir şey olmamış gibi namaz kılmasından nedense rahatsız olmayan, kin dolu yaratıkların uydurduğu saçmalık. hem intihar süsü verilmiş bir cinayet ise ne olacak? ayrıca ölenin ardından namaz kılmak, ölenin değil, kalanın sorumluluğudur. bunu gibi safsatalar ancak cüppeli jet ski hoca gibi level 17 goblinler tarafından uydurulur.
    (atreju, 31.05.2007 12:15 ~ 12:17)
  9. kraldan çok kralcılıktır. zira hz. peygamber zamanında savaşta aldığı yaraya dayanamayan bir sahabe intihar etmiş ve sahabe onun cenaze namazını kılmıştır. muhtemelen bazı kimseler, hz. peygamber'in intihar eden sahabenin cenaze namazını kıldırmamış olmasından dolayı böyle bir yanlış kanıya ulaşmışlar.

islam açısından intiharın tasvip edilmeyen bir şey ve hatta büyük bir günah olması ayrı bir meseledir. ama malum ki işlenen günahlar insanı dinden çıkarmaz. dolayısıyla müslüman olduğu bilinen bir kimse intihar ederse, her müslüman gibi cenaze namazının kılınması diğer müslümanların üzerine farzdır.
    (wer bin ich, 31.05.2007 13:01)
  10. islama bulaştırılmaya çalışılan safsata.
    (anky, 31.05.2007 13:02)
  11. uykuya dalmış olan için önemli olacağını sanmıyorum sadece geride kalanların uğraşacağı cinsten bir sorundur heralde. her zamanki gibi bir adet deli ve kırk adet akıllıyı ilgilendiren söz öbeğidir.
    (poisontendre, 31.05.2007 13:50)
  12. akli dengesini yitirmiş kimselerin dindeki bir çok şeyden muaf olmasıyla çelişen bir yargı. zira intihar asla nevroz ya da psikoz dan uzak gerçekleşmez. cenaze namazını bırakın, cehennemden çıkamayacak olması bile çelişki...
    (jimela morrison, 31.05.2007 14:08 ~ 14:09)
  13. hep kafamda soru işaretlerinin oluşmasına neden olmuş bir önermedir. acaba gerçekten cenaze namazım kılınmaz korkusu ile intiharından vazgeçen insanlar var mı? eğer varsa bunlar da benim gibi kişiler mi yoksa mars'ta yaşayan küçük yeşil adamlar mı?

- dur abi napıyosun ya ver o silahı?
    - hacı bırak beni ya, siktirgit burdan.
    - olum hasta mısın sen intihar edenlerin cenaze namazı kılınmıyor bunu hiç duymadın mı?
    - hassiktir.
    - valla.
    - oh iyiki yetiştin. sigara?
    - sağol.
    - karnın acıktı mı?
    - eh işte.
    - hadi bişeyler yiyelim.
    (günah duygusu gibi bir şey, 09.04.2009 22:32)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil