görseller
inti illimaniinti illimani
inti illimaniinti illimani
belki ilginizi çeker
  1. · el pueblo unido jamas sera vencido
  2. · venceremos
  3. · sambalando
  4. · şili
  5. · introsuna aşık olunan şarkılar
  6. · dünya genç işçi buluşması
  7. · la partida
  8. · hasta siempre
  9. · derya köroğlu
  10. · venceremos
gündem
  1. · darbeci baro taksim e hoş geldin
  2. · itü sözlük e bir daha gelinse alınacak nickler
  3. · 100 opera
  4. · thierry henry
  5. · ugg
  6. · colin kazım richards
  7. · itü sözlük
  8. · mirsad türkcan
  9. · sevgili olmayan sevgiliyi sevmek

inti illimani  

1. şilili müzik topluluğu. victor jara tarafından kurulmuş ve yeni şarkı akımının öncüsü olmuştur. allende'nin başında olduğu unitad popular(halk cephesi) hükümetini desteklemiş, 11 eylül 1973 günü pinochet'nin abd destekli kanlı bir darbe yaptığı esnada avrupa'da turnede oldukları için ülkelerine dönememiş ve onyıllar süren sürgün hayatına başlamışlardır. victor jara ise şili'de bir stadyumda katledilmiştir. benzeri bir grup için (bkz: quilapayun)
    (gelecegim, 24.02.2005 23:31)
  2. alturas
    fiesta de san benito
    polo doliente
    el arado
    mulata
    danza di cala luna
    gibi eserleri de vardır inti ilimani'nin.
    (thefittiriktospik, 29.10.2005 19:40)
  3. öncülük ettikleri akımla yeni türkü grubunun da etkilendiği, bazı eski üyelerinin ayrılıp aynı adı taşıyan başka grup kurmasıyla sayıları ikiye çıkmış, sözlerini anlamasam da dinlediğim zaman farklı duygular hissettiren sevilesi bir gruptur. (bu isme sahip olma hakkı mahkeme sonucunda gruplardan birisine verilmiştir.) cd'lerini alma isteğimle birlikte başlayan aramalarım çoğunlukla 'satıştan kaldırıldı' veya 'kalmadı' şeklinde sonuçlanarak ister istemez üzülmeme neden olmuştur.
    (mentol, 11.01.2007 01:17)
  4. 2003 yılında harbiye açık hava tiyatrosu'nda müthiş bir konser vermiş gruptur. konserin ön grubu moğollar'dı.

sahnede bir yığın adam var, her biri çok acayip müzik aletleri çalıyorlar ve herbiri her aleti çalabilme yeteneğine sahip. her şarkının ardından yerler ve yüzler değişiyor, hayran hayran seyrediyorsunuz bu olağanüstü insanları. tam bir şölen verdiler adamlar, muhteşemdi.
    (clementine, 30.05.2007 16:24 ~ 16:27)
  5. gruplarının adını kendime "nickname" yapacak kadar hayranlık duyduğum, şili' nin güzel insanları.
    80' lerin sonunda ya da 90'ların başında ilk olarak grup yorum'un haziranda ölmek zor adlı albümünde venceremos şarkısıyla tanıdığım grup.
    (inti illimani, 03.07.2007 14:39 ~ 15:04)
  6. hoşgelmiş dördüncü nesil yazarımız.
    (itü sözlük e bir daha girersem alacağım nick budur, 31.07.2007 22:59)
  7. (bkz: illuminati)
    (papazzz, 31.07.2007 23:02)
  8. 2003 batman hasankeyf kültür festivalinde dinleme şansı bulduğumuz güzel grup.
    (kandahar, 21.04.2008 00:19)
  9. cocuklugumda cok duyardım ismini bu insanların. ilk önceleri biri zannederdim hatta dayımın arkadaşı diye bilirdim. sonra sonra bir müzik topluluğu olduğunu öğrenince çok şaşırmıştım. hayat işte.
    (14ncu havari, 21.04.2008 00:30)
  10. (bkz: el pueblo unido jamás será vencido)
    (kanlı ketcap, 04.05.2008 20:22)
  11. bu seneki odtü bahar şenliğinde ankara'nın ağırlayacağı şili'li grup.
    (beyourself, 04.05.2008 20:30)
  12. mutluyum odtü'de canlı dinledim. salvador allende gözlerimin önüne geldi. küba'lı müzisyen ile kübalı dostları hatırladım.

la patria prisionera, venceremos'u dinlemek muhteşemdi.

dünyanın her tarafında aynı şarkılar ile benzer tepkiler verip benzer dansları hep beraber oynamak çok güzel.

devrim yazan binlerce odtü öğrencisi de beni mutlu etti.

yankee no cuba si
    (gustaveflourens, 07.05.2008 23:33)
  13. pinochet darbesi sırasında, şans eseri avrupada bulunan, bu sayede ölmekten kurtulan üyelerden oluşmuş, hala salvador allendeye şarkılar yazan, müthiş müzikleri bulunan şili'li grup
    (l appartement, 01.01.2009 00:22)
  14. (bkz: venceremos)
    (asayisberkendal, 01.02.2009 12:22)
  15. ilk olarak el aparecido ile tanıştığım grup. ''hadi bir dinleyeyim'' diye tıklayıp sözlükte de giri girildiğini görünce ''e bir şeyler yazayım'' dedim. latin amerika'dan bir rüzgar gibi esiyorlar. müzik evrenseldir. bu evrensel sohbete kendi kültüründen cümlelerle ve bestelerle katılmak ve katkı yapmak çok değerli bir iş.
    (ne içersen iç su iç, 01.02.2009 12:29)
  16. bu yaz açıkhava tiyatrosuna gelmiş ve konser vermiş olan şili asıllı devrimci grup.
    keyifli bir akşam geçirdik, hep bir ağızdan el pueblo unido söylemenin tadına vardık sayelerinde. çok sağolsunlar, yeniden bekleriz.
    (agnostik portakal, 20.07.2009 20:55)
  17. grup yorum, bandista gibi grupların önünü açmış, yollarını yapmış, altmışlarda kurulmuş çok baba bir şili'li protest müzik grubu. protestliği pinochet'ye karşı olmuştur. kanımca en güzel şarkıları için;

(bkz: el cigarrito)

(bkz: ojos azules)

(bkz: samba lando)

(bkz: senora chichera)
    (karadut, 19.09.2009 15:15)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil