mükemmel bir senaryoya sahip 94 yapımı bir film. aslında ilk önce kitabı basılmıştır, filmi sonra çekilmiştir. alışılagelmiş vampir tabularından kurtularak, malzemeyi bize çok ustaca sunan bir filmdir, brad pitt ve tom cruise oyunculuklarıyla bir kez daha takdir kazanmıştır
başrolde brad pitt oynuyorsa da * tom abinin daha ünlü olması sebebi ile afişte en büyük puntoları tom cruise almıştır. bunun yanında antonio banderas falan da gayet iyidir güzeldir. vampirlere farklı bakış açısı gerçekten hoştur.
klasik vampir hikayesi formatından sıyrılmış, vampirler hakkında gerçekten fantastik bilgiler veren bir dram.
izlemeye ilk başladığımda içten içe bir askiyon bekliyordum filmden. ama aksiyon yerine ustalıkla işlenmiş bir dram buldum. vampir olmaktan da vazgeçtim bu filmden sonra.
buarada vampirlerle hiç alakası olmayan buffy ve angel adlı geyik dizilerden sonra çok güzel geldi bu film
kirsten dunst'ın oynadığı en karizmatik filmdir bana göre...
brad pitt, antonio banderas, tom cruise üçlüsünün birlikte rol aldığı çok güzel bir vampir filmidir.
kirsten dunst yeni yetme iken çevrilmiş bir filmdir (yıl 94 tabi).
-- eser içeriği --
filmde en ilgi çekici ve kafa bulandırıcı olay kirsten dunst'ın (filmdeki adını hatırlamıyorum) asla büyüyemeyecek olmasıdır. ölümsüz bir yaşamı çocuk olarak yaşamak.. filmde en çok acı çeken / çekmesi gereken kişidir bu sebeple kirsten dunst. (zihinsel olarak da çocuk kalıyor ama bir yerde dank eder heralde?).
ayrıca filmde vampirlerin makyajları mükemmel-ötesi denilebilecek kıvamdadır. şahsen angel adlı diziyi de zevkle seyreden bir kişi olarak angel'daki makyajımsı saçmalığın ne derece bir saçmalık olduğunu bu filmle farkettim.
bunun yanısıra louis haç işareti, sarmısak ve dracula'nın uydurma olduğunu söylemiştir filmde..
-- eser içeriği --
not: bir de armand'ın mekanındaki kevgir çocuğun olayını ısrarla kavrayamıyorum. bilen eden?
az evvel cnbc-e de izleme fırsatını bulduğum film. tom cruise ve kirsten dunst performansları ile hayran hayran ekrana bakmama sebebiyet verdiler. izleyen izlemeyenlere izlettirsin denecek cinsten.
cnbc-e yayını sebebiyle sözlükleri tekrar bir kontrol edip 'hmm bakıyım neler yazmışlar' dememe sebebiyet verecek kadar güzel olan film.
neil jordan'ın gerçekten dahi bir yönetmen olduğunu gösteriyor. aynı zamanda anne rice'ın da ne müthiş bir yazar olduğunu fark ettiriyor.
ironik ve yeni bir bakış açısı kazandırdığı olur. dikkat etmek gerekir, özellikle film ilk defa izleniyorsa ertesi gün normal insanların eskiden olan normal davranışları gözünüze salakça salakça gelmeye başlayabilir...
karizmatik mi karizmatik brad abi, bambi den ıslak hamburger yiyormuşçasına iştahlı iştahlı fare(ler) yemektedir bu filmde. fare mi dedim ben ? sıçan diycektim sıçan.. sıçan yiyor. kolum kadar.
güzel bir filmdir. ölümsüzlüğün de aslında ne kadar zor olduğunu, yaşamak için bile olsa bir insanı öldürmenin zorluklarını anlatır, gayet izlenesidir. 1994 yapımı olmasına rağmen görüntü kalitesi şahanedir. vampirlerle ilgili yapılmış, ciddiye alınmış en iyi filmdir. ayrıca bayanlar da pek bir beğenirler:
"what died in that room was not that woman. what has died is the last breath in me that was human." repliği beni başka dünyalara götürmüş, dün cnbc-e ile ilk defa baştan sona adamakıllı izleyebildiğim, güzel kurgulu, kitabını okumadan seyrettiğim nadir filmlerden.
cnbc-e'nin dvd kalitesinde yayın yaptığını bir kez daha görmemi sğalayan film zira show tv'de de ayyınlanan film ilk izleyişte bu tadı vermemişti bana..dublajında etkisi büyük ama asıl olay görüntüde bence..
filme gelirsek küçükkene okuduğum küçük vampir serisinden kaynaklı olsa gerek hep ilgim olan vampirlerle iligli yapılmış açık ara en iyi filmdir..oyunculuklar bu kdr iyi olamsaydı sonuç değişirmiydi bilmiorum ama filmin içeriği zaten alıp götürüyor insanı..ayrıca şeytani özellikler taşıyan küçük vampir kız claudia'ya(bkz: kirsten dunst) dün gece neden bu kdr üzüldüm hala bilmiorum..ilginç tabi..