görseller
interpolinterpol
interpolinterpol
belki ilginizi çeker
  1. · leif erikson
  2. · c mere
  3. · evil
  4. · games for days
  5. · slipknot tan coldplay e geçiş yapan insan
  6. · the lighthouse
  7. · kayser sozer
  8. · the heinrich maneuver
  9. · pace is the trick
  10. · erol alkan
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · dünyanın en güçlü 500 müslümanı
  2. · yatmadan önce dinlenen son şarkı
  3. · hayatın iyi bilinmesi gereken kanunları
  4. · colin kazım richards
  5. · yeşim salkım
  6. · metrobüse para vermeyen tkp li öğrenciler
  7. · itü sözlük hiçbirimiz komiklik yapmıyoruz günü
  8. · pozitif düşünce de kazanır
  9. · gerdeğe cenabet girmek

interpol  

1. son zamanlarda new york tan babam çıksa yerim dedirten gruplar silsilesinin bir başka üyesi.turn on the bright lights albümünden çıkan obstacle1 ın tadından yenmez.parçanın videosu ise ayrı bir güzeldir.
    (katil sincap, 06.05.2004 21:06)
  2. tam adı international criminal police organiation olan sadece "interpol tarafından kırmızı bültenle arananlar listesi"yle kendisinden bahsedilen kurum. pek bir icraatlerini duymadım. scotland yard'ın bile adı daha çok geçiyor.
    (spyder, 06.05.2004 21:12)
  3. (bkz: evil)
    (the acme, 05.03.2005 13:18)
  4. uzanları elindeen kaçıran organizasyon
    (azwepsa, 05.03.2005 13:31)
  5. turn on the bright lights gibi mükemmel bi albüme imza atmış grup.ardındanda antics patlatılmış.normal bi ruh haliyle dinlenmemesi gereken ny lu cici arkadaşlarımız.
    (sercekafasi, 05.03.2005 16:09 ~ 12.12.2005 23:18)
  6. www.interpolny.com
    (scaryguy, 14.03.2005 01:53)
  7. solistinin sesini duyduğumda 35-40 yaşında bir amca söylüyo sandığım fakat aslında taş gibi bir abinin solist olduğu güzide grup.. ilgilenenler için solistin adı paul banks..
    (the acme, 14.03.2005 10:27)
  8. (bkz: obstacle 1)
    (bkz: obstacle 2)
    (bınar, 14.03.2005 10:38)
  9. (bkz: the bravery)
    (akaydo, 31.10.2006 23:30)
  10. adının açılımı uluslararası kriminal polis teşkilatı olan ve interpol olarak tanınan teşkilat, suçlu kovalamaz, daha ziyade bir haber dağıtım birimidir. halen lyon, fransa'da bulunan merkezindeki teknik elemanlar, yazı işleri görevlileri, tercümanlar, hukukçular gibi çalışanlarıyla, diğer üye teşkilatlara eline geçen bilgileri ulaştırır ama bünyesinde dedektif yoktur. orada bir james bond aramak boşunadır, insanları sorgulayan veya tutuklayan interpol ajanları bulunmaz.
    (prophecy, 02.06.2007 20:42)
  11. son albümleri için;
    (bkz: our love to admire)
    (yeni yazar, 14.09.2007 04:04)
  12. 1998 yılında, gitarist daniel kessler ın davulcu greg drudy ile tanışmasıyla grup olma yolunda ilk adım atılmış; ne var ki greg efendi şimdi başka bir grupta çalıyor, sam fogarino onun yerini almış. bu iki kişiye vokalist - gitarist paul banks i ve bass - keyboard sorumlusu carlos dengler ı ekleyince interpol ü elde etmiş oluyoruz. antics, turn on the bright lights ve peel sessions, last fm e bakılırsa interpol ün en sevilen albümleri.

emi etiketi altına girdikleri için indie nin gerçek anlamını düşünerek "indie yapıyorlar" diyemesem de punk soslu alternatif rock demekten pek çekinmiyorum, illa bir tarz altına yerleştirmem gerekirse böyle derim, evet.

iyi gruptur; melodiler, gitar tonları, vokal tarzları falan gayet yerli yerindedir ama benim dikkatimi çeken asıl şey bass line ların kuvveti oldu, kafaya tokmak gibi iniyorlar ki sırf bu yüzden bile sevebilirim interpol ü.
    (alternatif maliyet, 11.12.2007 19:23)
  13. şimdiye kadar new york semalarından gelen en iyi ikinci şey (ilki için: (bkz: seinfeld)).

joy division dönemine yetişemedim. punk'ın o ihtişamlı zamanlarında dünya üzerinde değildim. fakat torrent'tir şudur budur bir şekilde joy division albümlerini (zaten 2 tane var stüdyo albümü) dinledim. o sıralar da televizyonda bir klip dönüyordu, adı evil'di ve interpol diye bir gruba aitti. vokalin sesi tanıdık geliyordu, sanki ian curtis mezardan kalkmış yeni bir grup kurmuştu.

sonra aylar birbirini kovaladı ve ben bu güzide grubun önce solistinin adını öğrendim (paul banks) sonra da albümlerini edinmeye başladım. önce evil'in olduğu 2.albümleri antics elime geçti, fakat ilk albümlerini (turn on the bright lights) edinene kadar dinlemedim.

turn on the bright lights da zaten başıma gelen en karanlık, en melankolik, en korkutucu şeylerden biriydi. öss zamanıydı ve ben çıstak çıstak şeyler dinlemem gerekirken "gotta be some more changes in my life..." diye bağırıyordum (ahan da öss'nin zihinsel olarak etkileri). bir ara sadece "stella was a diver and she was always down"u dinler, sonra salak saçma şeyler düşünürdüm.

sonra antics'i elime aldım. narc - evil - take you on a cruise beni yedi bitirdi. okulun bitmesine az kalmış, salak salak melankolik düşünceler dört bir yanımdayken paul banks "lady don't you try to find me, baby it will be all right; we sail today, tears will drown in the wake of delight" demekteydi. o zamanlar kendisini görsem beline sarılır "ben de senin içtiğinden istiyorum" derdim. şimdi olsa "lanet olası pislik hayatımı kararttınız laaan!" derim gerçi.

neyse, antics daha sert bir albümdü ses bakımından. daha güçlü gitarlar ve bateriler vardı. daha hareketliydi. daha güzeldi belki de, emin değilim.

okul bitti, öss geçti, yaz başladı, yeni bir interpol albümü geldi. our love to admire. ısınamadım ama ona. beni ilk iki albüm kadar etkileyemedi ilk başta. belki de çıkış zamanından dolayıydı, emin değilim. zaten sonbahar gelince değerini anladım bu yapıtın. gerçi ilk iki albüm kadar iyi değildi, orası kesin ama bir rest my chemistry'si vardı ki, bunalımda olmayanı bunalıma sokar o derece.

velhasılkelam (böyle mi yazılıyordu), çok iyi müzik yaparlar bunlar. şiddetle tavsiye ederim.

bu da albüm ve single'ları:

2002 turn on the bright lights
    2004 antics
    2007 our love to admire

2002 obstacle 1 *
    2003 nyc *
    2003 pda *
    2003 say hello to the angels *
    2004 slow hands *
    2005 evil *
    2005 c'mere *
    2005 narc *
    2005 slow hands (yeniden*)*
    2007 the heinrich maneuver *
    2007 mammoth *
    2007 no i in threesome *

benzer gruplar için de
    (bkz: joy division)
    (bkz: echo and the bunnymen)
    (bkz: editors)
    (noscho, 13.12.2007 02:10 ~ 20.09.2009 23:29)
  14. (bkz: a time to be so small)
    (closer, 09.06.2008 18:29)
  15. hayatımın on albümü listesinin demirbaşı olan turn on the bright lights gibi her parçası bir ayrı güzel albüme sahip new york çıkışlı indie,post-punk grubu.
    (bkz: nyc)
    (bkz: leif erikson)
    (elfa, 05.09.2008 13:45)
  16. gerek sound, gerek sözler gerekse paul banks'in vokali ile joy division'ın biraz daha pozitif hali olarak adlandıralabilecek bir müzik yapan, kanımca sevilsin veyahut sevilmesin hiç bir kötü işe imza atmamış, gayet amerikan kökenli olsalarda, brit denilen soundu fazlasıyla yakalayabilmiş, ülkemiz topraklarında bir kez daha görmek için yanıp tutuştuğumuz post punk grubu.
    (lull, 10.11.2009 18:16)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil