belki ilginizi çeker
  1. · berke hürcan
gündem
  1. · çok istenip de olunamayan meslekler
  2. · kar yağarken hissedilen duygular
  3. · 27 kasım 2009 bursaspor galatasaray maçı
  4. · aşk
  5. · sözlük yazarlarının dinlemekten bıkmadığı şarkılar
  6. · kız arkadaşı behlül ve sawyer la yatakta basmak
  7. · okan bayülgen
  8. · ahmet hakan coşkun
  9. · yasaklanması gereken şeyler

internette tanışıp ilk kez buluşmak  

1. eğer iki tarafta birbirlerinin suretini görmemişlerse, gayet heyecanlı ve ilginç bir durum ortaya çıkabilir. genelde iki tarafta konuşmaz ve birbirini inceler ve her iki kafadan bir sürü düşünce geçer.şimdi örnek bir düşünce diyaloğu gösterelim.k: kadın,e: erkek.
    k: (inanmıyorum yaaa, benden kısaymış)
    e: (acaba sütyeni dolgulu mu?)
    k: -merhaba, naber? biliyor musun ilk kez böyle birşey yapıyorum.
    e: -hehe benim de pek tecrübeli olduğum söylenemez (yemezler)
    k: (ya oturduk bu cafeye de hesabı öder mi acaba cimri midir ki?)
    e: (bendeki şansa bak ya, şu yan masadaki hatun bile daha güzel)
    k: (ıyy traşta olmamış, yok yok elektrik alamıyorum)
    e: (acaba verir mi?)
    k: (bari arkadaşıma mesaj atayımda çaldırsın da kalkmak için bahanem olsun)
    e: (vermicekse gidelim ya neden oturuyorum ki ben burda?)
    zırrrr...
    k: -ehem. öhöm pardon
    e: -tabi tabi bak keyfine sen (bu kim lan şimdi)
    k: -aaaaa canım çok geçmiş olsun, hemen geliyorum, pardon ben kalkmak zorundayım arkadaşımın annesini acile kaldırmışlar
    e:-önemli değil canım (bunu da yemedik ama neyse)
    k: (oh bee)
    e: (ya acaba verir miydi?)

ve kalkarlar...
    (selenikom, 25.11.2005 08:34)
  2. genelde kısa süreli olan ve ikinci buluşma olasılığını tamamen sona erdiren aktivite.
    (teorist, 25.11.2005 10:21)
  3. tanışma itü sözlük platformunda olursa, havuz dersleri sayesinde tadına varamayacağınız hadisedir. ayrıca tüm arkadaşlarınızla şu ya da bu dersi almıştır, tanıştırmanın keyfi de yok olur gider. "aaa, seninle kimya labında aynı grupta değil miydik ya da sen fiziği kimden almıştın?" tadında geyiklerle hemencecik kaynaşıverirsiniz. sonrası gırgırdır şamatadır.
    (jellicle, 25.11.2005 12:21)
  4. (bkz: block)
    (kornish, 25.11.2005 13:18)
  5. aslında o kadar da kötü olmayan bir durum..
    adamına göre değişir tabii..
    (hypnotica girl, 25.11.2005 14:39)
  6. "mucize yoktur" diye düşünmenizi sağlayan görüşme.
    (labriz, 25.11.2005 16:42)
  7. ilk kez buluşma konusuna farklı ve özelleştirilmiş bir yaklaşım. internette tanıştığı birileriyle buluşma hevesindeki er kişinin niyeti zaten bellidir, hıhım, hayvan hepsi:!
    - amsikgötmemeememememe.
    benzetme yapalım ve başka bir açıdan yaklaşalım. arkadaşla bir mekana gidilecek, arkadaşın arkadaşını getirmeyi teklif ediyor. tanımadığın birisiyle masaya oturmak durumundasın yani.
    - aa bak bu şu, şu da bu. ne şirin! tanışın, kaynaşın...
    nette tanışıp ilk kez buluşmaktan tek farkı, görüşme aşamasında 1 on 1 olmamak her halde. tanıştıktan sonra telefon numarası* alınır, bir şekilde tekrar iletişime geçilir ve olaylar gelişmeye başlar.

bir de diyalog koyayım:
    bu da diyalogumuz ve sizler için lejant [aranızda eblek olanlar olabilir]:
    e: er kişi
    k: karı
    :: iki nokta işareti.
    (): düşünce balonu

e: selamlar siz?
    k: evet ben, siz de?
    e: sonunda görüşebildiğimize sevindim. çok hoş bir t-shirt uzaktan dikkat çekiyordu zaten (amamamamam)
    k: teşekkürler, siz de çok şıksınız, her zaman böyle misinizdir? (:wink)
    e: ahah bilmiyorum, siz karar verin buna (gelecekte bir gün gelecek) (amamamamamam)
    k: yemek diyorduk, geçelim isterseniz pizzaya ne dersiniz?
    e: tabi ki, hoş olur (mamamamamama)

yemek yenir, havadan sudan konuşulur. tekrar nette görüşmek üzere ayrılır çiftimiz.
    geçer gider bu çok anormal macera.

o değil de, ceyda teyze sendromu var mesela; buna da denk gelinebilir*. teknoloji cahili olduğundan size gönderecek bir tane bile resme sahip olmayan, ancak bir buluşma sonrası fiziğini görebileceğin fenomen hatun modu. ismi güzel, memleketi güzel, telefonda sesi güzel* bir bağyan, uzaktan. kim bilir yakından nasıl.
    tipini görüyorsunuz ve milf hunter olup olmadığınızı sorgulamak durumunda kalıp, aniden ortamdan uzaklaşıyorsunuz. yaşlı başlı, çoluğa çocuğa karışmış, bir tarafı yanmakta olan freak milf kadına çatmışsınızdır belki de. her zaman erkek taraf olmuyor karşısındakini şoke eden. tabi bunlar empati hep.
    - hehe benim de pek tecrübeli olduğum söylenemez
    (bkz: bilip bilmeden konuşmak)
    (azureel, 30.11.2005 18:02 ~ 18:03)
  8. (stairway to heaven, 27.05.2006 15:02)
  9. (right lane must exist, 15.08.2006 18:50)
  10. buluşma öncesi muhabbet dönemi çok uzun sürdüyse, ve bu arada siz iyice kaptırdıysanız oldukça stresli olan şeydir. korkar insan, acaba buluşmasak, böyle hayalimdeki gibi kalsa daha mı iyi olur diye sorar kendine.. ama merak duygusu bastırılamaz, bir umut gidilir mutlaka buluşmaya..
    evet genelde fotoğraflardaki gibi çıkmaz insanlar, ya da hayalindeki gibi.. bazen konuşması itici gelir bazen oturup kalkması.. soğursunuz birden.. ama bazen herşey o kadar yolunda giderki kendinizi 2. 3. buluşmada bulursunuz.. ve bir süre sonra buluşmaların sayısını bile saymayı bırakırsınız..

ayrıca kanımca bu konuda fazla önyargılı olmamak lazım. sonuçta teknoloji çağındayız.. herkes internet kullanıyor, çoğu insan saatlerini msn ve sohbet ortamı yaratabilecek çeşitli sitelerin başında geçiriyor. böyle bir durumda insanların dışarda yeni arkadaşlarla, hoşlanılacak kişiyle, hatta belki doğru insanla tanışma şansı gitgide azalırken, internet kullanımı sırasında tanışma şansı da git gide artıyor.. ha ben demiyorum ki gidin internetten bulun arkadaşınızı sevgilinizi.. sadece bu yolla tanışılan kişiye, ve bu yolla başlayan ilişki veya arkadaşlığa direk kötü demeyin.. herkes kullanıyor bunu, herkes mi kötü? sen kötü müsün?

(bkz: bir takım şeylere tepkili yazar)
    (amy, 13.09.2006 09:48)
  11. çok büyük mutlulukların tetikleyicisi olabilecek faaliyettir. tabi bunun için öncelikle iki taraf da kendine güvenen, nette diye atıp tutmayan, bilinçli kullanıcılar olmalıdırlar ki aksi halde feci patlamalar yaşanabilir.
    (makaveli, 15.03.2007 15:25)
  12. modern çağın görücü usulüdür
    (stilgar, 28.06.2007 20:34 ~ 20:34)
  13. çok uzun boylu buğday fidanlarını hiç yılmadan kesebileceğine, içinde büyüttüğü o uzun ince yargıları süzgeçten geçirmek yerine direk suya atıp eritebileceğine güvenen insanların cesaret sınavı.

0 olabilmek mesele. +1 de olduğunuz da oraya giderken, -1 de olduğunuz da şişeyi kırabilirsiniz. bu olaya ille de adı üç harfli olan için girişmemek ise herşeyin hazırlayıcısı olsa gerek, biz paylaşmanın her türlüsünü o üç harfliye satıyoruz o ayrı...
    (buz gibi soguk su, 28.06.2007 20:39 ~ 20:39)
  14. bu buluşmada her türlü ihtimal mevcuttur. karşınızdaki normal bir insan da çıkabilir, psikopat bir katil de... (bkz: tecrübe ile sabittir) en iyisi hiç yapmamak.
    yüzyüze tanıştığımız insanlar bile canımızı yakabilirken, internette tanıştığınla neden yüzyüze gelir ki insan? bu bir sosyalleşme çabası mıdır? sosyalleşmek isteyen kişinin dışarı çıkması, okula gitmesi yeterli değil midir? ...v.s.
    (eltaeb, 29.06.2007 00:26)
  15. bu sayede pek çok kankam olmuştur. tavsiye ederim. en sağlam arkadaşımla hi5 dan tanışmıştık. tabi ilk baştaki yazılma faslını saymıyorum.
    (elizabeth bathory, 29.06.2007 04:54)
  16. ilk görüşte aşkla sonuçlanabilecek buluşmadır
    (demilan, 22.07.2007 15:29 ~ 22:41)
  17. dördüncü görüşmede çocuk yapabilirsiniz. bele kuvvet.

edit: yukarılarda sağda solda "ilk görüşmede", "ikinci görüşmede", "üçüncü görüşmede" diye giriler vardı, peşinden onyedinci, onsekizinci diye devam ediyordu. ne çok yazar giri silmiş, ne çok yazar uçmuş. halbusikime ne güzel eğleniyorduk.
    (eksiksizuyum, 22.07.2007 15:51 ~ 10.08.2009 15:23)
  18. beşinci görüşmede çocukları anaokuluna yazdırabilirsiniz.cebe kuvvet.
    (vicdan muhasebecisi, 22.07.2007 15:53)
  19. yedinci görüşmede ekilirsiniz bu böyledir.
    (radioslave, 22.07.2007 15:57)
  20. 1995'te irc server kanallarının birinde, müdavimi olduğumuz kanaldakilerle çiçek pasajı'nda buluşmamızla, kanalda konuşup durduğum adamın berke hürcan çıkmasıyla sonuçlanmış olaydır. ( tabii sanılanın aksine sevinmedim pek, çünkü kendisi o zamanlar pek bir çapkındı, sadece rastlantıya şaşırdım hepsi bu )
    (age of aquarius, 06.08.2007 03:00)
  21. itüsözlük zirveleri de bu tip durumlara örnek olabilir. bi nevi zirveye gidenler internet ortamında tanışırlar, ve zirvede ilk kez karşılaşırlar.
    (zenci sokağındaki solaryumcu, 28.03.2009 21:26)
  22. -verecen mi?
    +neyi ya!
    -(kendi kendine) şimdi msn adresini istiyorum desek olmaz zaten internette tanıştık amına goyim. "verecen mi" sorusunu nasıl çevirebilirim türkçe işte sakız misali nereye çeksen geliyor. (kıza) şey hesabı!
    +(kendi kendine) gerizekalı ya! (çocuğa) bence alman usulü olsun!
    (cingoz1137, 28.03.2009 21:29)
  23. karşı cinsin internetteki en kötü çıkmış fotoğrafı en iyi hali olarak kabul edildiğinde çekilebilir hale gelendir. nasıl ki bu yazıyı okuyan herkes* yeni tanıştığı insanlara en iyi çıktığı fotoğraflarını gösteriyorsa, karşı taraf da en kötüsü olduğunu söylemesine rağmen en iyisini göstermektedir. bundandır ki internet kaynaklı buluşmalara minimum beklentilerle gidilmeli, görülen herşey hatta abartmak gerekirse, düzgün bir konuşmaya sahip olması bile ekstra özellik olarak görülmelidir. bu sayede buluşma daha katlanılabilir olacak, karşınızdakinin her erkeğin sahip olmak isteyeceği hayallerinizdeki kadın olmadığının ama son derece iyi anlaştığınız, muhabbeti iyi biri olduğunun farkına varabileceksiniz.

ipucu: buluşma öncesinde facebook vasıtasıyla birbirinizin profilini görme fırsatı bulursanız, özellikle kendi isteği dışında gelişen arkadaşlarının etiketlediği fotoğraflara bakın ki herhangi bir şok etkisi yaratmasın buluşma üzerinizde.
    (otobüste ayakta kalan son insan, 28.03.2009 21:38)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil