|
|
- dünyanın en yaygın web browser'ının, 2008 yılının ilk yarısında piyasaya çıkacak olan sürümü.
- internet explorer'ın nihayet acid2 testini geçtiği iddia edilen sürümüdür.
anlaşılan microsoft tarayıcı işinde standartlara boyun eğmeye karar vermiş.
- alpha sürümü tester'lara dağıtılmış. doğruysa, şöyle bir de screenshot'ı var;
(bkz: http://www.dlarsen.com/...)
- büyük ihtimalle orjinal vista olmadan çalışmayacaktır.
- acid2 testini geçtiği iddia edilmiyor.geçmiştir
- (bkz: http://www.microsoft.com/...)
(bkz: işte o betalar)
- firefox kullanarak indiremediğim yazılım.ancak internet explorer kullanarak indirebildim*
- "emulate ie7" tuşuna basınca insan gibi çalışan internet tarayıcısı.
- tarayıcıların kitabı baştan yazılıyorvari bir yaklaşım sezdim bu versiyonda.
- css'nin tüm özelliklerini destekleyeceği söylenen ie sürümü.
- windows vista service pack 1 rc1 üzerine kurulamıyor.
- 15 dakikalık test sürüşümde güvenlik, bilhassa phishing hususunda getirdiği bir takım yenilikler, bir de windows live ürünleri ile sağladığı entegrasyon haricinde pek bir terakki göremedim. internette dolaşan afili screenshot'lardan sonra görümünün bile değişmemesi hayal kırıklığına uğrattı. bir de daha önceden çeşitli mecralarda karşılaştığım ve pek bir hoşlaşmadığım gallery, blog gibi microsoft hizmetleri iyice gözüme sokuldu, bilhassa sinirlendim.
rendering engine'de yapılan terakkiler sayesinde acid2 testini geçtiği belirtilmesine rağmen, takdir edersiniz ki 15 dakikada pek kıyaslama imkanım olmadı.
- "nasıl acaba" diye bilgisayarıma kurduğum, ie7'den daha hızlı diye düşündüğüm ancak çok fazla hata veren ve makineyi hafiften sersemlettiğini fark ettiğim web browser.
hayır işin kötü yanı silemedim de, bir saat uğraştırdı anasını satayım, baktım bilgisayar elden gidici gibi mecburen sistem geri yükleme yaptım.
ek : bilgisayardan pek anlamam, "lan o silinebiliyodu aslında mal herif" derseniz üzülürüm.
- beta 1 versiyonunu an itibariyle kullanmaktayım. sözlüklere ve bazı sitelere adam gibi girmiyor, sayfaların şaftı kayıyor. netekim ie7 emulation modu sayesinde bu siteleri eskisi gibi gezebiliyoruz. göze çarpan yeniliklere gelirsek, adres çubuğunda sitenin adı ve uzantısı (örneğin itusozluk.com) dışında adresin geri kalanı silik bir yazıyla gözüküyor. merak ettiğimiz bir kelimeyi taradıktan sonra yanında beliren ikona tıklayıp çeşitli sitelerde otomatik olarak arattırabiliyorsunuz. hız konusunda pek bir fark görmedim diyebilirim. bunun dışında gayet stabil, henüz hata vermedi ama malesef şu an ram'den 325 mb yiyor.* hayırlısı diyelim.
- beta 1 versiyonunu kurdum. yeniliklerden uzak kalmayalım dedim ama ne mümkün, internet siteleri açılmıyor, tabları kapatmaya çalışınca aynı tab'ı tekrar açıyor. explorer'ı kapatmaya çalışınca kilitlenip kalıyor.
firefox'un yerine geçecekmiş, ie 5'in bile yerine geçemez bu. sonuç olarak "yaşasın tilki" diyoruz
- şu an ki performansıyla hiç yüklenmemesi gereken bir yazılım. firefox ile opera' yla ayak uydurucam derken sıçtı fena.
- ne microsoft hissedarı, ne bill gates'in yeğeni, ne de bilgisayardan anlar bir kişiyim. sadece sağdan soldan duyduğum kadarıyla, bir programın beta sürümlerinin, o programın belli bir seviyeye gelmiş kullanıcılar tarafından test edilip eksiklerinin, hatalarının, açıklarının giderilmesi amaçlı olduğunu biliyorum. yani avusturya ikinci lig takımlarından dinamo salzburg ile çevre illerden gelen gurbetçilerin desteğinde hazırlık maçı yapmak gibi bir şey. yani sonuç önemli değil, önemli olan eksikleri görmek.
böyleyken, bir programın beta1 versiyonundan yola çıkarak "sıçmış", "batırmış", "tortorlamış", "arabayı devirmiş" gibi yorumlar yapmak çok gerçekçi değil gibi geliyor bana. gerçi bir programın işlevini kanıtlamış ticari sürümü dururken insan neden gider bir sonraki versiyonun prototipini yükler, onu da çözemedim.
- hakkında uzun süredir ses çıkmıyor.
|