belki ilginizi çeker
  1. · selamsız sabahsız
  2. · yazı
  3. · liseli serap
  4. · erkekler
  5. · insan hayvanı
  6. · yazarların iktidar hırsı
  7. · sözlükte önyargıların artması durumu
  8. · biz insan taşıyoruz
  9. · megalomal
  10. · budalalık
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · izmirli altıncı nesiller buluşuyor sevişiyor
  2. · yatmadan önce dinlenen son şarkı
  3. · dersim katliamı
  4. · her şey iyi giderken ayrılalım diyen sevgili
  5. · okan bayülgen
  6. · ezel
  7. · 18 kasım 2009 fransa irlanda cumhuriyeti maçı
  8. · şeytan taşlamak
  9. · walkman

insanoğlu hayvanı  

1. çoğu zaman hayvanoğlu insan diye de zikredilir.latince ismi homo gibilerinden birşeyle başlar.kendi ırkına en çok zulmeden yaratıktır.en çok ses getiren yapıtları tecavüz , katliam , ırkçılık , terörizm , bencillik , budalalık , hainlik ve de önyargı olarak sıralanabilir.insaoğlu hayvanı çoğu zaman evde yaşar , tv izler , vaktini boş geçirir yıllar sonra geçmişe özlem duyabilmek ve vaktini geri alabilmek için herşeyini feda edecek kadar zavallı hale gelene dek.

bu hayvan türü yaşamı boyunca bir arayış içindedir , sürekli ne arayacağını arar durur.bazen bir dost arar , bazen bir eş , bazen aşk arar bazen sadakat.arayışlarını bulamadıkça "işte buldum" deyip kendini kandırmada oldukça hünerlidir.yaşamı boyunca tutunamaz , sürekli bindiği dalı kestiğinin farkında olmayacak kadar budala olduğu için genellikle mutsuzdur.zenginlik içinde fakirlik yaratmada en hünerli hayvanoğlu hayvandır.ayrıca bencil ve nankör olduğu için empatiden megolomanca bahsedip kimseyi dinlemez , hep kendi iç dünyasındaki süpermani (homo superius ya da süper homo) yaşatır , yaşamının en büyük dönüm noktası olan depresyon hastalığına yakalanınca da dibe vurur bir daha yüzeye çıkmamak üzere.bunun ardından bu hastalığa yakalananların çoğu kendini mastırbasyona verir , yani her allahın günü yapmacık bir dünyaya kendini hapsedip hayalleri ile kendini tatmin eder.

gün gelir , yanlışlıklan her gün baktığı aynada kendini görür ve her insan gibi ne yaptım ben der.harcadığı yılların , harcanan yılları olmadığını farkedip kendi eşekliğini farkedebildi ise kalan vaktini de kaybettiği doğrularının yerini tutabilecek bir doğru bulma arayışında eritir.öldüklerinde yaşam amaçlarından başka hiçbirşey yapmayan insanoğlu , bütün bu özelliklerini nesilden nesile aktarabilme yetisine sahiptir.aynı yaşam döngüsünü bir sonraki nesle devam ettirmede bütün hayvan türleri arasında en yüksek beceriye sahip olduğundan , insaoğlu hayvanı toplumsal (ve de tarihsel) olarak tekdüze bir yaşama sahiptir.
    (skuba, 01.11.2004 05:12 ~ 09.11.2004 19:01)
  2. (bkz: budalalık)
    (skuba, 01.11.2004 05:21)
  3. (bkz: hayvan oğlu hayvan)
    (skuba, 02.11.2004 00:12 ~ 00:13)
  4. (bkz: liseli serap)
    (skuba, 02.11.2004 06:27)
  5. (bkz: biz insan taşıyoruz)
    (skuba, 15.11.2004 21:46)
  6. olası bir veteriner hekim niyazi gül repliği:

-eveet efendim, insanoğlu hayvanının adı nerden geliyor...
    eski zamanlarda ihsan adında aile babası bir maymun, ormanda oğluyla yaşarmış. bir gün ihsan'ın oğlu, şempanzelerle çift kale maç yaparken kış uykusundaki ayıyı rahatsız etmiş. ayı da:" laan ihsanın oğlu, lann ihsan oğlu diye diye kovalamış efendim bu maymunu. tabbi ayının uykusu kaçmış ve ayı 6 ay boyunca ihsan oğlu ihsan oğlu diye bağırınca sonunda maymunun adı insanoğlu kalmış, zaten bizler de maymunda geliyoruz.
    bana da pek inandırıcı gelmedi.
    (misuf, 12.10.2006 23:47)
  7. doğrulu tartışılmayacak hadise. öyle ya insanlar olmasa diğer canlılar aralarında yaşamlarını sürdürmeyi başarabilmektedirler. insanlar bozmuştur hep doğanın dengesini düzenini. ekosistemin içine eden hayvanlar değil insanoğlu hayvanıdır. zaten insan düşünen bir hayvandır demiştir düşünürün biri.

(bkz: hepimiz hayvanız)
    (bkz: estağfurullah)
    (dna, 19.10.2006 07:31 ~ 21.10.2006 15:04)
  8. '-bizi hayvanlardan ayıran en önemli özelliğimiz bıdı bıdı...' diye devam eden sahte ,naylon,şuursuz önermelerin kocaman bir yalan olduğunu vurgulayan cümle!!!
    (bkz: @968089 )
    (gelmir tasartir, 29.10.2006 00:23)
  9. çünkü insan hayvanların en zalimidir.

(bkz: böyle buyurdu zerdüşt)
    (magdelena, 06.07.2008 01:52)
  10. (bkz: insan sosyal bir hayvandır.)
    (nikbin, 26.02.2009 22:54)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil