belki ilginizi çeker
  1. · götü kalkmak
  2. · friedrich nietzsche
  3. · insan sarrafı
  4. · bir insanı hayatın merkezine koymak
  5. · x e değer verdim götü kalktı
  6. · insanlara hakettiğinden fazla değer vermek
  7. · baştan karaya vurmak
  8. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · aşk
  2. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  3. · sözlük yazarlarının itirafları
  4. · kurban bayramı vahşeti
  5. · itü sözlük e bir daha gelinse alınacak nickler
  6. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  7. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  8. · crazy dance in kayseri
  9. · yanında her zaman açacak taşıyan insanlar

insanlara değerinden fazla değer vermek  

sayfa  / 3
  1. çoğu zaman pişman olunası bir durumdur.
    insanları öyle sever öyle değer verirsiniz ki bunca şeyin sonunda güzel bir kazık yediğiniz zaman 'keşke' demenin faydası olmadığını görürsünüz.
    aslında biliyorsunuzdur bu kadar değer vermenin yanlış olduğunu ama bu sefer ki farklı diye düşünürsünüz her zaman ama ne yazık ki gün gelir 'o' da gerçek yüzünü gösterir ve siz yine başınızı duvarlara vurmaya başlarsınız.
    (mor mephisto, 11.02.2009 23:54)
  2. (bkz: insan sarrafı)
    (donkıllıone, 11.02.2009 23:56)
  3. aptallık etmek. hiç kimseye değer vermemek en iyisidir. hem değer nedir ki? önce onu sorgulamak lazım.
    (yazarım çok can yakarım, 12.02.2009 00:00)
  4. mutsuzluk başlangıcıdır. çünkü asla değerinden fazla değer gösterdiğiniz kişi size değer vermeyecektir.
    (babam bana git ekmek al dedi, 12.02.2009 00:01)
  5. hak ettiğinden fazlasını gören kişinin kendini kaybetmesi nedeniyle sonu hep hüsrandır.vay ben neymişim,madem bu kadar değer görüyorum demek vazgeçilmezmişim... cümlelerini içten içe kurup havalanmak suretiyle sizi bin pişman ederler her yaptığınıza.ayarı kaçırmamakta fayda var...
    (su kusu, 12.02.2009 00:01)
  6. kalkmış bir göt olarak geri dönecek eylem.

(bkz: götü kalkmak)

hiç necabet mi verir, bed asl'a üniforma?
    zerduz palan vursan eşek yine eşektir.

-ziya paşa-

şair ne diyor:

aslında kötü olan bir kimseye, üniforma, hiç şeref ve izzet verebilir mi?
    eşeğe altın eyer vursan, o yine eşek oğlu eşektir.
    (galaktik gezgin, 12.02.2009 00:10 ~ 00:14)
  7. üç kuruşluk adama beş kuruşluk değer verirsen aradaki iki kuruşa seni satar şeklinde özlü msn iletisine de konu olan durum.
    (heroine, 12.02.2009 00:55)
  8. kişiye hakettiğinden fazla değer verirsen, sonunda ya o nu kaybedersin ya da kendini mahvedersin...buradaki ayrımı iyi belirlemek gerekir,kimin hayatınızda ne kadarlık bir yer kapladığını,sizin için ne ifade ettiğini ve size neler kattığını/sizden neler eksilttiğini sadece kendi iç sesinizin muhasebesi sonucunda belirlemelisiniz.eğer bu içsel sorgulamanızdan sonra,artılar eksilerin altında kalmışsa,değer verip adam saydığınız sizi hoyratça ypıratmışsa ve deşelenen/didiklenen bir özel alan kalmışsa elinizde son kale babında; bilin ki, kime ne kadar değer vermeniz gerektiği sorunsalı sizin için vazgeçilmez bir yaşam pusulası olmaya adaydır ömrünüzün kalan kısmında...
    (ahir zaman, 12.02.2009 02:32 ~ 14.02.2009 03:20)
  9. süper harekettir; yalnız işin ucunda elinizde tuzlukla kalabilme ihtimaliniz her daim mevcuttur..
    (üzümlü draje, 12.02.2009 02:36)
  10. "başkasına hakettiğinden ne kadar fazla değer verirseniz, kendi değerinizden o kadar azaltırsınız."
    mevlana celaleddin rumi
    (iştahsız tospa, 12.02.2009 03:42 ~ 03:44)
  11. her defasında pişman olunacak bir durum olsa da;
    ne demiş üstat
    ' bir insanı sevmekle başlar herşey' ve 'dünyayı güzellik kurtaracak'
    (keseli, 12.02.2009 03:55)
  12. zengin işidir. bastım parayı aldım şeklinde açıklanır. (bkz: para var huzur var)
    (selçukdereliseninanannereli, 12.02.2009 03:58)
  13. aşık olmaktır. kimse aşkı haketmez, karşılık görseniz bile sizinki kadar olmaz, ya da sizi seveni onun kadar sevemezsiniz. her türlü aşk hakettiğinden fazlasını vermek ya da görmektir. en can alıcı noktasıysa, seçemezsiniz, elinizde olmaz, siz sadece seversiniz ve olması gerekenler olur.
    (yaşlı çocuk, 12.02.2009 04:01)
  14. genellikle, buram buram hayal kırıklığı kokar ve hayalkırıklıkları sonrasında sarfedilir. neticede kimse severken/sayarken, develer tellal iken, pireler berber iken verdiği değeri tartmaz. bunun yanında olaylar abartılı gelişir.
    kıssadan hisse: abartmadan sevmeli, abartmadan değer vermeliyiz.
    (sylvia manson, 12.02.2009 04:06 ~ 04:06)
  15. insanların değerini neyle ölçeriz? var mıdır elimizde öyle bir cihaz? ne zaman anlarız aslında fazla değer verdiğimizi? yanlarımız da yanlarında olduğumuz zaman mı? bir kaç hediye vermek bir kaç güzel söz, içinizden kopan bir şeyler değer göstergesi midir?

her daim hayatımızın bir yerinde olan insanlar için yaparız bunu. bazen dost gördüğümüz kimselerdir, bazen sevgili, bazen de aileden birileri. bir insanı sırtında taşıdığın sürece iyisindir kimine göre, sırtından indirdin mi de kötü olursun. dostum dediğiniz kişiyle her daim aynı çatı altında ya da aynı şehirlerde yaşayamazsınız, aranıza mesafeler girer, bazen bir iki lafın belini kırmak için aylar beklersiniz. herkesin kendi hayatı vardır kendi hayat telaşı vardır. her daim sizin yanınızda olamaz insanlar değil mi? siz kötüyken yanınızda olamadı diye ona kırılamazsınız. dostunuzdur ya böyle bir lüksünüz yoktur. elbet bir gün onun da size ihtiyacı olduğu bir gün siz de iki eliniz kanda olacak ve onun yanında olamayacaksınızdır. belki artık dost olamadığınızı anlayacaksınız, bazı sorunlar yüzünden arkadaşlığınızı bile bitirebilme noktasına geleceksiniz. o zaman bu dost size kazık mı atmış olacak? bu kişiye verdiğiniz değer fazla mı olmuş olacak? peki ya sizinle beraber ağlayabildiği geceler. onlar da mı yalan olacak?

sevgili mi fazla değer verdiğiniz? daha iki gün önce sizi terketmeden onu ne kadar çok sevdiğinizi haykırıyordunuz dünyaya. n'oldu? aşk ile nefret arası ince ipte cambazcılık oynarken nefret kısmına mı düşüverdiniz birden sizi daha az seviyor diye? siz daha fazla değer mi vermiş oldunuz o sizi bıraktı gitti diye. daha iki gün önce öyle düşünmüyordunuz ama. hayatı paylaşmak istiyordunuz belki de. şimdi siz fazla sevdiniz diye bir an da ona verdiğiniz değerin fazla olduğuna mı inandınız?

ailenizden birine mi fazla değer verdiniz? mesela annenize ya da babanıza. anneniz değil miydi daha küçücük bir çocukken siz her ağladığınızda yanı başınızda biten, o değil miydi siz hasta olduğunuz gecelerde yanınızdan ayrılmayan? babanız değil miydi siz bugünlere gelebilesiniz diye çalışıp size bakan? ya da çalışmayan ve size bakmayan? n'oldu şimdi? iki günde boyut mu değiştirdi aile sevginiz ve anlayışınız?

bir insana verdiğiniz değer sizin o an aldıklarınızla kıyaslanır. insanoğlu her daim hep bana der. hep bana. hep siz kendi verdiklerinizi görürsünüz. size verilenleri göremezsiniz. hiç bir kimse bir başkasına benzemez. herkesin kendine göre bir hayatı ve hayat anlayışı vardır. siz belki sevginizle, maddi imkanlarınızla gösterirsiniz verdiğiniz değeri, ama o belki bir sözle, bir öpücükle. insanoğlu hep kendi verdiğini görür, hiç bir zaman aldıklarını görmez. görmek istemez çünkü. her kendine yapılan hatada karşı taraf sorumludur. kendisi sütten çıkmış ak kaşıktır o hata yapmaz. o her şeyi en iyi bilendir, karşıdaki bilmeyen.

sahi verilen değerler neyle ölçülür? ne zaman anlarız biz fazla değer verdiğimizi? bugüne kadar onca kişiye kendime verdiğim değerden fazla değer vermişimdir hep de karşılıklarını mutlaka almışımdır kimileri beni tatmin etmiştir kimileri etmemiştir. ancak hep almışımdır. verdiğim değerin fazlalığını azlığını ben neyle ölçebilirim? bana sunabileceğiniz anı anına o kişiye verilen değerin fazla olduğunu kafama tokmakla vurur gibi anında vuracak bir cihazınız var mıdır? hem insan değil midir düşe kalka öğrenen, hatalardan ders çıkarması gereken. madem siz hata görüyorsunuz bir daha yapmazsınız. ya size de birileri hakettiğinizden fazla değer vermişse...
    (bana bir nick bulun, 12.02.2009 04:19)
  16. ya kendinizi üzeceğiniz ya da karşıdakini kaybetmenize neden olacak durum.
    (general olma hevesi kursağında kalan adam, 12.02.2009 13:23)
  17. esasında "fazla" değildir insanlara verilen değer. dinsel inanış açısından da insancıl düşünce açısından da en kıymetli varlık insandır. bu nedenle insanlar her türlü değere layıktır. "fazla değer vermek" konusu ise aslında insanın verilen değeri hak etmeyişinden ileri gelir. bu değer verenin, değerini azaltmaz. tam tersi değer veren açısından son derece yerinde, değer verenin kıymetini artıran bir durumdur. "değer verilen" insan ise bunu hak etmeyebilir. elbette belli bir yere kadar bu gider ancak sürekli ayakları barikatlara takılacak ve düşecektir. bir süreklilik beklemek doğru olmaz. değer verildiğinde o kişinin değeri artmayabilir ancak değer veren kişi kendi değerini korur; kendi duruşunu korur, insanlara insan olarak bakar.
    (endip, 12.02.2009 13:32 ~ 13:33)
  18. gerçekten doğru arkadaşlara,kişiye değer veriliyorsa karşılığını da alacağımız durumdur ama değer verilen kişi yanlış kişi ise;
    (bkz: x'e değer verdim götü kalktı) cümlesi ortaya çıkar ve çok fazla üzülürüz.
    (pınarcan, 12.02.2009 13:35)
  19. kendi değerini yitirmekle, insanlar hakkında saçma sapan genellemelere ulaşmakla sonuçlanır..

deli gibi aşık da olsanız, herkese yalnızca hak ettiği değeri veriniz rica ediyorum. çünkü o kadar değer verip ortada adeta bir sap gibi kalınca, sonraki zamanlarda bir daha kimseye değer vermiyorsunuz, olmuyor. kurunun yanında yaş da yanıyor. sonra ortaya ne istediğini bilmeyen, sevdiğini belli edemeyen zira ederse ağzına edileceğini düşünen, psikopat, kafadan hasta bireyler çıkıyor. sonra da yahu neden böyle diyoruz. böyle olacak tabi ne olacak.
    (ev yapımı domates sosu, 12.02.2009 13:37)
  20. "kimseye hakketiğinden fazla değer verme, yoksa değersiz olan hep sen olursun."- friedrich nietzsche
    (vgarter, 13.02.2009 00:29)
  21. (bkz: insan değer kuru)
    (the godless endeavor, 19.07.2009 21:15)
  22. insana ederinden fazla değer vermek kesinlikle veren insanı incitir.
    değer verdiğiniz insanın kof olduğunu anladığınızda, ona sonsuz sevginizle bağlanmışsanız es kaza, büyük yaralanmalar sizi beklemektedir. o insanı hayatınızın merkezine koymuşsanız ki hele, o hayat artık size dar gelecektir, başkalarının el birliğiyle mahvettiğine de inandıramıyorsanız aklınızı en basitinden, iş içinden çıkılmaz bir hal alır iyice.
    (bkz: bir insanı hayatın merkezine koymak)
    (illuyanka, 19.07.2009 21:17)
  23. (bkz: baştan karaya vurmak)
    (dirtypain, 19.07.2009 21:19)
  24. (bkz: stack overflow)
    (karizmatik, 19.07.2009 21:21)
  25. "karşımızdakine gereğinden fazla değer verdiğimizi düşünürken aslında verdiğimiz değerin değersiz olabileceği gerçeğini asla kabullenmek istemeyiz."
    tge
    (the godless endeavor, 01.08.2009 02:41 ~ 02:41)
 sayfa  / 3

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil