belki ilginizi çeker
  1. · kadınların güce tapması
gündem
  1. · aşk ı memnu
  2. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  3. · giyotine yolladılar gitmedim
  4. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  5. · kurban kesmeye karşı olan dallama
  6. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  7. · itü sözlük e bir daha gelinse alınacak nickler
  8. · piccolo
  9. · izmirli kızlar

insanların güce tapması  

1. -abi bak dinle;güç paradır,para kızlar demek, kızlara taparım, demekki güce de tapıyorum...
    -...bu ne lan şimdi, gol kaçtı lan...bak bu beşkardeş, beşkardeş demek ben demek, ben demek kesss lan demek, kes lan demek o demek, o biçim yani...anladın inşallah...
    -...?!?!!.valla tam olmadı abi ama,sen öyle diyosan...

(bkz: gücün getirilerine tapmak)
    (durugörü, 19.07.2007 22:46)
  2. (bkz: jedi)
    (ronn, 19.07.2007 22:51)
  3. tanrı konseptinin bizzat ortaya çıkış noktasıdır.
    (asosyal demokrat, 19.07.2007 22:55)
  4. bir takım güçlü ürünlere da yansıyabilir. örneğin @188926 girimde farkında olmadan silahın aşırı derecede güçlü olmasına dair ayrıntılara yer vermişim.
    (hell guardian, 20.07.2007 00:03)
  5. insanın sadece güvende hissetmek amaçlı kendinden taviz vererek sorgulamadan boyun etmesidir.
    (ev kedisi kılığında yırtıcı hayvan, 20.07.2007 00:20)
  6. (mıncır, 20.07.2007 19:10)
  7. içgüdüsel bir durumdur.

hayvanlarda bile dişiler sadece sürünün güçlü erkeğiyle çiftleşirler bu nedenle çiftleşme öncesi erkekler dövüşür.

insanlarda da bu şekilde ceryan etmektedir bu durum.
    (dereye inip taş bulamayan adam, 20.07.2007 19:14)
  8. bigbangdan günümüze kadar geçen dünyanın ömrüne (yaklaşık on-onbeş milyar yıl zannedersem) hızlı bir göz atarsak ilk moleküllerin oluşumundan devinimine,bu moleküllerin biraraya gelerek daha karmaşık yapıları oluşturmasından bu yeni yapıların yeni şartlara uyum sağlamak için gerçekleşen doğal seleksiyonla yeni özellikler kazanmasına,bu özelliklerin gen dediğimiz kodların üstüne yazılması ve canlı adını verdiğimiz yaşam formları üzerinde nesilden nesile aktarılmasına;bu yaşam formlarının zamanla toplumsal yapı kazanması ve bu yapılar içinde kendine sığınacak daha üst maddeler,yaratıklar,güçler arayıp tanrıyı da içine alan mitler,efsaneler üretmesine kadar varoluşun ve yaşamın her anında olan;beynimizdeki bu düşünceleri oluşturan impulsların bile sonuçta maddeden** oluşmasından mütevellit moleküller düzeyine bile indirgenebilecek varoluş döngüsü.
    (evrenin en azılı karadeliği, 20.07.2007 23:16)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil