bir duvar yazısı
fazla karamsar gibi görünüyor olmasına rağmen çok önemli bir yaraya parmak basan, vecizeleşmiş duvar yazısı.
(adrian, 22.06.2007 09:23 ~ 18.11.2009 19:07)
"işiniz ya da tabiatınız gereği insanlar üstüne çok düşündünüz mü akıllı maymunları özlemeye başlıyorsunuz"
*
-insanlar zevk,hırs,toprak,zenginlik için insanları öldürüyor, hayvanlar ise sağ kalabilmek ve karnını doyurabilmek için. sadece canı istedi diye geyik öldüren kaplan gördünüz mü hiç?
-istemediği çocuğu kürtaj yaptırmak yerine, ''doğurduğumda benimle evlenmek zorunda kalır'' mantığıyla doğurup, beklentileri gerçekleşmeyince doğurduğu hastanede terk edip giden anne varken, hayvanlar da bu yoktur. doğurduğu canlıya hatta kendi yavrusu olmayana bile sahip çıkan hayvanlar mevcuttur.
sonuçta; allah insanlara hayvanlardan farklı olarak düşünme yeteneğini vermiştir. ama bizler bunu bile kendi çıkarlarımıza göre kullanmaktayız. bunları gören insanın isyan cümlesidir.
kendimi tanıdıkça hayvanları daha çok seviyorumla aynı anlama gelen duvar yazısıdır.
esası 'insanları tanıdıkça kedileri daha çok seviyorum'dur.
insanları sevmeye zaten niyeti olmayan insanın sözüdür. hayata ve eşine dostuna karşı o kadar büyük beklentiler içine girmiş, o kadar bencilce "ben ben" diye bağırınmaktadır ki, her insanın iyi ya da kötü yaptığı herşey buna batar, hiçbirşeyden mutlu olamaz, tatmin olamaz.
sen seveceksen hayvanları ve insanları aynı oranda sev. o kadar büyük bir insan ol ki, kınadığın ve sevmediğin insanlardan bir farkın olsun.
edit : hayvan sevmeyen bir insan değilim ama bu tür herkesi kınayıp kendini mağdur gösteren ama kınadığı insanlardan daha insan olamayan insanlara sinir oluyorum.
peşine iki tane aslan takılmış bir afrikalının asla söylemeyeceği söz öbeği.
havalı sanılan msn iletilerinden biridir.
bu tümceye paralel olan kısmen de destekler tanımdaki ifade
thomas hobbes "insan insanın kurdudur" diyor
sevgilisinden kötü bir şekilde ayrılmış şahısların evlerindeki kediye ya da köpeğe sarılıp aradığı şevkati bulmaya çalışırken sarfettikleri cümle...
mutlak surette birinden ayar yemiş kişinin, ağzından dökülen ilk cümlelerden bir kaçına örnektir.
hı hı. cümle biraz garip oldu farkındayım.
(bkz:
haneler)
(bkz:
yaban)
büyük olasılıkla yanlış insanları tanıyordur.
nette arkadaşlar tarafından paylaşılan bir videonun ancak 3 saniyesini izledikten sonra tümcenin tamamına onay vermektir.fokları soparala öldüren caniler ve o kürkü satın alıp giyenler..sokak köpeklerinin canlı canlı gömülüşleri..hayvanlar ya doyunmak ya da yaşamda kalmak için öldürür. insanlar keyfiyetten..
sağlam bir kazık yemiş ya da bir çeşit hayal kırıklığına uğratılmış şair ruhlu denyo cümlesi. 3-5 insandan gördüğü yanlış yüzünden hayvanları daha çok sevdiğini çünkü onların insanlar gibi ipnelik yapmadığını iddaa eden saftorik. o zaman bir daha insana aşık olma git bukalemun sev, sıkılınca kunduzla bi şeyler yap, derleşmek istediğinde koala ile buluş.