|
|
- kulaktan dolma bilgiler..
- (bkz: siz hala orada mısınız)
- insanları maddi imkansızlıklar bu duruma getirmektedir. kardeşimiz fethullah sattığı için fethullahçı olmuştur. hırsızlık yapmıyorki kumarda oynamıyor alnının teriyle fethullah satarak parasını kazanıyor, ne farkı var kitapçı ile fethullahçı nın? ya da simitçi nin? soruyorum size tespitçi kişisi. yoksa ben cı ci eki kullanımını bilmiyor muyum?
(gulersem, 14.02.2007 14:56 ~ 20.02.2007 02:31)
- insanın laik demokratik cumhuriyete karşı sinsice hareket edenlerin arasına sızıp, onları içeriden çökertesi gelmesi.
- arap,arap,arap,araparaparaparapara,para.
(bkz: napoleon bonaparte)(marv, 24.02.2007 19:17 ~ 29.03.2007 22:53)
- beyin kıvrımlarının ortalamın altında olması sonucu söylenen her yalana inanma, inandıktan sonra da gözlerini, kulaklarını, (kısıtlı çalışan) beynini her türlü düşünceye kapama olabilir pekala.
- bir sürü güzel kızın aynı anda fethullahçı olması yada fethullahçılara vermeye karar vermesi.
(bkz: olsa da yesek)
- (bkz: boş küme)
- aklını yitirmek
- (bkz: femin bursları)
- günümüz türkiyesinde önemli bir yere sahip olmalarından dolayı bir yerleden voleyi vurma isteği...
(talen, 30.04.2007 00:12)
- kendisi.
(cmkyk, 30.04.2007 00:13)
- bir öğrenci düşünün. küçük bir şehirden üniversiteye gelmiş, maddi durumu iyi değil, ailesi dışa kapalı, gelenekçi ancak kesinlikle türbanlı falan değil klasik bir anadolu ailesi, istanbul'da kalacak bir yeri yok ya da devlet yurdunda ancak geçinmeye bile parası yok. hah işte müthiş bir av bunlar için...
bu insan da ne yapar gider fethullahçı olur. çünkü; okulun dibinde, dayalı döşeli, her odasında bir bilgisayar olan bir ev, kaynağı belirsiz özel burslar, mezun olunca iş garantisi, -buna belki inanmayanlar çıkar ama şahit olduğum için rahatlıkla söyleyebilirim- baş göz edilme garantisi, daha ilk günden edinilmiş bir çevre bu öğrencinin olur. laa yoksaa? ben de mi olayım laaaaann?
haa nerden mi biliyorum? üniversite 1 de çizdiğim bu prototipe uyan kişilerden benim bildiğim altı kişi, birden bire aniden bastıran bir nur yağmuru sonucu fethullahçı olmuştur. ayrıca bir insanın bunlardan olmasında kazara bunların dershanelerine gitmelerinin de etkisi yadsınamaz. bunu da nerden mi biliyorum? beynamaz bir arkadaşım lise-3 te bu dershanelerden birine gitmesi sonucunda olmayan beyni yıkanmış (zira olsa yıkanmayabilirdi) ve birden bire abi olmuştur.
ayrıca ne kadar kişiyi sızıntıya abone yaparsan o kadar da değerli olursun. böyle de bir şey var...(fb, 30.04.2007 00:22 ~ 00:24)
- (bkz: patatesli yumurta)
- (bkz: babun olmak)
olabilir mesela..
- (bkz: insanları intihar etmeye iten sebepler)
|