|
|
- böyle bir proje varmış; ben de başkalarının yalancısıyım. küçük çaplı, yerel bir çalışmadan bahsetmiyoruz; birileri en azından 1800'lerden beri insanları dinsizleştirmek için organize olmuş çalışıyormuş. bilimin içine de sızmışlar; evrim kuramı, genel görelilik, belirsizlik... bunlar hep bu projenin ürünleriymiş mesela.
insanları müslümanlaştırma projesi, insanları hristiyanlaştırma projesi... bunların adını bu şekilde koyunca aynı derecede korkutucu olmuyor. oysa insanları bir dine sokma konulu projeler bin yıllardır yeri geldiğinde kan dökerek, yeri geldiğinde baskı kurarak, yeri geldiğinde güzel dille ve belki sadece ele bir kitap tutuşturularak yürütülüyor; şakaları yok. dolayısıyla, eğer insanları dinsizleştirme diye bir proje varsa ve en az iki yüz yıldır bilim insanları bu projeye dâhil olup sınanabilir iddialardan bahsettikleri yalanıyla diğer insanları yiyorlarsa bile; binlerce yıllık "dinlileştirme" projelerinin yanında bu çok safça, etkisiz ve gecikmiş bir girişim olarak kalır.
yine de adı korkutucu ilk başta, kabul.
- insanların dinlerine sıkı sıkıya yapışmalarına neden olabilecek ve elde patyalacak projemsi geyiği.
- komünizmin yahudilere işlemediği gerçeğiyle beraber ele alındığında bu projenin dudak uçuklatan kapsamı anlaşılır. komünizm tasarlanırken özellikle yahudilere zarar vermemesi amacıyla tasarlanmıştı. onlar doğuştan bağışık buna.
- sadece bir projedir, paniğe gerek yok.
- geçen bu projede çalışan arkadaşlarla arşiv departmanında ufak bir araştırma yaptık. boy boy lenin posterleri mi dersin, marx heykelleri mi dersin...hepsi zibille istiflenmiş. daha önce güler geçerdim ama, gözlerimle görünce inandım. büyük ismail ise bunu ta o zamanlar keşfetmişti. büyük adamdı vesselam.
- bir şeyi çok isteyip emek harcamadan elde edebileceğinizi savunan ve dünyanın pek çok yerinde satış rekorları kıran kitaplar da bu projenin ürünüdür.
- dördüncü nesil nükleer santral geliştirme ve cern projeleri ile kafa yoran ülkelerin işini kolaylaştırmak için ortaya atılan ve biz gibi üçüncü dünya ülkelerini meşgul eden safsatalara hoş bir örnek olan proje.
- varlığına inanmadığım projedir, ama inananı çıkarsa şöyle bir söylenti vardır:
http://bibleprobe.com/...
bu da türkçesi:
http://cihanhakimiyeti.blogcu.com/...
- bizzat maruz kaldığım ve kaldığını gördüğüm birçok arkadaşımın yer aldığı proje.
gayet güzel işliyor. böyle nasıl desem her şey yolunda giderken birden bir hata uyarısı.
"religion error"
ne olduğunu anlamadan ikinci uyarı. halbuki dinim adına her şeyi elimden geldiğince yapmaya çalışan biriyimdir. ne biliyim cumalarımı kaçırmamaya çalışırım, kandillerde yeterli miktarda namaz kılarım falan filan. işte dayanamadım "bu sorun böle gitmez" dedim. bizim evin hemen arkasında çok iyi bir hacı var. "bu sorunu çözse çözse hacı dayı çözer" dedim. gittim yanına, önce 160 ytl para verdim. (mayıs ayının bursu) sanmayın parayla yapıyor tedaviyi, tamamen gönlümden koptu. dedim "dayı benim din sistemi hata veriyor". "nasıl bir hata" dedi. "az bekle birazdan yeniden uyarı çıkacak" dedim. bir iki saat bekle yok, üç saat oldu yok. iyice sıkıldım bu işten. "e dayı, aç o zaman haber izleyelim,bak zaman geçer böyle otur otur nereye kadar" dedim. "stv" dedi. "nasıl, o ne ya" dedim. yani sadece stv izleyebilirsin demek istemiş. ona da "tamam" dedim. neyse stv açılır açılmaz benim sistemde bir donma başladı. "aha geliyor valla, aman kaçırma dayı, bak iyi izle" dedim. neyse donma bir müddet sonra geçti. haberler başladı. rte'yi görür görmez benim sistem religion error religion error diye hata üstüne hata reset üstüne reset bir haller oldu. sorun bulunmuştu. insanları dindarlık adı altında farkında olmadan dinsizleştirmenin, dinden soğutmanın yarattğı bir sorunmuş benimki. neyse bir kaç dua, arapça yazı falan evin yolunu tuttum. geçti mi dersiniz? yok hala devam ediyor. ne yaparım, nereye giderim bilmiyorum.
- üzerinde çalıştığımız proje, büyük a0 kağıtlara çiziliyor. geçen gün, polis baskın yaptı, "ergenekoncu olmadığınızı nereden bilelim" diye bize carladılar. daha sonra buş telefon açıp "elemanlar bizden" diye bunlara posta kayınca "yardım edecek bi şey varsa bizim oğlanı göndereyim" filan ayaklarına yatanlar oldu. bizimki gizli iş. olmaz öyle şey.
- arkasında tübitak varmış.
- mini etekli kızlar elinize bir kitap ve yüz dolar tutuşturuyorlar. yüz doları beş dakikada harcadım bitti gitti. kitabı henüz okumadım o yüzden yorum yapamayacağım. arada çaktırmadan kızların bacaklarına baktım, parantez. öyle ata binmeynen olmuyor bu işler.
- en başta dinsiz olan insanlığı en başa döndürme projesidir olsa olsa. ben de çok mutluyum şu anda. öylesine mutluyum ki...
- (bkz: insanları dilsizleştirme projesi)
- proje önderleri, örgütledikleri insanları ikna odalarına kapatıp, günde 250 kere "peygamber yok, ceddi hiç olmadı varsa da kimin umurunda" dedirtiyormuş.
- en başta islam dinine tabi olan insanlığı doğru yola sokmaya insanlığını hatırlatmaya yönelik bir projedir ki yer yer başarılı olmuş insanları en başta dinsiz olduklarına inandırabilmiştir.
(queenie, 08.07.2008 18:28 ~ 18:31)
- çok da fena bir proje değildir ki dinlerin insanlık tarihinde sabep oldukları bir düşünülürse, insanoğlunun elinden bir savaş, ayrımcılık, baskı aracını alması olası projedir.
- insanları dinsizleştirmekle ne amaçlanabilir? sorusundan önce dini olmayan bir insan ahlaksız mıdır? sorusunu cevaplamak gerekir.
elbette bir dine inanan kişiler şüphesiz dinsiz olma işlemini de kendilerinde olduğu gibi sorgusuz sualsiz dogmatik bir işlem zannediyor olabilirler. buna itiraz yok değil mi? sonuçta bir kitap var, bu kitap kutsal ve içinde yazılanlar doğru.
oysa dini olmayan bir insan, ilk önce sorgulamayı öğrenmiştir ki, sorgulamak güzeldir. eğer dinsizleştirme şeklinde tabir edilen bir işlem olsaydı bu sanırım şöyle olurdu;
-oku şu kitapları (kutsal olarak nitelenen kitaplar)
-şimdi anlamaya çalış..
-şimdi bu dinleri kabul eden kişilerle fikir alış verişi yap
-diğer akımlar ve inançlar hakkında bilgilen.
-din ve felsefe konusunda yazılan kitapları oku
-şimdi kendi yorumunu yap dinsiz misin?
+ohhh evet ya da ohh hayır.
normali budur zaten...
ben başka bir şey düşünemiyorum, yok dinsizleştirmeden kasıt ahlaksızlaştırma ise, dinin örf adetler gelenek ve ahlak üzerindeki etkisi uzun uzun araştırılabilir. ama şöyle bir şeyler duymuşluğum vardır;
"eğer din yüzünden ahlaklıysanız ve o olmasaydı ahlaksız olacağınızı söylüyorsanız o zaman sizi görünce yolumuzu değiştirmeliyiz."(hopeless, 08.07.2008 18:53 ~ 10.07.2008 16:15)
- "euahuhauaasdsd" şeklinde tepkilere yol açan olaydır.
herhangi bir konuyu -bu konuyu es geçsek bile- ciddiye alıp tartışma yeteneğimizi ne zaman kaybettik? sözlükte laf sokma sevdası ve penguen karikatürleri bu kadar mı kısırlaştırdı bizi?
ciddi yapılan yorumlara "ahuahuasads, yok artık taşaam"dan daha derin bir cevap gelmiyor artık bu ortamda. oluşturduğunuz sanal kimliklere zarar gelmemesi için ortaya bir fikir atmaktan acizsiniz. bu yüzden tek yapabildiğiniz her şeyi dalgaya almak. çünkü hiçbir şeyi takmayan adama zarar gelmez. o karizmatiktir.
çocuk gibisiniz yahu. insanın yazma hevesi kalmıyor.
hadi bu giriyle de kafa geçin. "büyük abdestten sonra kıçımızı silme yeteneğimizi ne zaman kaybettik?" deyin.
iyi eğlenceler.
- insanlara bakın din elden gidiyor bizi dinsizleştiriyorlar diyerek insanları dahada dinlerine bağlamaya çalışıp dahada dindarlaştırmak için din tücarlarının uydurdukarı hikaye. ara ara yapıyorlar böyle inanmayın bu tuzağada düşmeyin.
- dinin siyasete alet edilmesiyle insanları dinden tiksindirme projesi
- (bkz: zihni sinir proceleri)
|