teoman'ın albümdeki şarkı sözlerine (özellikle fahişeye falan) "laf" atanlara diyorum ki; şu sözü kim yazabilir?
"herkes dedi merak içinde, ölümden sonra hayat var mı diye.
boşuna düşünürler, sanki hayat varmış gibi ölümden önce."
buram buram teoman kokuyor ve o kadar da mükemmel. ya da "ben değil bu dünya fahişe" gibi..
diğer şarkılarda da bu teoman kokusunu alabilirsiniz. sözlerin kalitesinde bi değişme olmamış, sadece yansıtış şeklinden dolayı insanlara öyle geliyor olmalı. soundda bi yandan ciddi değişiklikler var gibi gözüküyor, bi yandan eski şarkılarından melodiler de taşıyor. bi arkadaş "sevişirdik bazen"i motosikletli kız'a benzetmiş, ben de duş gibi diye düşünmüştüm. sonuçta adam aynı adam, bu albüm olmuş 8. stüdyo albümü. artık değişken bi kişiliği olmasını bekleyemezsiniz ki, tabiki kendine benzeyecek.
o değil de bide adam kendinden esinlense suç oluyo, başkasından esinlense arockçı oluyo. nası yaranması gerek türk rock camiasına diycem ama yaranmaya da çalışmıyo ki en güzelini yapıyo.
bu adam renkli rüyalar oteli ilk çıktığında da aynı yorumları almıştı ama fazla değil, 1 ay geçtikten sonra herkes yavaş yavaş eşlik etmeye başlıyodu şarkılara. buda öyle olcak gibi geliyo, bi galata'da rıhtımda'yı, bi sevişirdik bazen'i, bi fahişe'yi çok beğenicek insanlar gibi. ya da beğenmeliler diye düşündüğümden böyle söylüyorum (bkz:
gülücük)
son olarak "teo ilk albümlerinden sonra bozdu" diyenlere "insanlık halleri" albümünün arkasını gösterip "çizme gibi bi kapak olsun" demek istiyorum.