görseller
insanlık halleri 

belki ilginizi çeker
  1. · mavi kuş ile küçük kız
  2. · sevişirdik bazen
  3. · 1 kadın ve 1 erkek
  4. · gündüz düşleri
  5. · çoban yıldızı
  6. · ruhun sarışın
  7. · yalnız kalpler sütunu
  8. · elveda
  9. · fahişe
  10. · galata da rıhtımda
gündem
  1. · günün tek cümlelik özeti
  2. · aşk ı memnu
  3. · ugg düşmanı ezik kızlar
  4. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  5. · itü sözlük yazarlarının aslında içmek istedikleri
  6. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  7. · beşiktaş ile fenerbahçe taraftarı arasındaki fark
  8. · sorsana arkadaşı var mı
  9. · aşk

insanlık halleri  

sayfa  / 2
  1. seden gürel şarkısı.

benim de hüzünlerim korktuklarım
    benimde gizleyip sakladıklarım vardır elbet
    sen hiç bilmesen de
    yine bazı bazı benim de yanar canım

bu yüzden gönül kalemde
    dikenli teller var
    bu yüzden ördüm kalbimi duvar duvar
    bazen ne duydum dinledim
    bazen yalanlar söyledim
    suçlu ararsan
    masumum senin kadar

bin kere zorlanmış kapılardan
    gir dersen aldırmam
    son kere yanıldım
    artık bensiz kaldın ben zaten yalnızdım
    çok yanlış anladın

gönlüm mecbur değil sana
    çoktan kaçırdın trenleri
    ağlarım sakın pay çıkarma
    bunlar mevsim normalleri
    düşersem bir gayret kalkarım
    insanlık halleri
    (sezenehir, 21.10.2007 04:04 ~ 04:05)
  2. teoman'ın ekim'de çıkması beklenen albümü.

edit(12.01.2009 23:31): ocak olmuş hala çıkmamış, ocak sonuna çıkacak deniyor. bekleyip görelim.
    edit2: ulan mart geldi geçiyor ortada albüm yok. edit maymununa çevirdiniz beni burada.
    (fen liselim, 27.09.2008 04:19 ~ 08.03.2009 23:23)
  3. teoman'ın en son tarih olarak mart sonu dediği ama martın 22'si itibariyle hala ortaya çıkmamış albümü. nil karaibrahimgil bir röportajında "teoman'da yeni albüm çıkaracak, önce ben çıkardım sen biraz bekle ben bir kasıp kavurayım ortalığı dedim ona" demiş. sadece bu sebepten beklediğini düşünüyorum artık, yoksa bir albüm ekimden beri nasıl hazırlanamaz? hele ki teoman gibi şarkı sözlerini 10 dakikada tamamlayan bir sanatçı için. nisanda bence çıkar artık ya da çıkmalı diyelim de çıksın.
    (ishn, 22.03.2009 11:35 ~ 11:36)
  4. nisanın ilk haftasına kalmış albüm bakalım mayıs ayında çıkabilecek mi.
    (simliboya, 30.03.2009 16:36)
  5. son tarih 10 nisan'dır. albümün teomanın elinden çıktığını artık sadece dağıtımın kaldığını da duymuş bulunmaktayım sağlam kaynaklardan. şimdiden hayırlı olsun.
    (ishn, 06.04.2009 00:02)
  6. "veeee albüm çıktı. ellerimde. dinliyorum. çok sağlam şarkıları var", diye haykırabileceğim teoman'ın 2009 nisan çıkışlı albümüdür.

albüm bilgilerini de gireyim mi?

1. sevişirdik bazen
    2. çoban yıldızı
    3. galata'da rıhtımda
    4. ruhun sarışın
    5. 1 kadın ve 1 erkek
    6. fahişe
    7. gündüz düşleri
    8. mavi kuş ile küçük kız
    9. elveda
    10. yalnız kalpler sütunu
    11. uçurtmalar
    (cesttresexcitant, 09.04.2009 00:41 ~ 00:45)
  7. insanlık halleri ile teoman 2. kez albümünde şarkı ismi olmayan bir albüm ismiyle piyasaya çıkmış oldu.
    (cesttresexcitant, 09.04.2009 12:30)
  8. an itibariyle tamamını dinleyip bitirdiğim klasik bir teoman albümünden çok daha farklı izler yaratmamış albüm.
    ilk dinleyişte dikkat çeken 2-3 şarkı var
    (bkz: gündüz düşleri)
    (bkz: mavi kuş ile küçük kız)
    (bkz: ruhun sarışın)

yine de bu kadar uzun süren bir bekleyişten sonra tüm teoman severlere iyi gelmiştir. zamanla diğer şarkılara da alışılır onlar da sevilir diyor ve mavi kuş ile küçük kız ile bu giriye son veriyorum.

bilirim çok kirlidir aşk sicilim
    sadakat konusunda da pek iddialı değilim
    ama bu kez farklı olsun diye
    sen ne dersen de denerim
    pek iyi olmadı şarkı en iyisi
    gel ortaçgil dinleyelim ...

yine yazmış teoman be..
    (232323, 09.04.2009 21:24 ~ 21:25)
  9. gündüz düşleriyle her an yanımdasın
    her güneş açışında batışındasın
    bak o sevdiğim kadın uzaklardan bana geliyor
    değer bilmez bazen insan ama o pişman
    bana dönüyor
    yaz yağmurlarıyla güz yapraklarıyla gündüz düşlerinde beni seviyor / benim oluyor..
    (171717, 09.04.2009 21:49)
  10. içinde fahişe isimli bir şarkı barındıyor ki inanamıyorum böylesine kült bir şarkıyı teoman'ın yaptığına.
    (togisama, 09.04.2009 21:58 ~ 21:59)
  11. teoman mükemmel bir albüm yapmış. şarkıları ilk dinleyişte çok sevdim umarım çabuk da sıkılmam. bütün şarkılar 10 numara.
    (modone, 09.04.2009 22:52)
  12. bu albümün hiçbi şarkısında yağmur, o, sessiz eller, bazı yalanlar, rapsodi istanbul, mektup, terlemeden sevişenler, aşk kırıntıları ve daha nicelerinde hissettiğim, işte bu teoman şarkısı diyebildiğim tadı alamadım. en yakını fahişe şarkısı.. ilk anda "lan adam yapmış haa" denebilecek nitelikte bi şarkı yok şahsımca.
    (gitana, 10.04.2009 00:10 ~ 00:14)
  13. i hali
    e hali
    de hali
    den hali

üzgünüm, birinin bunu yapması gerekiyodu.
    (mandalinaya parmağımı soktum parmağım şişti, 10.04.2009 00:13)
  14. teoman bu albümde şarkı sözü yazarken hece tutturmanın zorluğu konusunda bir referans çalışma yapmış adeta.
    (togisama, 10.04.2009 08:55 ~ 08:55)
  15. an itibariyle tamamını dinlemeyi bitirebildiğim albüm.uzun sürdü..çoğunu sonuna kadar dinlemek için kendimi zorladım..olmamış diyorum.ve ekliyorum zorlama bi albüm olmuş ruhsuz, hissiz...kısacası:

2 şarkılık albüm:

(bkz: ruhun sarışın)
    (bkz: gündüz düşleri)
    bitti.

edit:fahişe konusunda çekimserdim iyi başlamıştı şarkı..intro fena değildi ama sonra şımardı. bi tripler , bi havalar, bi garip haller filan ..vazgectim.hem ne işim var fahişelerle filan.

edit 2: galatada rıhtımda fena değilmiş.. hatta hoş denilebilir.

edit 3: yarın bigün buraya diğer şarkılara da edit getirirsem ilginç olur mu? olur..şaşırır mıyım? şaşırırım.sanır mıyım?sanmam!
    (eva, 12.04.2009 00:51 ~ 13.04.2009 20:42)
  16. 1 kadın 1 erkek haricinde hiçbir boka yaramayan şarkılardan oluşan teoman albümü.

ilk dinleyişimde her albüm için bu tip yorum yaparım genelde. sonradan değişir görüşlerim ama bu albüm gerçekten çok kötü duruyor tam bir fiyasko desem abartmam heralde...

1 kadın 1 erkek'i ilk dinleyişimde bu kadar beğenmemin sebebi sanırım nakarattaki tranceimsi hava...
    (poly aka bilirkişi, 12.04.2009 03:25 ~ 03:27)
  17. teoman'ın albümdeki şarkı sözlerine (özellikle fahişeye falan) "laf" atanlara diyorum ki; şu sözü kim yazabilir?

"herkes dedi merak içinde, ölümden sonra hayat var mı diye.
    boşuna düşünürler, sanki hayat varmış gibi ölümden önce."

buram buram teoman kokuyor ve o kadar da mükemmel. ya da "ben değil bu dünya fahişe" gibi..
    diğer şarkılarda da bu teoman kokusunu alabilirsiniz. sözlerin kalitesinde bi değişme olmamış, sadece yansıtış şeklinden dolayı insanlara öyle geliyor olmalı. soundda bi yandan ciddi değişiklikler var gibi gözüküyor, bi yandan eski şarkılarından melodiler de taşıyor. bi arkadaş "sevişirdik bazen"i motosikletli kız'a benzetmiş, ben de duş gibi diye düşünmüştüm. sonuçta adam aynı adam, bu albüm olmuş 8. stüdyo albümü. artık değişken bi kişiliği olmasını bekleyemezsiniz ki, tabiki kendine benzeyecek.

o değil de bide adam kendinden esinlense suç oluyo, başkasından esinlense arockçı oluyo. nası yaranması gerek türk rock camiasına diycem ama yaranmaya da çalışmıyo ki en güzelini yapıyo.

bu adam renkli rüyalar oteli ilk çıktığında da aynı yorumları almıştı ama fazla değil, 1 ay geçtikten sonra herkes yavaş yavaş eşlik etmeye başlıyodu şarkılara. buda öyle olcak gibi geliyo, bi galata'da rıhtımda'yı, bi sevişirdik bazen'i, bi fahişe'yi çok beğenicek insanlar gibi. ya da beğenmeliler diye düşündüğümden böyle söylüyorum (bkz: gülücük)

son olarak "teo ilk albümlerinden sonra bozdu" diyenlere "insanlık halleri" albümünün arkasını gösterip "çizme gibi bi kapak olsun" demek istiyorum.
    (ishn, 13.04.2009 12:18 ~ 12:19)
  18. en güzel hikayemden sonra renkli rüyalar otelinde de tarzında yumuşama vardı ama son albüm iyiden iyiye soft bir hava tutturmuş..galatada rıhtımda nispeten eski tarzı hatırlatıyor.. fahişe ise verdiği duygu olarak duşu hatırlatyor insana..daha mı iyi derseniz hayır tabii ki..
    (jose, 17.04.2009 00:22)
  19. teoman'ın budur dedirten son albümü.
    (billy, 18.04.2009 00:04)
  20. ls -l
    5. gündüz sevişirdik rıhtımda
    9. 1 kadın ve fahişe
    1. galata'da uçurtmalar
    3. ruhun 1 erkek
    8. kuş sütunu
    2. çoban ile küçük kız
    7. bazen sarışın
    6. yalnız düşleri
    4. elveda yıldızı
    0. mavi kalpler
    (togisama, 22.04.2009 07:40)
  21. dinlendiği zaman başlarda bu nasıl bir albüm ya dedirten ama dinledikçe kulağa alışan ve yavaş yavaş kendini ortaya çıkaran, belli eden teoman ve ötesi albüm.
    (haroon, 23.04.2009 16:28)
  22. albümdeki her şarkı bir hayat anlatıyor bize. hepsinde bir yerden tanıdık gelen birinin hikayesini buluyoruz.

o yüzden albümü henüz almamışsanız ya da yeni almış ve dinlememişseniz, size bir önerim var. şarkıları dinlerken sözlerini de bir yandan takip edin ve ilk olarak fahişe'yi dinleyin.
    (woman of devotion, 23.04.2009 17:05)
  23. yakıştıramadım, halbuse bu adamı yine seven beğenen olmazdı ben derdim ybsg diye ama bu sefer bokum gibi olmuş.

tanım: teoman'ın insanlara sığınıp, kendi hallerini deşifre ettiği albüm adı.
    (triangle, 27.04.2009 13:50)
  24. çoban yıldızı dışında dikkat çekici bir parçası olmayan teoman albümü. bu şarkıdaki vokali taktire şayan olmuş. onun dışında albümün geneli hep aynı olduğundan kısa sürede sıkan, hatta ilk dinleyişte insanı boğan bir havası var.
    (jellicle, 30.04.2009 00:15)
  25. içinde hiç kötü şarkı bulunmayan, insanın ''eski teoman geri geldi '' diye sevinç çığlıkları atmasına sebep olan muhteşem teoman albümü.
    (nickim ne olacak, 03.05.2009 18:40)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil