belki ilginizi çeker
  1. · insanlık durumu
  2. · hem miyop hem hipermetrop hem astigmat olan insan
  3. · işe geç kalmak
  4. · itirazım vardan ihtiyacım vara
  5. · giriyi silen editörler e siktir çekmek
  6. · bir gün öleceğini bile bile yaşamak
  7. · sevgilinin kusarken osurması
  8. · eşofman altına bot giyen tipler
  9. · bir erkeğin el kremi sürme sebepleri
  10. · eskiden çok sevenin artık hiç sallamaması
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · yaran diyaloglar
  2. · günün tek cümlelik özeti
  3. · marjinal isim meraklısı aile
  4. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  5. · öğretmenler günü
  6. · her yerinden öpüyorum rüştü
  7. · köpekbalığı görünce yapılması gerekenler
  8. · yaşayan efsane
  9. · oktay sinanoğlu

insanlık hali  

1. bazen hayvanca davranışların bile bu deyimle açıklanmaya çalışıldığı görülr.
    (juda, 23.11.2004 13:29)
  2. herkesin başına gelebilcek şeylerdir, genelde kötü şeylerdir, zaten bu tamlamada teselli içindir.
    (galadriel86950, 02.01.2007 20:22)
  3. (thedewil, 02.01.2007 20:25)
  4. (a man from public of republic, 15.03.2007 20:22)
  5. yapılan çok çok kötü veya az da olsa kötü bir olaydan, sakarlıktan sonra kendini savunmak amacıyla kullanıldığı taktirde karşı taraftaki insanı ister istemez biraz yumuşatan cümledir. başıma gelen bir olayla örneklemek gerekirse;

+ şangııırrt
    - oğlum ne yaptın sen aman tanrım. inanmıyorum, ne yaptın sen ne yaptın??(annem) *
    + ya anne kusura bakma kolum çarptı, insanlık hali ya, olabilir
    - doğru ya, neyse önemli değil ya, harçlığınla ödersin
    + anne, ben harçlık almıyorum ki sizden * *
    - o da doğru yahu. odana git.
    (kunduz, 15.03.2007 22:07 ~ 22:25)
  6. insanın içinde bulunduğu haldir.
    (aberrant, 15.03.2007 22:09)
  7. söz müzik sezen aksu'ya ait gülben ergenşarkısı.
    sözleri de şöyledir efendim;

daha çok kırılacak kalbin
    daha çok üzüleceksin
    insan herşeye katlanır göreceksin!

gün geçtikçe taşlaşır sandığın yürek
    öyle bir yanar ki yeniden
    şaşıracaksın!

ah.. insanlık hali..
    ah bazen nasıl kolaydır
    bazen herşeye mani..

içimde biri var ki yaptığımı yıkmak istiyor
    can bedenden ayrılıp da kaçmak istiyor..

bir yandan prangalara razı gönül
    bir yandan martık misali uçmak istiyor..
    (sezenehir, 03.09.2007 02:54 ~ 08.09.2009 02:47)
  8. insanların genel durumlarını anlatan söz. hata yaptıktan sonra da mazeret bildirici olarak kullanılır.
    (kurutulmus kelebek, 27.09.2007 15:32)
  9. trt1 den trt 2 ye alınan program murat çelik şarkıları canlı canlı dinlenebilir.
    (ya hu, 13.10.2007 19:27)
  10. şu anda ve birkaç gündür sıklıkla dinlediğim şarkı. sözler de güzel ama en çok müzik etkiliyor beni, iyi ki var bu şarkı.
    ''içimde biri var ki, yaptığımı yıkmak istiyor, can bedenden ayrılıp da kaçmak istiyor.''
    (özlemce, 17.01.2008 15:21)
  11. müzikli parodili hiciv programlarının peak yaptığı 90'lı yıllarda ali poyrazoğlu'nun yaptığı bir program. memurun iki yakasını bir araya getirmek için gıravat taktığı espirisinin geçtiği programlardan birisi. insnalık hali (diridiridit) insanlık hali...diye bi jenerik müziği vardı dinlerseniz hepiniz hatırlarsınız.
    (asinklitismus, 24.03.2008 20:25)
  12. -nejat olm burnunda sümük kalmış.
    -hadi ya!çok özür dilerim sedat bey.
    -olur olm olur.insanlık hali.
    (snail, 11.04.2009 08:36)
  13. insanlığın "yalın" halidir. "yalnız"dır. çıplak, savunmasız bi' halde geldiğimiz dünyayı yine öyle terkederiz. sokakta gördüğünüz zavallı,küçük, tek başına dolanan kedi yavrusunu niye seviyorsunuz sanıyorsunuz?

"-i" halidir, kendini belirtme halidir insanın, "ben"dir. ister ki gözler hep onda olsun, girdiği her yerde kendini belli etsin. kimi bunu insanın gözüne soka soka yapar, kimi kenarda sessiz durarak...

"-e" halidir, yönelme halidir insanın. "mutluluk" tur. sevgiliye koşarkenki halinizi gördünüz mü hiç? askerliğiniz bitip tezkere aldığınız gün annenize koştuğunuz halinizi?

"-de" halidir, bulunma halidir insanın. "huzur"dur. kendini en rahat hissettiği yerdeyken , ailesinin, sevgilisinin, arkadaşlarının yanındaykenki halidir.

"-den" halidir, ayrılma halidir insanın. "hüzün" dür. bi'şeyleri bırakmak, kopmak, gözyaşı halidir. o' nun sizi terkettiği hal...
    (fular, 11.04.2009 08:55 ~ 09:46)
  14. - ayy halına döktüm vişne suyunu tüh kusuru bakma
    - amaaan nolcak canııminsanlık hali şeklinde misafirliklerin vazgeçilmez cümlesi olarak da kullanılır.
    (balefulwhisper, 17.08.2009 22:57)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil