belki ilginizi çeker
  1. · yunus katliamı
  2. · film bira sigara mısır kanepe ve sevgili
  3. · madagaskar planı
  4. · ölen yedizlerin teşhir edilmesi
  5. · para karşılığında seks yapmak
  6. · güler zere
  7. · york düşesi türkiye deki yetimhanelere girdi
  8. · 12 eylül 1980 darbesi
  9. · bogside
  10. · 100 euro ya limitsiz fuhuş
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · allahın belası piç şerefsiz altıncı nesil yazarlar
  2. · kapının önünde bir yığın misafir ayakkabısı görmek
  3. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  4. · 18 kasım 2009 fransa irlanda cumhuriyeti maçı
  5. · sözlük yazarlarının itirafları
  6. · peygamberle dalga geçerken ölen sırp spiker
  7. · uykusu olup da uyumayan insan
  8. · seni seviyorum itü sözlük
  9. · dünyayı kurtaran adam

insanlık ayıbı  

1. nefes alıp vermekten öte düşünebilen(!), duyguları olan(!) varlığın akıllara ziyan hareketidir.
    gazeteden okuyunca dehşete düştüm; nasıl olur, nerede yanlış yaptık, değerlerimiz nerelere gitti diye düşündüm. cevabı basitti ama işte insan sindiremiyordu içine; bir insanın bu denli nefsinin peşinde koşması başka bir insanı dehşete düşürebiliyordu.
    tüm türkiye o'nu hamileliğinde tanıdı; yediz bebekleri olacaktı, yedisinden de vazgeçmeden devam dedi hepsini birden karnında taşımaya. anneydi, annelik neydi o'na sormak gerekirdi. çoğu insan bu hamileliğe iğreti gözlerle baksa da o'ydu anne olan ve o'ydu bebeklerinden asla vazgeçmeyecek olan. sibel deniz bu kadının ismi. yedizlerinin hepsi bugün hayatını kaybetti. anneleri daha bebeklerini koklayamadan hastanenin başhekimi(!) bebeklerin ceninlerini basın mensuplarına gösterdi, insanlığı ayaklar altına alarak insanlığın(!) resmini sergiledi. üstelik ceninlerin yanında hastanenin adı da yer aldı. bravo, vallahi bravo. reklam ha? para ha?
    hipokrat yeminleri bir yana nerede insanlığın özü? nerede yıkılmış bir annenin yarasına merhem olmak?
    anneler günün kutlu olsun sibel deniz... ve diğer tüm anneler; insanlığa hizmet edecek evlatlar yetiştiren annelerin anneler günü kutlu olsun...
    (gülümsün, 07.05.2005 19:59)
  2. sözle anlatınca kelimlerin yetersiz kaldığı durumlardır.

gazetelerin 3. sayfaları sağolsundur, hiç boş bırakılmaz. insanlar kendilerinden geçerek, ne yaptıklarından bihaber davranırlar.

adana'da bir çocuk dövülerek sokağa atılıyor. dövmek ne kelime! üzerine alkol dökülerek yakılmak istendiği anlaşılıyor ve çocuğa tecavüz edildiği tespit ediliyor. akıl sır erdirilmez bir olay. 3 yaşında bir çocuk bahsi geçen. ve insanlıktan nasibini almamış saldırganlar. neler oluyor? çiğ et yemeye mi başladık ya da insan etiyle mi besleniyoruz bilmeden?

ortada bir gerçek var; hayatı mahvolmuş bir çocuk, adı galip. adında gizli kalmış kazanmak. yenik başlamış hayata, gözü dönmüşler tarafından yenilmiş. ne demeli buna? okuyup, ah vah demekten başka yapacağımız bir şeyler olmalı.
    (gülümsün, 25.05.2005 02:21)
  3. (bkz: savaş)
    (bkz: faşizm)
    (anarko, 25.05.2005 15:23)
  4. çan eğrisinin yüksek çıkması
    (geleceği gören kunduz, 25.05.2005 15:56)
  5. (bkz: kızamık kıza kızmak)
    (hemera, 25.05.2005 19:20)
  6. (bkz: çalışmadım diyip sınıf birincisi olmak)
    (nesseja, 25.05.2005 19:26)
  7. tüm insanlığın elele vererek ortak olup gerçekleştirdiği saçmalıklar bütünü. sonucunda incinen, ağlayan, yok olan kişilerin,hayvanların,doğanın bulunduğu bilinmektedir.(bkz: askerliği icadı)(bkz: hitler) (bkz: tuz gölü) (bkz: insan hakları) (bkz: işkence) (bkz: terör)
    (tioelciey, 26.11.2005 01:49)
  8. bosnada sırpların boşnaklara yaptıkları.
    (thyme, 19.03.2006 23:08)
  9. amerika ve israil'in filistinde lübnanda ırakta vs. yerlerde yaptıkları ve buna karşılık başta avrupa ülkeleri olmak üzere diğer ülkelerin de sessiz kalması hadisesidir. hatta bu sessizlik öyle bir hal almıştır ki acaba biz mi amerikaya ayıp ediyoruz* ne şeklinde düşünmeye sevkeder insanı.
    (unconsciousbutterfly, 02.02.2007 21:43 ~ 21:44)
  10. hatırlamıyorum, bi yerde okudum veya gördüm..

yirmi yaşına bile basmamış bir kız evlad'ın kimden olduğu belli olmayan bir çocuğu dünyaya getirip yedikule'ye götürüp, döverek öldürmesi!

nasıl bir toplum oluyoruz biz? bekarete önem vermeyip sonunda cinnet geçiren bir kadın, daha neleri görücez? eniştesi tarafından tecavüz edilen kız.. bankalardan aldığı sperm'lerle hamile kalan, çocuğunu baba sevgisinden, aile'den mahrum eden anneleri? boşandı, evlendi safsatalarını..mı? daha neleri görücez?!.
    (obsession, 27.09.2007 00:46 ~ 29.09.2007 10:30)
  11. şimdilerde ırak, filistin, afganistan ve sudan
    (fahriyeabla, 27.09.2007 00:50)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil