|
|
- hayatın son noktası ölüm olduğuna göre, "ölmek" şeklinde cevaplandırılabilecek soru.
(bkz: ukteydim doldum)
- cevabı anne karnındaki huzura, güvene , dinginliğe ve rahata ulaşabilmek olan soru *
- (bkz: tatmin)
- (bkz: insan yaşamının amacı)
(bkz: başlık açarken dikkat edilecek unsurlar)
(bkz: ukte verirken dikkat edilecek unsurlar)
(bkz: sözlük lan burası)
- (bkz: hiç bir şey)
- tolstoy'un insan ne ile yaşar adlı kitabında yer alan hikayelerden biridir.
- (bkz: menfaat)
- an itibariyle 6 milyardan fazla cevabı olabilecek, kişiyegöredeğişir soru.
- (bkz: yaşar ne yaşar ne yaşamaz)
- kendisi; vur patlasın çal oynasıncıdır bunlar. zenginse ohh değmeyin keyfine yer, içer, zıçar, yatarlar. o bar-o disko-o tatil mekanı senin, bu bar-bu disko-bu tatil mekanı benim gezer tozarlar. para boktur iplemezler hiçbirşeyi 'hayat ne ulan hayat benim işte' mantığı ile tüm hayatını böyle yaşar gider. normal gelirli ise 6 ay çalışır kazanır, haftasonu 2 gün de o bar-o disko-o tatil mekanı senin, bu bar-bu disko-bu tatil mekanı benim der, gezer tozar harcar parasını mutlu olur. o iki gün ona dünyalara bedeldir, 6 ayın derdini atar üzerinden 6 ay daha çalışıp çarkı çevirmeye devam eder.
allah adamı; bu insanlarda etliye sütlüye karışmayan dinim bir imanım bircidir. cuma günü cumasında beş vakit namazında, işinde gücünde çalışıp helal para kazanmaktadır. bu dünyada suçtan öteki dünyada ateşten korkan insanlardır. zenginse kurban bayramında fazladan koç keser dağıtırlar sevabına, normal gelirliyse ucu ucuna alır kurbanı az dağıtır o kurbanın etini, fakirse zaten o zenginin dağıttığı ete taliptir verirse allah razı saolsun, vermezse canı saolsun der.
allahcı; bu kötüdür işte. allah adamı gibi görünüp ne pislik desen vardır. mezarlıkta parayla dua okur ölünüze, sesli oku deyince zik gibi kalır. hacı sakalı bırakıp ticarette kazıklama mı dersin, allah için üfürüyorum deyip kadınlara sarkan üfürükçüler mi dersin bu sınıftadır. uzak durulasıdır.
aile; daha çok hayvansal bir güdü ile 'neslim devam etsin, soyadımı yaşatacak evlatlarım olsun' diye düşünür. erkek çocuk önemlidir. zengini az çocuk yapar korunur, fakir fare gibi çoğalır, hele erkek olmuyosa inat eder beşi altıyı bulur kız sayısı bazen. evlatları için yaşar, onları okutmaya çalışır eli ekmek tutana kadar başına üşüşür sonra evladını da evlendirme derdine girer. banka da sekreter veznedarlardan, okulda öğretmenlerden hastanede hemşirelerden kız beğenir. kız annesi ise kızına talip erkekleri elekten geçirir kızına fısıldar 'kızım bak vesile ablanın oğlu subaymış-öğretmenmiş-mankacıymış eli yüzü düzgün kötü alışkanlığı yokmuş' gibin. evlendirdiği zaman evladını, onun bu dünyada ki görevi bitmiştir huzur içince ölümü bekler.
- (bkz: bir insan ömrünü neye vermeli)
- (bkz: 100 kişiye sorduk 5 popüler cevap arıyoruz)
- bir kısmı ölmemek için bir kısmı da ölmek için yaşar şeklinde cevaplanması olası soru cümlesi [sözlük dalgası gereği soru işareti görülmese de bu bir soru cümlesi]. ortası yok. günübirlik yaşıyorum kankü diyenler bile hafiften tırsıyor ölmekten, onların da kasacağı günler gelecektir!!!
- (bkz: insan ne ile yaşar)
- (bkz: yemek)
(bkz: uyumak)
(bkz: ölmek)
- malûmumuz sayılı gün çabuk geçer. hepimiz gün dolduruyoruz başka bir şey değil. insan ne için yaşar için (bkz: ömer hayyam rubaîleri)
- (bkz: birth school metallica death) *
|