belki ilginizi çeker
  1. · idam
  2. · tecavüzcülere verilmesi gereken cezalar
  3. · avrupa insan hakları mahkemesi nin türban kararı
  4. · insan hakları
gündem
  1. · 2012
  2. · umutların yitirildiği anda hayata giren sevgili
  3. · kemal kılıçdaroğlu
  4. · geniş aile
  5. · aklidengegorecelibikavramdir
  6. · itü sözlük
  7. · yılmaz özdil
  8. · aşık olunan kişinin başkasıyla öpüştüğünü görmek
  9. · mezun olup kep törenine katılmamak

insan hakları insan olan içindir  

1. çok doğru bir sözdür!
    zira başta kendisi insan olmayan bir insanın insan hakkı talap etmesi yanlıştır.kendisi herkese insanlık dışı eylemlerde bulunup , sıra kendisine gelince ama işte ben demokratik bir şekilde yargılanmak istiyorum, efendim hani benim insan haklarım, bu nasıl hücre böyle bıdı bıdı yapmaya kimsenin hakkı olmamalıdır kanımca.
    güç kendindeyken hiç kimsenin insan hakkını gözetmeyen insanların, gün gelip devran dönüp al aşağı edildiklerinde insan haklarından medet ummaları son derece yanlıştır.

bu dediklerimi örneklendirmek gerekirse...

gözünü kırpmadan insanların en değerli hakkı olan yaşama hakkına tecavüz etmiş teröristler ve tabiki teröristbaşı

iktidardayken yönettiği insanları insan yerine koymayan ama şimdi kendini savunması için avukatalar tutan (savunulcak bir yanı varmış gibi); hücresinde iç çamaşırlı resimleri çekildi diye mahkemeye veren saddam.

ülkesinin hukuk sisteminde umduğunu bulamayan, ülkesini satıp bunları avrupa insan hakları mahkemesine ispiyonlayan, oradan da umduğunu bulamayınca çamura yatıp karar adil değil diyen leyla şahin.

not: bu örnekleri aklıma geldikçe çoğaltacağım, daha bitmedi
    (nickini vermek istemeyen seyirci, 09.12.2005 13:06 ~ 14:15)
  2. doğrudur... adamdan saymadığımız, insan yerine koymadığımız kişiler iin insan haklarından sözetmek abesle iştigaldir...
    (azwepsa, 09.12.2005 13:17)
  3. sokak röportajları yaptık. halkımızın verdiği cevaplar.

"her iki kolu iki bacağı olan insan mıdır canıııııım. ne hayvan herifler var aramızda. ay geçeeen gün birini göördüm. ay hınkırdı sokağın ortasına bööööööööööööööle yemmmmyeşil... ayy böğk, içim kalktı. ay böyle hayvan herifleri de insandan mı sayıyorsunuz ayol."

"beğn öğncelikleğ insağn ğaklarının çoğk güzel olduğnu düşğünüyorm. ayrıcaağ paparazziğlerin fotğraf çeğkme ösgürlükleri vağr. benim de emreğ altuyun nerde ne yaptığnı bilmeğ hakkığm vağr..."

1insan hakları insanlar için, hayvan hakları hayvanlar için... ama insanlar hayvanların haklarını düşünüyor mu? geçen piçin tekini dişledi diye zavallı pitbullu uyutmuşlar... bu mudur hak? tırmalarım ulan seni."

"ağbi bak şindi. ben 4 sene kodeste yattım. niye yattım? bi kız vardı. öküz hatçe derdik. doğuştan geriydi. o yüzden diyoduk, öküz. bigün ben gittim nefsimi körelttim üstünde. o öküzü insandan saydılarda 4 senemi yaktılar...
    -heğ heğ. ben de ****. xxx'in mapus argadaşıyam. ben de hırbo kazım denen bi allahsızı nalladıydım. ipnenin dölü, serserinin tekiydi... yoldan geçerken bacıma laf atmış... 14 carcurda bir namluda boşalttım hepsini. mağkemeye cıkarttılar, yok efenim yaşam hakkıymış, kutsalmış. 12 sene yattım, mına goyim..."

evet söz sen de ali kırca
    (azwepsa, 09.12.2005 14:28)
  4. (bkz: ona buna faşist deyip faşistin allahı olmak)
    (bkz: yok artık)
    (suspect, 20.12.2005 04:14)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil