gündem
  1. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  2. · sözlük yazarlarının dinlemekten bıkmadığı şarkılar
  3. · her yerinden öpüyorum rüştü
  4. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  5. · okan bayülgen
  6. · uludağ sözlük
  7. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  8. · anand tucker
  9. · eski sevgiliyi özlemek

insan değişir  

1. kocaman bir yalandır...insan dediğin sadece yaşlanır.. değişmez...bu yüzdendir yaşlandıkça babamıza benzememiz ve bu yüzdendir babalarımızın torunlarını beklemesi sırf bizim suretimizde sevmeleri için...
    (hayatberbat, 02.06.2007 02:03)
  2. "insan kendi mi değişir yoksa zaman mı insanı değiştirir?" sorusunu akla getiren ve değişmek hakkında sayfalarca yazı yazdırabilen genelleme..
    (sulfur, 02.06.2007 02:06)
  3. şairin dediği gibi '' sülfür inceldi ve en yorgun yerinden kırıldı ayna'' en yorgun yerinden yaşlanır insan..kırık bir aynadır sadece..ve kırık bir aynanın her parçası aynı işlevi görür....
    (hayatberbat, 02.06.2007 02:11)
  4. "değişim kaçınılmazdır. sadece iyi-kötünün seçim hakkı verilmiştir..." insanlara iki seçenek sunan bir olaydır, değişimdir... *
    (evo, 02.06.2007 02:14)
  5. (bkz: erasmus)
    (thedewil, 02.06.2007 02:31)
  6. kocaman bir yalan, o kadar kocaman ki bunu söylerken bile yalan söylüyorsun!!...şöyle baktım gözlerine sen görmedin kendini ifade etmeye haklı çıkarmaya çalışıyordun o sıra, şöyle gözümü çevirdim elindeki sigarayı ciğerlerine çekiyordun ve söz veriyordun değişicem diye ama söylerken bile yalan söylüyordun.inanmış gibi yaptım, belkide inanmak istedim neden bilmiyorum sende inandığıma sevindin, sonra geldim eve yastığıma koydum başımı yastık ıslandı annem hep der insan ne ise 'o'dur diye, değişmez der...hep kızarım ya o geldi aklıma zaman geçtikçe 'o'na mı benziyorum ne halbu ki daha 2 hafta önce girdik birbirimize fikir çatışması diye, kapılar çarpıldı yine bağırdı bana taktım kulaklığı yattım ya, sana anlatamadım çünkü dinlemedin beni işlerin vardı, aslında çok istedim anlatmak moralim bozuldu ben daha küçüktüm herkes üstüme geliyor çok şey bekliyordu..mesaj yazdım sana sildim sonra neden bilmiyorum, sanırım yine benimle ilgilenmezsin diye korktum ya da aradığımda bizim bunca zamandır yapmadığımız bişey yapıyor olmandan korktum mesela karting yapıyor olabilirdin çok seviyorsun ya ama hiç birlikte yapmadık göremedim senin o halini, korktum sildim mesajı..saçlarım ıslandı neye ağlıyordum unuttum...aynaya baktım ne zamandır görmüyordum kendimi böyle gözlerim kızarmış daha bir yeşil olmuş yine...yüzümü yıkadım..sonra günler geçti nasıl olduysa özledim seni dedin ve kapıya geldin uyuyodum ve şaşırdım kalkıp indim aşağıya..baktım şöyle bir yüzüne neden geldi dedim sonra hatırladım uyumadan önce attığım mesajı yalnız olmak istemediğimi ve beni aramamanı istemiştim..bencilsin dedim içimden sensiz olamam dedin güldüm bencilsin işte, yine kenidini düşünüyorsun benim ne halde olduğumu değil bensiz ne yapacağını düşünüyorsun..şimdi de geçmiş karşıma söz diyorsun değişicem diyorsun!! şimdi sen söyle insan değişir mi???
    (boncuk, 10.02.2008 22:59 ~ 23:00)
  7. "bazı şeyler değişir, bazı şeyler değişmez" demişti morpheus matrix reloaded'ta. doğru demiştir. çünkü insan da ister istemez değişir zamanla. bu kaçınılmazdır. aynaya baktığında on yıl önceki kişi yoktur artık karşında. dış görünüşten bahsetmiyorum, fikirler değişir, olaylara verilen tepkiler değişir,zevkler değişir,hayaller değişir. çocukken deli gibi güldüğünüz çizgi filmler gelsin aklınıza, hani karnınıza ağrılar girerdi gülmekten. şimdi oturup izler misiniz o çizgi filmleri yeniden, hayır ama belki izlersiniz. izlediğiniz zaman yüzünüzde en fazla bir tebessüm belirir o kadar. işte böyle, zamanla bazı duygular gelişir, bazıları ise körelir. zaten ne demişler "değişmeyen tek şey değişimin kendisidir." ya da buna benzer bir şeyler söylemişler.
    (sukura bamka, 07.11.2009 13:56)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil