belki ilginizi çeker
  1. · çelişki
  2. · çocuk
gündem
  1. · ugg
  2. · yeşim salkım
  3. · günün tek kelimelik özeti
  4. · annelerin yakışıklı anlayışı
  5. · boylumlama
  6. · bir kadının bilmesi gerekenler
  7. · colin kazım richards
  8. · üç nokta tekniği
  9. · müstehcen atasözleri

insanın sonsuz savaşı  

1. şeytan'ın secde etmediği ve kıskandığı insan'ın , tanrı'nın kendi öz benliğine sunduğu gizemi acının ustası olarak çözmesidir.

yaşamın bir amaç olduğu , amacın kişinin ölmeden önceki huzur olduğu göz önüne alınırsa , bireyin kendisini ve yaşamını çözmesi , anlamsız griden beyaz'ı bulmasıdır.renkleri hayal ederek yaşama alışkanlığında olan insan'ın varolma savaşıdır.

gerçeği kör gözler ile , çıplak eller ile söküp almaktır.ve insan olmanın son evresine ulaşmak için yaşam ile yaptığı savaştır.

şeytan'ın bitmek tükenmek bilmeyen insan nefsi ile oynayarak kişinin bilinçaltındaki fay hatlarını ateşlemesine karşı insanın verdiği sonsuz savaştır.

anlaşılması zor ama her insanın anlamak zorunda olduğu soyut bir savaştır.aklın yoluna varmak için verilen savaştır.
    (skuba, 17.11.2004 03:50 ~ 03:50)
  2. insanın ilkel duygularını yenip, olgunluğa ulaşma süreci.
    (viola, 17.11.2004 07:49)
  3. her insan önce kendi ile savaşır.kim kazanır kim kaybeder bilinmez.bilinmedikçe de savaş bitmez.tıpkı özdemir asaf'ın dediği gibi:

dün sabaha karşı kendimle konuştum
    ben hep kendime çıkan bi yokuştum
    yokuşun başında bir düşman vardı
    onu vurmaya gittim kendimle vuruştum
    (juda, 17.11.2004 14:20 ~ 28.02.2005 15:47)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil