sadece şekil itibariyle insana benzeyenler...
(karde, 07.10.2005 15:12)
er geç tepki gösterilmesi ve güvercin misali kovalanması gereken yaşam formlarıdır..
trafikte dururken arabaya ellerinde çiçeklerle yaklaşıp "yanlış anlamayın biz öğrenciyiz, hede hödö, bik bik....ne kadar verebilirseniz..." diyip elde avuçta ne kadar bozukluk varsa verdikten sonra o sevgi dolu insanın miktarı beğenmeyerek paraları atıp "çiçeğimi geri alabilirmiyim!!!!!"homurtularıyla kurt adama dönüşen öküz versiyonu....
her lafa karışıp muhabbetle alakasız, saçma sapan şeyler söyleyen insanlardır."saçım uzamış di mi?" gibi..bi daha da o ortamda konuşasınız gelmez.
bunlar doğuştan bir karabulut misali çökme yeteneğine sahip kişilerdir. şahsi kanaatimce dünyaya gönderiliş amaçları insanların sabrını test etmektir.
asık suratlarıyla,herşeyden şikayet edişleriyle,bardağın dolu olan yarısını da boşaltıp önünüze bomboş bardak koymaktaki başarılarıyla,analı avratlı tekme ve balyoz ihtiva eden güzel bir saldırıyı sonuna kadar hak ederler.
sizin psikolojiniz ya da onlar hakkındaki düşünceleriniz onların umrunda falan değildir. dertlerini başka insanların üzerine kusarak rahatlamak tek hedefleridir ve sizin,bu üzerinize bulaşan dertlerle ne yapacağınızı kesinlikle düşünmezler. sizin psikolojiniz mi bozuldu,olsun,onlar gider ve başkalarının üzerine kusmaya devam eder.
bu sebeple sizi ilk gördüğü anda "abi nooldu tahmin edemezsin,mahvoldum,battım" diyen insanları önce ıslak meşe odunuyla uzaklaştırmaya çalışın. olmazsa ulu balyozla beyin ezme yöntemini deneyin. konuşmak mı? ben çok denedim ama her seferinde daha kötü bir şekilde geri tepti hem de şu duygu sömürüsüyle: "iyi de abi derdini anlatmak suç mu? ne yapayım ben böyle rahatlıyorum"
ama iyi de güzelim sen bana derdini anlatmıyorsun ki,tecavüz ediyorsun;sen rahatladıkça ben daralıyorum.
ülkemizi ve dünyamızı yöneten bütün insanlar ve olup biten onca haksızlığa isyan etmeyen dünya insanlığı
(bkz:
dünyanın en tuhaf mahluku)
genellikle en yakınlarındakileri ailesi,sevgilisi,dostları konumunda olan insanlardır.sevgi yetmiyor demek ki çoğu zamanlar ruha hitap edebilmek için.
(angelic, 30.04.2006 23:31 ~ 23:35)
sabah kalkınca siz henüz afyonu patlatamamışken yüksek sesle, bıdı bıdı konuşup, dakikada 3500 devir soru sorabilen, sorduklarına cevap veremeyip yüzlerine bön bön bakakaldığınız insanlar..
arkadan yavaşça yanaşıp "böööööööööö!" diye bağırıp kıs kıs gülen gerzeklerdir.
an itibariyle star gazetesinin dandik bir bölümünün editörü türlü türlü küfürleri içimden ediyorum. (sözlük anla beni paylaşmak istedim)
duygusal zekadan yoksun, sana her daim anlaşılamadığın duygusunu derinden hissettiren ve bunu yaparken de sığılığını tescilleyen insanlardır. senin her türlü dengeni bozabilme yetenekleri vardır. tehlikelidirler. öyle laflar edebilirler ki ; son derece basiretsiz hiç düşünmeden öylesine konuşurlar. sarfettikleri sözcükler dökülür dillerinden umarsızca ..karşısındaki o sözlerden nasıl etkilenir, hangi yaralarını kanatır o cümleler, umurlarında bile olmaz. düşünce yoksunudurlar. zehirli oklar gibi seni etkiledikçe konuşmaları, senin kötü olduğunu bilirler ama bilmiyormuş gibi yapıp daha da devam edebilirler. illa konuşmaları gerekiyordur sanki. '' ybsg ''demek gerekir aslında bu kişiliklere. teğet geçmeseler çok daha iyi olacaktır. sen '' bir sussa '' dersin içinden ama o asla algılayamaz susmasını istediğini..bozar bunlar denge falan bırakmazlar insanda..başarılıdırlar yani..sen de başarısızlığına bakıp ''yaptı yine yapacağını '' deyip bozulan dengenle başbaşa kalırsın..
(derya, 05.10.2007 13:49)
mehmet ali erbil,banu alkan,popstar bayhan,halkın yıldızları programında ki sunucu alp kırşan,sema çelebi,oray eğin,serap ezgü,migros da sürekli sakız çiğneyen kasiyer kız...vs vs. devamı gelebilecek ve gelen insanlardır.ruhsal dengemizi genellikle sinir sistemimizi zedeleyerek bozanlardır aynı zamanda.
"canım", "güzelim" insanları. hiç tanımadığın birinden duyunca daha başka oluyor.
+ iki peynirli poğaça, bir de simit alayım. ne kadar?
- üç ye te le
güzelim.
ceza meza vermeseler; deseler ki böyle böyle bir hakkın var, amme hizmeti der çekip vururum bunları.
çok samimi biri bile olsa misafir geldiği evdeki eşyaları karıştırmak, aşırı incelemek, bakmak, çekmeceleri açmak, yerlerini değiştirmek gibi eylemlerin içine girmek. söylenmeden
kendi eviymiş gibi davranmak..