insanın isyan ettiği an   

adana çık aradan

1. belli bir noktaya kadar dayanan bünyenin bir yerde patladığı andır. kimi zaman çöldeki kutup ayısı psikolojisine girilip edilir, kimi zaman karşıdakinin yüzsüzlüğü isyan ettirir, kimi zaman da bizi buna iten bir patrona halil psikolojisidir evet. her bünyenin bir tahammül etme üst sınırı vardır, işte o sınır aşıldığında ortaya çıkan andır.
    (fb, 04.03.2007 02:38)

2. hoşlandığın kızın naber lan dediği andır.
    (fb, 04.03.2007 03:06)
  3. kesin kalırım diyerek bütünlemeye girmeyip, hocanın finalle aynı soruları sorduğunu öğrendiğin andır.
    (fb, 04.03.2007 03:07)
  4. (bkz: 5 kasım 1998 beşiktaş valerenga maçı)
    (bkz: 24 şubat 2007 trabzonspor beşiktaş maçı)
    (togisama, 04.03.2007 03:08)
  5. trabzonsporun şampiyonluğu son maçta fenerbahçeye kaptırdığı eee skerim böyle işi diyerek fenerbahçeli olduğun andır.

(bkz: çocuk aklı)
    (fb, 04.03.2007 03:10)
  6. ifadenizin yanlış anlaşılıp size mal edilen yorumların hiç aklınızdan geçmemesine rağmen, kendinize dikte edildiğinde, insanın kendisine inanılmadığının ve sözlerin kafi gelmediği dışavurum anıdır.
    (sarmalak, 04.03.2007 03:16)
  7. anket doldurmak zorunda bırakıldığınız an.

ne de olsa biri yapacak ben yapayım dedim ha bir de;

(bkz: kendi kendine ayar vermek)
    (fb, 04.03.2007 03:20 ~ 03:21)
  8. çok sinirli olduğunuz bir anda yaptığınız çok içerikli ve anlamlı bir konuşmanın, karşınızdaki tarafından en alakasız ve basit bir yerinden tutulup başka bir yere çekilmesi.. örneğin birinin sürekli tekrarladığı ve hoşunuza gitmeyen bir davranış biçimine kızdıysanız ve bir örnek verirken "o aptal filme gittiğinde deaynı şey oldu"gibi bir laf geçtiğinde, karşınızdakinin size "o filmin aptal olduğunu mu düşünüosun?!" gibi bir tepki vermesi sizi çileden çıkarabilir, isyan ettirir ve onu oracıkta iplikli boğmak isteyebilirsiniz.

ancak olağanüstü hatta olağandışı bir sabırtaşıysanız bunun arkasından "evet çünkü bütün söylediklerimin arasında yalnızca buraya takıldın dimi?!" diyebilirsiniz ancak.
    (zinzoline, 04.03.2007 09:52 ~ 09:53)
  9. ilgili bakınızdaki oyunun yıllar önceki versiyonunu geçebilip ve oyunu bitirebilip, bu taze 8 dakikalık versiyonunda 348583 defa ölmek.
    (bkz: @1220779)
    (saçmaladı yine bu, 04.03.2007 11:20)
  10. berbat geçmiş bi günün sonunda deli dehşet bi yakışıklıyla tanışmak ama o akşam memlekete gitmek zorunda olmaktır ki aynı gün bi de ayağınızı burkarsınız tam olur kaderinize küfredesinizi getiren andır
    (nagişşş, 04.03.2007 12:56)
  11. paraya ihtiyacın çok olduğu bir dönemde aksilikler yüzünden bir süre parasız kalmak ve diğer şeylerin de aksi gitmesinden dolayı insana absürd yazılar yazdıran andır.

"hiçbir şeye halim yok.bir sürü iş var ama su yok.evi bok götürüyor takatim yok.karnım acıksa yemek de yok.çok şeye ihtiyacımız var.iş yok,güç yok,para yok.para olmayınca yapacak bir şey yok.parasız sokağa çıkmaya,gezmeye yüzümüz yok.zaten ben de varım ama aklım yok,ruhum yok.bir sürü yok var ama var hiç yok.her şey bitti,her şey de yok.can sıkıntım var,hevesim yok.anam var,babam yok.ablam var,abim yok.sevgilim var huzur yok.yahu şu varlar bile yok ya.evdeyim zamanım var,taner yok anahtar yok.bu şarkıları ezberledim başka kaset yok.ev buz gibi kömür de yok.ben de yokum.şehir de yok.adam gibi adam da yok.ya benim niye param yok.hı niye ben yokum.niye niye niye????yok yok yok yok yok yok yok yok.."
    (deliyayla, 05.09.2007 19:20)
  12. bedeninizdeki rahatsızlığın, sağlık bakanlığı, danıştaş gibi devletin en yüksek mercilerinde yüzde 80 vücut fonksiyon kaybı ve iş göremez ile belgelendiği ve bütün türkiyede herkesçe bilinen, hatta bu bilgi kenyadaki açlık çeken pembe dudaklı, pembe elli, kara derili insanlardan, brezilya kumsallarında göt sallayan sambacılarına kadar ulaştığı halde, 6 kere gidilen, 3 kere sağlık kuruluna (bkz: heyet) girilen bir ssk hastanesinden, yoo gayette hayvanlar gibi çalışabilir şeklinde çıkan raporu görülen andır...
    (efesgüneşi, 05.09.2007 19:31)
  13. arkadaşla birlikte günlerdir, gece evden kaçıp, sabah '' ekmek alıp '' eve dönme planları yapılmaktadır. evdekiler yatana kadar iki adet göbek çatlatılmıştır. tam herkesin uyuduğundan emin olup, hazırlanılmaya başlanmıştır ki, içerden gelen ses anın başlangıcını müjdelemektedir. '' kızlaaaar bir kahve yapın da içelim, uykum kaçtı benim ''

tabii bu son derece basit bir isyan etme anıdır, ona gelene kadar isyan edecek bir sürü ciddi şey olduğunun farkındayımdır, üstüme gelmeyindir.
    (juliette, 13.04.2008 04:20 ~ 04:22)
  14. önem verdiği insanların kendisine orospu çocukluğu yaptığını anladığı andır;

bizim sınıfta bir hatun var.kontür fakiri.geçen gün kontür istedi attım biraz.sonra dün ''telefonunu alabilir miyim?bişilere bakıcam'' dedi.verdim.bu aradada sınıftayım gelen giden mesaj seslerini duyuyorum.neyse al dedi verdi telefonumu *123# yaptım bir baktım 40 kontür yok.5 dakika içerisinde 20 tane mesaj atması imkansız.girdim gönderilenlere bi baktım 2 tane numaraya 20 şer kontür gönderilmiş.yav hadi kendine gönderirsinde arkadaşına niye yolluryorsun be orospu!! ardından karşımda olan şahısa bir ton küfürü saymamla birlikte aramızda şöyle bir konuşma geçti;

+ya jimmy 40 kontür için mi bana geliyorsun ? 300 tane kontürün var.ayıp bee.
    - lan a.......... ne alakası var kontürle hem sen bana kendime kontür atacam dedin mi?
    + ya üf bee abartma ne cimrisin haa
    - bak x delirtme beni hadi kendine kontür attın arkadaşına niye attın
    + ne olmuş 40 kontür altı üstü yaa
    - bak hala kontürdesin mal kontüre bişi mi diyoruz.senin yaptığın bildiğin orospu çocukluğu.kimse kimsein telefonundan böyle kontür alır mı ?habersiz.
    + öff geri atarız ne kadar uzattın
    - atacaksınki zaten.mala bak sende mi bırakacam sandın ?
    + tamam aldın işte.niye konuşuyorsunki?
    - yaa x senin ağzını yüzünü sikerim ha hala kontür hesabı yapıyorsun bana adam gibi istesen değil 40 70 atarım sana ama bu yaptığın ve konuştukların yanlış
    + tamam kes bee

bu konuşmanın ardından aklımdaki salak tanımına uygun kız arkadaşlarımdan biri gelip
    -ne çok abarttın arkadaşın 40 kontür almış senden ayıp yaptığın
    + sen olsan hiç bir şey yapmaz mıydın ?yanı senden habersiz arkadaşınada yollasa?
    - yapmazdım
    + bi 50 atsana bana
    - kontürüm yokki .
    + olsada atmazsınızki sonrada gelip cart curt konuşursunuz yok arkadaşlık yok bilmem ne yarım saattir kontürden dolayı değil tepkim diye bağırıyorum mna koyim hiç mi beyniniz yok sizin ?de anlamıyorsunuz?*
    - tamam yaa öf bana ne.
    + hadi canım hadi anne çağırıyor seni koş.
    (jimmy, 13.04.2008 08:49)
  15. doğduğu andır. dünyaya yeni gelmiş insan yavrusu ne boktan bir yere geldiğini daha ilk anda fark eder ve koparır yaygarayı. eminim ki etrafında sırıtanlara da küfrediyordur.
    (satanik, 13.04.2008 09:17)
  16. günlerdir trip atılan sevgilinin telefonu sonunda açılır.klasik kadın modeline girilir ve başlanır.dır dır dır dır dır bıdı bıdı bıdı...
    ses gelmedikçe karşı taraftan,yumuşamaya başlanır.en sonunda seslenilir.
    -hakkıcan?
    -...
    -hakkıcan çekmiyo mu telefon yoksa?
    -...
    -yine uyuyakaldın demi körolasıca telefonda bile uyuyakalıyosun!.(çat diye telefon kapatılır)
    birde işin acı kısmı hakkıcan geri aramaz,rüyalar alemindedir.kadın ise yastığı yorganı parçalayacak kadar sinirli,ama sinirini çıkaracağı hakkıcandan tık yoktur.
    (hatuninsankişisi, 14.04.2008 18:16)
  17. evde ki kadının zırıltısını çekmek zorunda kalmak.
    (chronicle, 14.04.2008 20:02)
  18. ülkesini her aşamada kurtarmak ve korumak isteyen biri için; ülkenin ve güvendiği insanların çoğunun satılmış olduğunu anladığı an.
    (bugun burda cumartesi, 14.04.2008 20:04)
  19. (bkz: bu an)
    (artı1, 14.04.2008 20:06)
  20. suan olan durum ayrıca laptop u fırlatsammı diye düşündügüm ama sonunda dahada sinirlenecegim olaydır. eski kız arkadasımın blog sitesini görmüşüm, yazdıgı yazılar, erkek arkadasları bu da yetmez miş gibi yaz okuluna gelecek arkadasın gelmeyecegi haberi. üstüne yetmez miş gibi bugun saat 7 de kalkıp öss sınavına girecegim gerçegi. ulan saat 3 desek 7 de kalksak 4 saat uyku var a.q zaten bunu dedim ya kesin uyuyamam. öss yide sittir et zaten ii kötü bölümümüz var bu seferde bilgisayarıma virusun girmesi ve beni sinir etmesi a.q ulan dellendim yine. niçe öldürmeyen acı güçlendirir dediydi ama ben güçlendiğimi sanmıyorum nedense.
    (tetryl, 15.06.2008 02:37)
  21. üniversite yıllarımda bi dangalak hocanın sevdiği öğrencisine, sınıf içerisinde bizlere hitaben "isterse kağıdı boş versin, o'nun için extra 30 puanım var" demesi ve bizim hiç bir şey yapamamamız..
    (sagan, 15.06.2008 13:14)
  22. ölüm haberi almak.. tüm insanlara sövmek...
    (idiot, 15.06.2008 16:30)
  23. çıkmaz da boğulup tanrıya haykırdığı andır.
    (bkz: yeter artık al canımı)
    (koyumavi, 15.06.2008 21:21)