belki ilginizi çeker
  1. · insanın doğru kişiye aşık olamaması
  2. · insanın kimseye aşık olamaması
  3. · duyguları bastırmak
  4. · hadi ordan seksi
  5. · farklı dünyaların insanı olmak
  6. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · boylumlama
  2. · aklidengegorecelibikavramdir
  3. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  4. · beşiktaş ile fenerbahçe taraftarı arasındaki fark
  5. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  6. · tadı harika olan yiyecek kombinasyonları
  7. · ezel
  8. · sophia
  9. · yonja

insanın istediği kişiye aşık olamaması  

1. garip bir şey bu. şimdi iki kızı yan yana getiriyorum. championship manager'da oyuncular karşılaştırılır ya o hesap. düşünün şimdi, iki tanesini alıyorsunuz ve biri, shooting, balance, accelaration, v.s ne varsa artık her şeyde diğerinden üstün. fiyatı da daha ucuz. ama siz gidiyorsunuz öbürünü transfer ediyorsunuz. çok salakça görünüyor değil mi?

şimdi iki kız var. hatta üç, dört, beş de olabilir. biri kesin var da. sabit kalıyor yani o. diğerleriyle karşılaştırıyorsunuz. şimdi alıyorsunuz ikisini de. bakıyorsunuz. güzellik, öbürü daha güzel, fark atıyor hatta, huy, çok daha iyi huylu, merhamet, düşünce, v.s hepsinde üstün. ama siz gidiyorsunuz öbürüne aşık oluyorsunuz? cm'deki fiyatı da şeyle bir tutun. idare etme, geçinme, anlaşma, öbür kız yine zirvede. peki neden bu?

hakimiyet kuramadığımız insanlara aşık oluyoruz. ne zaman nerede ne yapacağını kestiremediğimiz. yanında kendimizi zayıf hissettiğimiz. bu hakimiyet her istediğini yaptırmakla da alakalı değil. bir kız vardır, hiç bir dediğinizi yapmaz, sürekli ters gider, ama sizin olduğunuzu, üstün geldiğinizi hissedersiniz. rahatsız etmez bu. çocukça bulursunuz hatta. rahatlığınızla ezersiniz. bir kız vardır, her dediğinizi yapar, ama öyle bir hava oluşur ki, siz ezik taraf olarak kalırsınız. karışık işler sonuçta bunlar. keşke istediğimiz kişişeye aşık olabilseydik. yalnız bunun için bile sevebilirdim onu. o kadar da güzel bir şey.
    (wamdoka, 29.04.2009 15:28)
  2. insanın kimseye aşık olamaması kadar kötü bir şey değildir. adam bunu bilse elindekinin değerini bilecek mutlu olacak haberi yok. aşık olabiliyor musun? o zaman sorun yok. derine inmeyeceksin fazla, azıcık yüzeysel olun artık. lütfen.
    (ev yapımı domates sosu, 29.04.2009 15:32)
  3. yanlış tespittir efenim. insan istediği kişiye aşık olabilir. hatta bir süre sonra şöyle bir geriye dönüp baktığınızda aşık olmak için herşeyi yaptığınızı görürsünüz. doğru olan şey ise insanın hakimiyet kuramadığı kişiye aşık olması. bu cümle bile kime aşık olacağını söylüyor aslında.
    (melankolik demokrat, 29.04.2009 15:33)
  4. aklımın fikrimin alamadığı...
    insanın istediği patatesi alamaması gibi bir şey mi bu acaba? hayır o da kötü bir şey çünkü, pazarcılar seçtirmiyor falan.he valla.

(bkz: hadi ordan seksi)
    (zahidem gurbanımov, 29.04.2009 15:34 ~ 15:34)
  5. insanın istemediği kişiye aşık olması demek olur; ki 70 milyon bizi izliyor efendiler halkı yanlış bilinçlendirmeyin.
    (triangle, 29.04.2009 15:56)
  6. insanın, kriterlerindeki kişiye aşık olamaması durumdur. (bkz: ben)
    (hübsches baby, 29.04.2009 16:05)
  7. aşk'tan bahsediliyorsa mümkün olmayan bir durum.

aşk seçme özgürlüğü tanımaz.
    ha şartlar gereği vs. aşık olduğu kişiye kavuşamama durumu mümkündür, ama konuyla alakası yoktur.
    (mahmur beste, 29.04.2009 16:05)
  8. eros'un yüzündendir. garson olsaymış pezevenk. ne güzel sipariş verirdik. yemek ya bu aşk dediğin.
    (suskungeveze, 29.04.2009 16:11)
  9. + nen var yavrum niye böyle üzgünsün?
    - yok bir şeyim anne..
    + kaç gündür tek lokma yemedin, elin yüzün çöktü neyse derdin takma bu kadar kafana olm geçer elbet
    - neyi takma anne, neyi takma? istediğim kıza bile aşık olamayacak kadar gerizekalıyım ben. gittim halil'in annanesine aşık oldum. ulan karı 92 yaşında be. memeleri yerde sürünüyo!!
    (sözlüğünenuzunnickinialmakistiyorumbeceremiyorum, 29.04.2009 16:14)
  10. insan ulaşamadığı,üstünlük kuramadığı şeylere aşık olur tutkuyla bağlanır.bu bir tek bir karşı cinse aşık olma durumu değildir.tamamen olay ulaşılmaza ulaşma arzusudur aslında.
    (mokaryus, 29.04.2009 16:18)
  11. (bkz: olsa dükkan senin)
    (kalkhas, 29.04.2009 16:43)
  12. (bkz: işin zevki orda)
    (zikandal, 29.04.2009 16:52)
  13. (bkz: insanın doğru kişiye aşık olamaması)
    (tekfender, 29.04.2009 17:07)
  14. aşkı aşk yapan şeylerden biridir. herkes hayalinde kurduğu, geceleri onun hayaliyle uyuduğu yıllardaki gibi birini bulacağını düşünür. ancak gel gelelim ki kişi aşık olduğunda, gözü diğerlerini hiç görmez. aşık olduğu kişi onun "hayallerindeki kişi" olduğundan eskilere ihtiyaç duymaz. yıllarca hayalini kurduğu, hayanlıklarla baktığı resimler o zaman anlamsız gelir, defalarca bakar. ancak eskisi gibi, eskiden olduğu gibi hissetmez resme anlam katan duyguları, o an sadece içinde bir boşluk vardır. artık hayran olduğu kişiler onun için hiçbir şey ifade etmezken, hiç aklına gelmediği bir tipi sevdiğini farkeder. aşktır bu, gizemlidir, bilinmez ama mutluluk verir, güzeldir.
    (onbirdakika, 29.04.2009 17:12)
  15. aşk mı bize biz mi aşka gideris sorusunun cevabıdır. gönül kuşunun kime konacağı takdir-i gönüldedir yine.
    (sefa pezevengi, 29.04.2009 18:18)
  16. "aşık olacağım kişiyi seçebilsem bu kadar mükemmel olmazdı" diyebildikten sonra önemini yitiren durumdur.
    (ikiileribirgeri, 12.07.2009 05:10)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil