|
|
- her an bir şeyler düşünebildiğimize göre sürekli gerçekleşen hadise.ama nedense sesli yapıldığında deli muamelesiyle karşılaşılır.
(bkz: kendi kendine konuşmak)
- insanın kimi zaman kendisiyle tartışmasına neden olan hareket,
örnek,
sokakta yere çöp atan birini görünce yaptığım şey,
iç ses:
"şu herifin yaptığını görüyomusun şimdi, görüyoruz herhalde kör değiliz, ne
biçim konuşuyosun sen, konuşurum çünki ben senim, ne? sen benmisin? sen
bensem ben sensem ben kimim peki.....
- bunu yapan insan bir süre sonra etrafındaki bakışlardan rahatsız olur, "beynimi okuyan biri var mıdır lan?" düşüncesi kemirir içini. hatta "beynimden çık", "okumasana aklımı kardeşim" diye düşünmeye başlar. paranoyaklık başlangıcıdır.
- kötü olan yanı, içinden kendisi ile konuşan insanın bir süre sonra sesli düşünmeye başlamasıdır ki etrafa rezil olabilir.
- (bkz: berserk)
- bir kitapçıda:
- (dükkan sahibine) bakar mısınız bu yazarın başka kitapları da var mı elinizde?..
(cevap gelmez.)
aynı günün gecesi evde:
- (kendi kendine) bakar mısınız, bu yazarın başka kitapları da var mı elinizde?....hüoopp kardeşim kime diyorum?..kime sesleniyorum ben yaa!!.. pardon ama deminden beri sesleniyorum ve duyduğunuzdan da eminim, neden bakmıyosunuz bana?..ne demek işim vardı?!..senin işin benim arkadaşım!..bak oğlum ben bi lafı bi kere söylerim, öyle iplemez tavırlarla hiç bi yere varamazsın!..ben müşteriyim hem, bana bakmak zorundasınız...insan gibi sorduk di mi?...adama bak yaa...skik!..olum bak gelmiyim yanına...(sürer de gider bu iç hesaplaşma)
- - şişt naber?
+ sanane?
- iyi sen bilirsin. başka kimse yok burada konuşacağın. hıh..
+ ühü ühü.. kusura bakma ya alışık değilim.
- insan içinde hem erkek hem kadın sesi (?) barındırınca çok acayip olan eylem.
kendi aralarında konuşuyo ipneler.
- çizgi filmlerde ki genellikle looney tunes ta olur,biri melek biri şeytan olan 2 küçük kopyanın karekterin aklını karıştırmaya çalışması.
- daha çok çelişki veya yalnızlık anlarında olur ve anlarsınızki sizi sizden iyi kimse bilemez...
- (bkz: monolog diyaloglar)
- kulağın duyduğu herşeyi an an tekrar eden, şarkılara aynı ritm ve sesle eşlik eden sestir.
okunulan ya da telafuz edilen herhangi bir şey esnasında içten okuyarak yanılma olanağı çok düşüktür. dıştan okurken ise tamamen hayal kırıklığı olur.
"çok güzel konuşur, anlar, tekrar ederim.. ama benden başka kimse duyamaz."
- hesaplaşma demek daha doğru olur!
dışardaki seslere,düşüncelere,karmaşaya iç sesle cevap vermek,değerlendirme yapmaktır kendi içinde...
neler oluyor,ne olmalı sorularına cevap vermektir belki de!
kendi kendinle yüzleşme ancak bu yolla olur...düşünce bulutunun belirmesidir...
konuşulmalı,dertleşilmelidir ki,düşüncelerinle yaptıkların çelişmesin,zarar vermesin!
- özellikle alkollü bünyede muhabbet iyice koyulaşır.
-uff amma içtim be
-sen götünle içiyosun zaten
-hadi lan bana koymuyo.
-ama miden bulanıyo değilmi?
-hayır....
-evet....
-hayır...
-evet....
-örghhhh!&+%^'
- deliliğin başladığına işarettir.
- ing.self talking.
- (bkz: vantrilok)
(camel, 13.07.2007 17:43)
- düşünülenin aksine, sağlık belirtisidir.
|