gündem
  1. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  2. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  3. · 29 şubat 1453 galatasaray fenerbahçe maçı
  4. · 24 kasım 2009 barcelona inter maçı
  5. · günün tek cümlelik özeti
  6. · colin kazım richards
  7. · ezel
  8. · kat mülkiyeti
  9. · 3 e 2 tertip yazarların sözlüğü ele geçirme planı

insanın değeri  

1. teknolojinin gelişimiyle birlikte insani özelliklerin ve genel olarak insanlığın değerini yitirdiğini düşünenlere karşı insanın değerinin arttığını göstermesi açısından çok güzel bir örnektir..
    artık ölülerimiz bile para ediyor, düşünün canımızın değerini..

(bkz: @844662)
    (hell isnt good, 22.06.2006 19:24)
  2. şimdi hatırladım insan hayatının değerini..siz unuttuysanız size de hatırlatayım..

(bkz: 23 sentlik askere dair)
    (hell isnt good, 22.06.2006 19:25 ~ 19:26)
  3. sanırım pek fazla değil ülkem şartlarında bazı bazı..hele ki tuzla'da bulunan zehirli varillerin yıkanarak başka firmalara el altından saıldığını duyunca daha da arttı bu konudaki endişem.
    (troke, 22.06.2006 19:34)
  4. http://www.humanforsale.com

dolar bazında değerinizi hesaplayabileceğiniz bir site.

(bkz: bu bünye güzel dolar yaptı)
    (bkz: düz mantık)
    (nande bayo, 06.02.2009 02:43 ~ 02:44)
  5. amerika' nın kimya bürosubir insanın vücudunun tam analizini yapmış:
    % 65 oksijen, % 18 karbon, % 10 hidrojen, % 3 azot, % 1.5 kalsiyum, %1 fosfor

bu temel maddelerin dışında, binde oranları ile ifade edilen şu mineraller var:
    potasyum, sülfür, sodyum, klor, magnezyum, demir, iyot...

işte hepsi bu kadar.. bu maddelerin sentezinden insanı allah yaratmış. orta boyda ve orta kiloadaki bir insanın vücudunu oluşturan bu maddelerin değerini saptamak isteyince, şu rakam çıkıyor ortaya:
    new york borsası' ndaki fiyatlarla, bu maddelerin insan vücudunun miktarlarını birbirine vurunca, insanın gerçek değeriortaya çıkıyor.
    dört buçuk dolar!
    evet.. temelde hepimizin değeri bu!

not: alıntıdır.
    (tıfıl afet, 07.02.2009 23:53)
  6. çok eskilerden geliyor. unutmadık, unutmayız.

nedir ki insan hayatı? doğmak, çevreye külfet olmak ve ölmek. evet evet. bize öğretilmeye çalışılan şey bu aslında. bize dayatılmaya çalışılan şey bu. bazı kendini bilmez büyük(!) adamların piyonudur insan ve o değersiz hayatı. bozdor bozdur harca hesabı. ama bilmezler ki bozduracak kadar bile değieri olmadığını. olsun ama. yenisi var ne de olsa.

hatırlıyor musunuz 22 temmuz 2004 sakarya hızlandırılmış tren faciası'nı? hatırlıyor musunuz yok yere ölen insanları? hatırlıyor musunuz bütün suçun makiniste yıkılıp bazılarının aklanmasına seyirci kalındığını? n'olacak ki? azıcık insan ölmüş işte. daha çok var. bitmez. mühim olan itibar. mühim olan rant. mühim olan paradır para. paraya bir şey olmasın. insan bulunur/alınır; sorun değil. o masum insanların ihmalkarlık yüzünden ölmesinin üzerinin örtülmesi de bu yüzdendir işte.

(bkz: denek hayatım)

30 kasim 2007 ısparta ucak kazasi'nın üzerinden yıllar geçti. kazadan aylar sonra bazı gerçekler su yüzüne çıktı. çıkmaz olaydı. insanlığmdan, aynı türü paylaştığımdan utandım o ihmalkarlarla. ihmalkar diyerek basitçe geçiştiriyorum çünkü basit insanlar basit sıfatları taşıyabilir. yalan dolan işlerle onlarca insanın hayatını tehlikeye atmak nedir? onlarca insanı deneyimsiz bir pilotun eline bırakmak nedir? bisiklet mi bu kullandığı da düşe kalka öğrencek? demek ki öyleymiş. bunu da öğrendik işte. bu da oldu; unutuldu. daha doğrusu örtbas edildi, geçti, gitti.

çok zaman geçmiyor üzerinden. tersane kazalarından bahsediyorum evet. bir hiç uğruna ölen insanlardan. söylemesi ne kolay değil mi? "yüz küsur" insan... peki ya ölenlerin yakınları bunu söyleyebiliyor mu? peki ya onlar unutabiliyor mu? hayır! bazı godoman insanların hemen örtbas ettiği olayların kurbanı onlar. unutulmaya mahkum. unutturulmaya mahkum. 11 agustos 2008 tuzla tersaneler bolgesi kazasi’nda kum torbası yerine konulan hayatlarının değersizce kullanılmaya çalışılmasına inat değer sahibi insanlar onlar. ama yok! "ya o 3 işçi yerine daha sonra daha fazla insan ölseydi?" diyen bir yönetim anlayışına kurban gitmek zorundalardı onlar. öyle de oldu. yıl 2009, işçi ölümleri devam etmekte. edecektir de.

geçtiğimiz günlerde 17 ağustos 1999 marmara depremi nedeniyle ölen vatandaşlarımız için anma törenleri yapıldı. bazı kendini bilmez insanlar sırf reyting olsun diye o ölüm dakikalarını anlattırdı canlı yayında. çocuklar babalarının, kardeşlerinin ölümlerini dinledi saniye saniye. nolacak ki? anlatsın tabi. izleyenler de ah yazık desin. kanal izlensin kanal. o çocuğun duygusal yıkımı önemli mi ki? reyting değerleri yıkılmasın. ölen ölmüş zaten.

örnekleri sıralamaktan utandım artık. biliyorum daha çok var ama burada kesmek ve o değerli(!) hayatımı gözden geçirmek istiyorum. belli mi olur? belki de son taramam olur. belki de çöpe atılıp kaybolur. unutulur, unutturulur.

belki bu da alakalıdır;

(bkz: 35 idamı imzalarken elim bile titremedi)
    (spongebob, 23.08.2009 19:08 ~ 19:12)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil