belki ilginizi çeker
  1. · kyle xy
  2. · öss 2009
gündem
  1. · darwin i bitiren balık
  2. · aşık olduktan sonra söylenen ilk sözler
  3. · ece gürsel
  4. · kedi keserek internette yayınlayan kız
  5. · her yerinden öpüyorum rüştü
  6. · beşiktaş
  7. · günün tek cümlelik özeti
  8. · ıhlamurlar altında
  9. · tikky atasözleri

insanın beyninin yüzde 50 sini kullanması  

1. insanın kafayı yemesi deyiminin gerçekleşmesi durumudur.

(bkz: cpu) (bkz: sistem boşta işlemi)
    (xanobachewsky, 18.06.2009 10:45 ~ 10:45)
  2. evrim açısından kabul edilirliği bulunmayan varsayım. zira insan bedeni, kullanılmayan herhangi bir uzantısını yavaştan imha etme üzerine işler; yok olan kuyruk, kaybolan tüyler, zamanla küçülen serçe parmakları...

sonuç olarak sadece tüm teknolojik gelişmelere rağmen insan beyninin tam olarak nasıl çalıştığının muamma olarak kalmış olmasından kaynaklanan hatalı düşüncedir. her insan beyninin tamamını kullanır; acı ama buna rağmen pek çok insan beyinleri yokmuş gibi davranır...
    (feklavye, 18.06.2009 10:45)
  3. kyle xy diye iyi başlayıp sonu kötü biten bir dizide bu konu işlenmişti. bizim 9 ay içinde kaldığımız sıvıda 16 yıl boyunca kalınca korkunç bir beyinsel gelişim sağlanıyormuş. çocukda gece görüşü, elektrik akımının kontrolü, kitaplara 1 bakış atıp hepsini okumak, söylenen hiç birşeyi unutmamak, holografik hafıza, telekinezi, telepati falan vardı. reyting yüzünden kaldırılmıştı dizi. merak edenler izleyebilir.
    (siriquastrum, 18.06.2009 11:56 ~ 12:01)
  4. insanlar beyninin % 3-2 oranında kullanıldığı söylenir..zaten fazlasını kullanmak sonucu yanar o alet...duman çıkar kulaklardan cidden çıkar..
    (dmnlksm, 18.06.2009 13:28)
  5. yüzde 50 si olmasa da bazen büyü bir çoğunluğu kullanılabiliyor aynı anda (bkz: öss 2009)

ayraca;''einstein beyninin %50 sini kullanıyormuş lan'' geyiğini kimse ortaya atmadan ben söyleyeyim yok öyle bir şey kardeşim ben gördüm..! külliyen yalan

edit:büyük çoğunluk einstein beyninin % 4,5 ini kullandığını söylüyormuş sözlük

araştırmalarımız sürecek..
    (sol anahtarı, 18.06.2009 13:39 ~ 13:50)
  6. (iyi vurur oralardan vuruyor ve tac, 18.06.2009 13:55)
  7. iyi ya da kötü olup olmadığına karar vermek zordur. bazı insanlara "beyinsiz" diyoruz. tamamını kullansalar, dertlerimiz biter mi acaba? yoksa daha kötü mü olur bizim için? zararını gördüğümüz insanlardan daha beter korkmaya da başlayabiliriz. bencil bir insanın o yarım beyinle bile yaptıklarını düşünmek tüyler ürpertici. huylu huyundan vazgeçmez. ya yüzde 100'ünü kullanırlarsa? onlar yarım beyinle kalsın. korkuyorum.
    (nasıl yazmışım ama süper di mi, 18.06.2009 14:11)
  8. saçmalıktır. hurafe hatta. şimdi beynin % 50 sini ya da 3 ünü 4 ünü kullanıyor diyenlere sormak lazım. sen beynin % 100 ünün nasıl olduğunu ( somut anlamda demiyorum tabi bunu) , kullanıp kullanamadığımızı , % 100 ünü kullandığımız zaman neler olabileceğini biliyor musun ? sanmam. aslında şöyle bir şey. çok büyük bir göl var. burada ne kadar su olduğu bilinmiyor ve hesaplanamıyor diyelim. bu gölden aldığın bir bardak suyun gölün kaçta kaçı ettiğini söyleyebilir misin? tabi ki hayır ama söylüyorlar işte. o bir bardak su işte % 3 tür diyorlar bu kadarla da kalmayıp alınan 1 sürahi suya da % 7-8 idir diyorlar. yapmayın canlarım. bu konuda benim bilmediğim ve söylediklerimin yanlış olduğunu söyleyecek varsa buyursun. ama bence durum bu. açık kapıyı da böyle bırakırım işte.
    (dewatu, 17.08.2009 16:38)
  9. herkes yüzde 50sini kullansa nolcak sanki herkes yine aynı kapasitede çalıştıracak yine bi halt olmayacak marifet arada birilerinin yüzde 50sini çalştırması o zmn felaket derecede güzel şeyler olr yep yeni izafiyet teorileri çıkar ohh mis
    (rapunzel, 17.08.2009 16:53)
  10. düşün taşın boktur işin diye bir laf olduğuna göre, gayet gereksiz bir durumdur. boka batarız kamil, boka.
    (suskungeveze, 17.08.2009 16:55)
  11. tamamını kullanıdığı halinde enerjiye dönüşeceği hatta matrix filmindeki ikizler gibi olacağından tam kıvamında bir kullanım oranı.
    (asymmetry, 17.08.2009 16:58)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil