|
|
- en hızlı ve sistematik verilen batı ülkeleri vizelerinden biridir. amerika vizesinin aksine verilen retlerin hep mantıksal bir dayanağı vardır ve ret aldıktan sonra bile yapılan itirazla vizenin alındığı olmuştur.
başvurular konsolosluğa* değil, aracı bir firmaya yapılır ki bu da size müşteri gibi güzel muameleyapılmasını sağlar.
ayrıca en pahalı vizelerden biridir, öğrenciden dahi £100 alırlar.
- dolapta unutulduğundan uçak biletiyle aynı saatte teslim edildiği, uçak kalkarken verildiği olmuştur.
(bkz: eilstina)
(bkz: o anladı)
- her vize gibi itiraz edilmesi gereken vizedir o yüzden verilen retlerin mantıksal dayanağı da olsa bize ne. fakat biz daha komşularımız bulgarsitan'a, yunanistan'a, ırak'a vizesiz gidemezken ingiltere'ye vizesiz gitme arzusu da lükstür türk vatandaşına.
fakat yüce devletimiz tüm yurtdışı seyhatleri türk vatndaşlarına lüks görülmektedir ki aksi halde tc vatandaşları da tüm çağdaş ya da çağdaş olmayan ülkelerin vatandaşları gibi makul ücretlerle pasaport alır, yurtdışı çıkış harcı gibi akıllara ziyan bir uygulamaya maruz kalmazlardı. bu nedenle devletimizden vatandaşlarını yurtdışına diğer ülke vatandaşları gibi yani insan gibi çıkması için mücadele etmesi beklenemez zira onların daha önemli işleri var. darbe yapmak, muhalif yazarları bezdirme, parti kapatmak, başörtüsü sorunları...
- recep kök'ün 140 puan üzerinden yaptığı mikro iktisat vizesinden 50 alana vız gelen vizedir.
- çok enteresan bir vize, çok iddialı olduğunu söylerler ama 1 saat içinde alan vardır.
- türkiye cumhuriyeti vatandaşımısın, o zaman geç şöyle pasaportunun rengi birşey değiştirmez diyen ülkenin vizesi ki tc nin tüm pasaportlarına vize uygular. ha kırmızı pasaportta vize için sayfalar var mı? e varmış demekki...
- yeşil pasaport sahiplerinin vize ücreti ödemesi gerekmez. okkalı vize ücretinden kurtarsa da vize işlemleri (belgeleri toplayıp görüşmeye gitme) çilesi devam eder.
- iki haftalık bir ziyaret için iki ay uğraşmanız gereken vizedir, canınızdan bezdirir.
- birleşik krallık vizesi olarak geçer.
(tatar, 09.05.2009 20:41)
- şu güzelim schengene dahil olunca daha da bir gönül rahatlığıyla alabileceğimiz vizedir.
- ilk önce hangi formu dolduracağınıza karar veremiyorsunuz, hadi verdiniz diyelim nasıl dolduracağınız muamma.bazen bazı sorular 2-3 defa soruluyor.
telefonla randevu alıp para vermenize gerek yok diyorum.sabah erkenden gidin kimse yoksa sizi alıveriyorlar içeri.ilk önce belgeleriniz kontrol ediliyor.sonra vize ücretini yatırıyorsunuz.daha sonra da parmakizi ve fotoğraf ayrıntılarını da bitirip elinizde bir numarayla ayrılıyorsunuz.artık bu numaradan vizenizi hergün takip ediyorsunuz.
ilk vizemi 9 iş gününde aldım.
ama önerim vizeyi alınca tarih aralığını kontrol etmenizdir.zira benimkinin tarih aralığı yanlıştı.şimdi düzeltilmesi için bekliyorum.
ek:ilk düzeltmem geri döndü 1 hafta sonra, uygun bulunmamıştı düzeltme.ama bu halde gidemezdim vizem ingilteredeki okulum bitmeden bitiyordu.bir güzel aradım konsolosluğu, ingilizce açtılar tabii.türkçe anlattım derdimi, yok dediler hata yok.dedim nasıl olur ben size tüm evraklarımı verdim ve tarihleri yanlış verdiniz.tekrar başvurun dediler vizeye.bunun benim suçum olmadığını eğer tekrar birşey yapılması gerekiyorsa onların yapması gerektiğini söyledim.hatta bir ara tüm kibarlığımı bozarak eğer hata görmüyorsanız ben pasaportumdaki tarihleri yanlış görüyorumdur dedim.konuştuğum kişi beni bekleterek birkaç kişiye danıştı ve pasaportumu yollamamı istediler.beş gün sonra nihayet tarihleri değişmiş vizemi aldım.bu arada vizemi almaya gittiğimde güvenlik görevlisi senin tarihi daha değiştirmediler mi ya dedi.herkes tanıyor sanırım beni artık orada.(bahana, 29.07.2009 13:50 ~ 27.08.2009 21:44)
- kendisini almak için görüşme sıramı beklerken şu diyaloğa şahit olmuşluğum vardır.
görevli : neden gidiyorsunuz ingiltere'ye ?
enteresan abi : gezmeye.
g : nereyi gezeceksiniz ?
ea : londra
g : pasaportunuzda almanya vizesi de var, almanya'da ne yaptınız ?
ea : orda da gezdim.
vermediler vizeyi abiye , üzüldüm. görüşmeye beraber alınmıştık ve kapıdan girerken bana "gazamız mübarek olsun" diyecek kadar da samimi biriydi.
- artık hizmet(gri) ve hususi(yeşil) damgalı türk pasaportlarınında okkalı vize ücretini ödemek zorunda olduğu vize çeşididir, dikkatinizi çekerim diplomatik pasaportta değişiklik yok yani bizim büyükler yine sorunsuz gidecekler vatandaş sıkıntı çekiyomuş falan umurlarında olmayacak, yahu hizmet pasaportum var diyelim devlet beni ingiltereye gönderiyo bunun için vize almaya boğuştuğum yetmiyo bide devlet işi için epey bi para ödeyeceğim
- çok yakın zamanda almak için didineceğim ve sonunun ne olacağını çok merak ettiğim vizedir. daha önce amerika vizesi almış olmamın ne kadar kolaylık sağlayacağını da ayrıca merak ediyorum. vize almış, alacak tüm sözlük ahalisinin de yardımını beklemiyor değilim. zira nerden başlayacağımı bilemiyorum. çok stresli dostlar.
- feriştahı olsa bireysel başvuru dışında başvuruyu kabul etmeyen vizedir. başvururken düşünüyordum "acaba şakir eczacıbaşı filan da kendisi mi gelip alıyordur?" diye, kendi başvurumu yapmaya gittiğimde çıkış kapısından tarkan'ın çıkması ve flaşların patlaması ile birlikte cevabımı almış olduğum vizedir.
- 2006'da düsseldorft'tan 2 saatte almış olduğum, daha sonra 2007'de ise yine düsseldorftan 12 günde alabildiğim vizedir. direkt konsolosluga gittiginiz zamanlarda işler çok hızlı yürürdü, ama artık worldbridge denen bir taşeron aracılığı ile işlemlerini yaptırdıklarından (en azından çoğu avrupa ülkesinde), artık işlemler çok uzun sürmektedir.
- bir aylık fark ile vize ücretinden yırtamadığım vizedir. gideceğim ay sebebi ile başvurumu şimdi yapmam gerektiğinden 3 ağustos 2009 tarihi itibariyle kalkan vize muafiyetinden yararlanamadığım için kafamı taşlara vurdurtmuştur. 175 yetale bi güzel girmiştir keseye efendim.
hem şimdi bir de yeni gariplikler eklenmiş bu vize alma prosedürüne. 3 yıl önce sadece pasaportumdaki hollanda çıkışı sebebi ile bir haftada aldığım vize, şu an daha önceden ingiltere vizem olduğu halde worldbridgedenilen, bir telefonla danışması bile 14 dolar olan şirket aracılığı yüzünden kimbilir ne zaman çıkacak merak ediyorum. allahım alt tarafı 11 gün sınırlarınız içine giricez yani. üstelik de akademik sebeplerle. ki bir kursa gitmediğimiz, sadece konferansa gittiğimiz için "turist vizesi" veriyorlar bunlar bize. hesabınızda yüklü miktarda para bulunduğuna dair garanti istiyorlar bir de, sanki konferansa gitmiyoruz da göçmeye gidiyoruz ülkeye. ne kıymetli ülkeniz varmış be. bütün kriz masraflarını tc yeşil pasaportundan mı çıkaracaksınız diye görüşmede görevliye içimden sorup durdum, ama tabi yemedi, sustum. sırf oxford'un, leeds'in hatrına. evrak toplamaktan psikolojim bozuldu resmen. daha da ne erasmus için ne de başka bi sebeple ingiltere'ye girmek istemeyeceğime eminim. güneşsiz ülkelerinde mutluluklar diliyorum kendilerine.
- 30 eylülden itibaren vize başvurularında eğer öğrenci vizesi almak istiyorsanız,hesabınıza paranın 28 gün önce yatmış olması gerekmektedir.işin kötüsü vize başvurusunda 28 günlük dökümü istiyorlar.
http://www.bilimevi.com/...(uwl, 25.09.2009 18:49 ~ 26.10.2009 14:39)
- (bkz: ingiltere zirvesi)
- aldım diye havalanmamanız gerek vizedir, girişte yere çakılabilirsiniz:
(bkz: http://www.phdcomics.com/...)
|