belki ilginizi çeker
  1. · bobby charlton
  2. · ön libero
  3. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · ezel
  2. · yaran diyaloglar
  3. · thierry henry
  4. · günün tek şarkılık özeti
  5. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  6. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  7. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  8. · desktop tower defense
  9. · zeytinburnu kabataş tramvay hattı

ingiltere a milli futbol takımı  

1. ingiltere'de, hırvatistan'a 3-2 mağlup olarak euro 2008'e gitmeye hak kazanamamış olup, turnuvayı televizyonlardan izleyecek olan takımdır.
    (paleface, 22.11.2007 01:00)
  2. futbolun ingiliz buluşu olduğu savından hareketle hep bir burnu havadalıkla turnuvalara teşrif eden, gerek bu sebepten, gerekse de holiganların yarattıkları olaylarla dünya futbolunda pek sevilmeyen bir milli takımdır.

dünya kupaları tarihlerine baktığımızda herkesin bildiği gibi 1966 dünya kupası'nda kendi evlerinde batı almanya'yı yenerek kupaya uzanmışlardır. bu tarihten sonra en büyük başarıları 1990 dünya kupası'ndaki yarı finalleri olmuş. avrupa kupalarında da 68'de bir 3.lük, 1996'da kendi evlerinde bir yarı final başarıları var.

en azılı rakipleri olarak iskoçya, son dönemlerdeki gelişen olaylarla birlikte arjantin'i örnek verebiliriz. özellikle maradona'nın elle attığı gol sonrası arjantin'le rekabet büyük bir çıkışa geçmiştir.

damga vurmuş oyuncularına bakarsak; bobby moore, bobby charlton, bryan robson, gary lineker, jimmy greaves, alan shearer, billy wright, kevin keegan ve daha nicelerini sayabiliriz. bunun yanında özellikle son dönemde çıkardıkları david beckham, paul scholes, wayne rooney, michael owen, john terry, rio ferdinand, joe cole, gary neville, steven gerrard, frank lampard gibi isimlerle futbol dünyasının en ilgi uyandıran milli takımlarından birisi olmuşlardır.

lakin özellikle sven goran eriksson ve sonrasındaki dönemde bir türlü istenen başarıları yakalayamamışlardır, ki euro 2008 elemelerinde de son maçta hırvatistan'a yenilerek finallere katılma şansını rusya'ya kaptırmışlardır. şimdi kadrolarına bir daha baktım da, hakikaten sanırım çok şey kaçıracağız ne kadar sevmesek de kendilerini.

tarihte baktığımızda en çok gol atan oyuncu bobby charlton, en fazla milli olan da peter shilton'dur.

(bkz: wembley)
    (sycrone one, 22.11.2007 01:20 ~ 01:23)
  3. wayne rooney'i euro 2008 kadrosuna dahil etmeyerek herkesi şok etmiştir. lampard da yok. ctrl + f yaparak arattım, gerisinin benim için önemi yok. isterse gary lineker'i çağırsın şu saatten sonra eriksson, nafile.

gruptan çıkamazlar, şuraya yazıyorum.
    (hepinizin ağzına kırmızı biber sürerim, 27.05.2008 21:32)
  4. kibirliler takımı.
    (broken promises, 27.05.2008 21:40)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil