ingilizlerin aykırı olma hevesi  

adana çık aradan

1. sol şeridi kullanma, ölçüm ve uzunluk birimleri, para birimleri vb. birçok aykırılıklarıyla biz sizden farklıyız aristokratız biz sizi aşağılık insanlar diyerek herkes bize uymalı prensibini güttüklerini düşünmeme neden olan olgu. adada yaşıyoruz diye dünyayla bağlantıları koparıp herşeyi kendine göre uyarlamak ve ortama uymama isteğinin ardında sömürgeci yapısının olduğunu düşündüğüm ve her sömürgesini her ne konuda olursa olsun kendine bağımlı tutmak için uyguladıklarını sandığım taktik.

ek: ingilterede euro geçmez, avrupadan aldığın tv çalışmaz, halk avrupaya ( ki kıta avrupası ve ada avrupası olarak kendilerini ayırırlar) geldiğinde adres tarif edilemez 1 kg patlıcan alamaz, parasıda geçmez, arabada kullanamaz (manyak kasılır (bkz: şerit) (bkz: direksiyon) ) sözün özü bukalemun bile girdiği ortama ayak uydurur.

yazar notu: yapımda ve ayarda emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkürler...
    (jkfl, 24.01.2007 19:09 ~ 23:45)
  2. (bkz: wimbledon)
    dört büyük grand slam'den wimbledon'ın 118 yıllık tarihinde sadece beş yıl maçlar yağıştan etkilenmezken, bir damla yağmurun düşmediği, en kuru ve sıcak yıl 1976 oldu.
    not:wimbledon'un üstünü kapatmaya karar vermişler

sürekli yağmur yağan bir yere çim kort yapmak nasıl bir akla hizmettir anlamak güç,
    belki de güneş batmayan imparatorluk sınırlarına bu sayede ulaşmışlardır.
    (etranger, 24.01.2007 20:54)
  3. prizleri bile standart iki dişli değil, 3 dişlidir.
    (saçmaladı yine bu, 24.01.2007 21:31)
  4. ingilizlerde bir aykırılık vardır ama bu heves değildir. zannetmiyorum. ayrıca bu ingiliz paranoyası da neden tekrar hortladı anlamıyorum. adamlar çöktü, bitti. o imparatorluktan eser kalmadı. amerikanın güdümüne girdi. neyse ki hala güzel müzik yapıyorlar keratalar.

arabayı soldan kullanıyorlar çünkü eskiden avrupadaki tüm şovalyeler karşıdan geleni sağına alır da kapışırlardı. "fransa kralı" bu düzeni bozup uyuzluk yapana kadar tüm avrupa'da durum böyledir. ayrıca adamların memleketi motorlu araç trafiğinin gerçekleştiği ilk ülkelerden biri. yani soldan araba kullanmak sağdan araba kullanmak kadar eski bir olay. sonradan uyuzluğuna yaratılmış bişey değil. sanayi devrimini sen yap, kuralı sen koy. teknolojiyi kendin üretene kadar teknoloji hakkında ahkam kesmek ne yazıkki abesle iştigal olur. japonya ingiliz işgalinde kaldı mı hiç? niye soldan kullanıyorlar arabalarını? niye rusyadaki demir yolları dünyanın geri kalanından daha geniş?

ölçü birimlerine gelince, bu ölçü birimlerini sadece ingilizler kullanmıyor. ayrıca metrik sisteme adapte olmuş bir anlayışları var. mesela ingiltereden kumaş ithal ederseniz inç ile değil metre ile ithal edebilirsiniz. bilimadamları inç ile ölçüm yapmazlar, geleneksel olan metre ile ölçüm yaparlar. bu konuda bir sorun çıkarmazlar. kendi aralarında ise hangi ölçüyü kullandıkları kendilerini ilgilendirir. dünya ile adapte olmuşlarsa sorun yok. bir bu güne kadar bir ingilizle ölçüler konusunda anlaşamadığımız olmadı. ingilizlerin "bırakın metreyi inç kullanın lan" diye de bir beyanatı olmamıştır. metrik sistemdeki bir çok birimi ingilizlerin ortaya koyduğunu da belirtmeden geçmeyelim.

tüm avrupa euro'yu kullanırken, sterlin'de devam etmek ise uyuzluk değil güzel bişeydir. öyle bir durum olsa, biz de lira kullanmaya devam etsek keşke.

vaktinde papa'ya posta koyarak kendi kiliselerini kurmalarını ise yobazlığa karşı ilk hareketlerden biri olarak düşünüyorum.

orayı burayı sömürmek isteyen, tüm dünyaya hakim olmak isteyen tek milletin de ingilizler olmadığını adımız gibi biliyoruz. bunu bir türk de ister, bir rus da ister, bir alman, bir güney afrikalı da.

nick giri uyumuna da dikkatinizi çekerim.
    (hepten aykırı, 24.01.2007 21:31)
  5. bir çok alanda nedense genelleşmiş olayları değiştiren ırktır.hep bir farklılık ortaya çıkaran tiplerdir.işte araba direksiyonlarının sağ tarafta olması ,sol şeritten trafiğin işlemesi,futbolda yedek kulübesi kullanmamaları onun yerine tribün tarzı bir yer kullanmaları.bir de ingiliz kızlarında gözlemlediğim bir kaç farklılığıda yazacağım.genelde bu ingiliz kızları hep yatağın sol tarafında yatmak istiyorlar.bunu da tesadüfen farkettim ne zaman ingiliz kız arkadaşım olsa ne zaman yatsak ille yatağın sol tarafında yatmak istiyorlar.ilk baş bu olayı önemsemesem de sonralarda bu ingilizlerin aykırı olduklarını ve rus kızlarının yatakta yer seçmemelerini tespit ettikten sonra ingilizlerin bir aykırılığını da bulmanın mutluluğuna eriştim.gerçi bende de yatakta sağ tarafa yatma takıntısı olmasa bu ingiliz kızlarının bu aykırılığını kırabilirdim.
    (kral padişah, 19.05.2009 11:51)