belki ilginizi çeker
  1. · ben ingilizceyi ingilterede gördüm
  2. · ingilizce eğitim düşünür müydünüz
  3. · ingilizce
  4. · kelimelerin yetersiz kalması
  5. · ingilizce eğitim almayı düşünür müsünüz
gündem
  1. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  2. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  3. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  4. · kar yağarken hissedilen duygular
  5. · darwin i bitiren balık
  6. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  7. · prison brake
  8. · roj tv için durdurma talebi
  9. · gitara yeni başlayan herkesin çaldığı parçalar

ingilizce eğitim düşünür müydünüz  

1. english time'ın beni metroda maruz bırakabildikleri ama kimbilir daha kaç yerde genç dimağlara zarar verdikleri ingilizce kursu teklif girizgah cümlesi. kendine güvenir halde eldeki kalın ingilizce kitabı sallayarak cevap vermek gerekmektedir kanımca.

- ingilizce eğitim düşünür müydünüz?
    + yes orrayt
    - hassiktir kaçın!
    (wondrous, 18.10.2004 21:04 ~ 21:04)
  2. bu kelimeleri sarfeden insanların %95.27'si* plaza insanı tipinde 2 numara saçlı insan şeklindedir.
    (wondrous, 18.10.2004 21:14 ~ 21:15)
  3. antalya ışıklar bulvarında yürüyen guen ve arkadaşları. sazan'ın biri önümüze geçer ve soruyu sorar;

sazan: ingilizce eğitim düşünür müsünüz?
    * guen: what? can you say it in english?
    sazan: eee, kem küm sorry!
    (guenhwyvar, 18.10.2004 21:19)
  4. mecidiyeköy'de gölge gibi beni izleyen ses. bu adam her sabah ve akşam beni karşılar, hergün fikrimi değiştirip değiştirmediğimi merak edercesine sorar;
    -ingilizce eğitim düşünür müydünüz?
    +ebenin a.ı artık, sen boks eğitimi düşünür müydün?
    -nasıl yani
    +dur sana demo sürümünü vereyim, al ulan sana
    -yandım anam
    (bkz: bugün ingilizce için ne yaptın)
    (yuziko, 04.01.2005 23:33 ~ 23.04.2006 01:49)
  5. özel olarak ingilizce eğitim veren bir kuruluşun sokak reklamı yapmak için ortaya saldığı insanların temel soru cümlesi. bazı muhtemel cevaplar:
    -düşündüm ve de yaptım(akabinde yürümeye devam edilir)
    -evet düşünüyorum(akabinde yürümeye devam edilir)
    -hayır düşünmüyorum(akabinde yine yürümeye devam edilir)
    -evet düşünüyorum(akabinde mal mal bakılır,devamı beklenir)
    -hayır, ama vermeyi düşünebilirim(yorumsuz)
    bir de oturduğunuz semtte hergün oradan geçtiğiniz(haliyle, çünkü evinizin yolu orası ve geçmek zorundasınız) halde hergün ısrarla hiçbir şey söylemeden önününüze uzatılan broşürler vardır ki sinir bozarlar,hatta yol keserler.insanda göğsünde 'ben bu semtte oturuyorum ve günde en az iki kez buradan geçmekteyim' yazan bir tabela asma isteği uyandırırlar.
    (martin hayda gel, 28.07.2005 23:56 ~ 29.07.2005 01:35)
  6. 2 yıl hazırlık okudum, boru gibi yabancı dilim var, bilmem siz vermeyi düşünür müsünüz diye cevaplanası soru.
    (lightblue, 29.07.2005 00:20)
  7. doğrusu "ingilizce eğitimi almayı düşünür müsünüz" şeklinde olması beklenen soru cümlesi. yoksa bu haliyle adamı bir güzel haşlayıp türkiye'de eğitimin türkçe olması gerektiği konusunda ayaküstü seminer vermeye teşvik eder beni.

(bkz: ağır tahrik)
    (goyathlay, 29.07.2005 00:25)
  8. no thanks diye cevaplanıp yola devam edilesi soru cümlesi
    (dragut, 29.07.2005 00:38)
  9. (palantir, 29.07.2005 00:43)
  10. "bir tarafına umbrella sokayım mı senin ? "

şeklinde cevap verilesi soru cümlesi.

bugünlerde bu cevap her ne kadar tam olarak yankılanmasa da yorgun argın işinden/okulundan/stajından dönen vatandaşların içlerinden geçmektedir.
    (skuba, 29.07.2005 21:38)
  11. (lethromar, 06.02.2006 16:57)
  12. anlam veremediğim bir şekilde genel olarak insanlarda bir ingilizce cevap verme duygusu uyandıran soru.
    anlamadığım nokta şu, ingilizceyi bilebilir bir insan, ama bunu, karşı tarafa hayır demeyi artistik bir şekilde yapmak, ingilizce mi , ben kralını biliyorum lan donumda sallarım sizi demek amacı ile kullanmamalıdır, zira %99.9 oranla aynı bireyler, anadilleri türkçe olmasına rağmen 20 li yaşlarda hala türkçe eğitimi almaktadırlar (misal üniversitede tur101 , tur 102 derslerini vermeden mezun olamıyoruz) ve örgün eğitimleri boyunca yaklaşık 12 sene kadar da bu dilin eğitimini almışlardır.

şimdi anadilimiz türkçe iken herkesin türkçesi aa mı bu sözlükte? eğer değilse anadilde bile öğrenecek şey varken, yabancı bir dili öğrenir misin diye soranlara yo yo madafaka biyaç yerine hayır denip geçilmelidir.
    (kornish, 06.02.2006 17:58)
  13. metro çıkışlarında sağda solda fenalık getiren dil kursu elemanlarının sorusudur.
    +düşünürdüm, hala da düşünüyorum. dün gece yattım, aklıma itü deki ingilizce derslerde çektiğimiz işkenceler geldi. türkçe eğitim istiyorum ben.
    -teşekkürler.
    +bişey değil.
    (alkolik2000, 22.01.2007 19:38)
  14. kadıköy'de hiç karşılaşmamış olsanız da eninde sonunda bir gün size de sorulacak, kaçamayacağınız sorudur.
    +zaten ingilizce okuyorum.
    -aa ne güzel, peki geliştirmek ister miydiniz?
    (bkz: bsgy)
    (edım, 22.01.2007 19:52)
  15. - meraba, ingilizce eğitim düşünür müydünüz?
    + i fuck your mouth and face, son af a bitch!*
    - anam!...?*
    (camel, 03.02.2007 22:11)
  16. - meraba amcacım, ingilizce eğitim düşünür müydünüz?
    + hiç düşünür müydük evladım! aklımızın ucundan geçmezdi
    - ...?
    + satıyollar memleketi artık, eğitim de yabancı dilde. kimin aklına gelirdi?
    - ...!
    + dil devrimi boşunaymış demek...
    (camel, 04.02.2007 05:22)
  17. bahçelievler metro'da yürüyen merdivenin çıkışa bakan yakasında duyduğum cümle.

- ingilizce eğitim düşünür müydünüz?
    + hayır. teşekkürler.
    - ama ücretsiz?
    +eheh ne güzel sevaba giriyorsunuz tebrikler.
    - saolun. gelecek misiniz?
    +hayır . (yeter be yeter hadi eyvallah)
    - neden?
    +ingilizce biliyorum (bak bir de peşimden geliyor. kötü olacak ama)
    - geliştirmek istemez misiniz?
    + fuck you (kaçayım)
    (damned, 31.08.2007 10:54)
  18. -ingilizce eğitim düşünür müydünüz?
    +evet olabilir.
    -peki...
    +fransızca aşık olmayı bile düşünebilirim aslında.
    -eee neyse...
    +almanca zikişmek ise hiç aklımdan çıkmıyor.
    -gaçın lan gaçın!
    +ja ja, wundebaah! schneeell! schneeell!
    (ronn, 31.08.2007 11:54 ~ 11:54)
  19. senelerdir bizim maruz kalmaktan bıktığımız, english timecıların söylemekten bıkmadığı cümle. duyulduğu anda acayip bir gerilim yaratır, "nasıl tepki versem?" diye düşünülür. kimisi bunu söyleyenin yanından önüne bakarak hızlıca geçer, kimisi cevap verir, kimisi de soruyu soranın yüzüne bakıp ironik bir gülümseme fırlatır (zorlama bir tavır olsa da bu sonuncusu favorim).
    neyse, bir gün arkadaşlarla yürüyoruz, yine o adamlardan biri geldi -işini yapıyor, saygı duyuyoruz. malum sorusunu sordu. bizim gruptan "yok, hayır." diye geçiştirenler oldu, bense eline bir broşür tutuşturulmuş buldum kendimi. bu cürretkar davranış karşısında ben de cürretkar bir tepki vermeliydim. "hayır, biz özellikle isveççe eğitim düşünüyoruz. bu konuda yardımcı olabilir misiniz?" dedim. adam yarı dumur vaziyette (semidumurial) "eee, hayır" deyince nazikçe teşekkür edip broşürü geri verdim (kağıt israfı sonuçta).
    sanmayın ki bu macera böyle muzaffer bir şekilde bitti, daha sonra karşıma çıkan english timecılara "ama ben bu sorunu zamanında sizden biriyle çözmüştüm." demedim, en başta sözünü ettiğim "anti-english timecı" triplerinden rastgele biriyle geçiştirdim hepsini.
    (harbegidensarısaçlıçocuk, 01.06.2008 00:57 ~ 00:59)
  20. +ingilizce eğitim düşünür müydünüz?
    -...

(bkz: erdener abi)
    (galaktika halk fırkası, 05.05.2009 21:06 ~ 09.05.2009 02:51)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil