ingiliz oyunu 

adana çık aradan

1. yağmur yağıyorsa briç, yağmıyorsa kriket. *
    (no more, 10.01.2008 22:36)

2. bana iğneleme olarak gönderilen bu ukde 'yi başarıyla dolduran arkadaşıma teşekkürlerimi bildirmeyi farz bilirim. eline sağlık no more. kastedilen oyun ingilizlerin sırttan bıçaklamasıdır ki yok öyle bişey onlar da her ırk kadar hayin her ırk kadar içtendirler. olsa olsa burada kastedilen oyun çiğ süt emmiş insan oyunudur. ki dünyada bunlardan çok vardır ingiltere'de olduğu kadar türkiyede de varlar. kim göz ardı edebilir televizyonda izlenen tecavüzleri, kapkaçları, cana kıyanları. haricinde yaşanan kazaları, belaları ve ihmalleri. ki ingilizlere yahut bir kanadalıya sorsan bir cinayet olayını sana tarih vererek ve kocaman olmuş gözlerle anlatırlar bunu. kim türkiyede yaşarken bunu yapabilir hangi birinin tarihini verebilirsin bana? şuan şu dakika birileri birilerini bıçaklıyor muhtemelen orada biryerlerde. biz oturup ingiliz oyunlarından, ingiliz ukalalığından, kendini beğenmişliğinden bahsediyoruz durmaksızın. bize dair ne kaldı elimizde? eski kültürden sürdürülen bayramlar, akraba ziyaretleri, misafirperverlik... evet evet sen bunu okuyan kişi muhtemelen sen hala sürdürüyorsun bu adetleri, hakkını vererek, canıyürekten katılarak. herkes aynı şeyden dem vuruyor bir ben göremiyorum bayramları neşeyle kutlayan insanları. ne kaldı bize dair? kim ayırt edebilir bizi bir avrupalıdan koyu renk saçlarımız olmasa? evet ingilizler bize yüzyıllarca oyun oynadılar, toprağımızda gözleri var. hala istanbul'u almak istiyorlar. bu nedenle hergün oturup kalkıp bunu düşünüyor sıradan insanlar, işlerine giderken, trende, otobüste, arabalarında. biz hala burada takılı kalmışken onlar işlerinde güçlerindeler malesef. hatta direk söyleyim umurlarında değiliz. iskoçya şuanda bizimle aynı hissi yaşıyor. ingilizlerden nefret ediyorlar ama ingilize bunu sorduğunda rahatça "umrumda değil" diyebiliyor.nefret insanı yoran bir duygudur ancak kompleks sahibi insanlar nefret duygusunu beslerler bütün bir topluma karşı. geri kalanların umrunda olmaz. yeri gelmişken her toplumun iyisi kötüsü vardır ancak içinde bulunduğumuz durumu unutmadan eleştiride bulunmak lazım. 2 toplumu kıyaslamak için önce haber bültenlerine bakın derim yaşanan olayların sıklığı durumu ortaya koyacaktır. bence artık bok atmak yerine çalışmak zamanıdır...

ingiliz oyunu olsa olsa; yağmur yağmıyorsa kriket, yağıyorsa briçtir !
    (burcumsu, 11.01.2008 00:20 ~ 00:23)