ingiliz 

adana çık aradan

1. ingilizlere nefretimi pekiştiren hikmet temel akarsu kitabı. istanbul dörtlüsünün ikinci kitabı
    (giberling, 13.05.2004 03:30)

2. muhafazakarlıkla sapıklığı birleştirmeyi başarmış milletin vatandaşı.
    (headfucker, 13.05.2004 17:04)
  3. (bkz: ingiliz de olsa insan insandır)
    (hepten aykırı, 18.11.2004 21:48)
  4. sabah akşam bira içen,erkeklerinin çoğunun her yerlerinde dövme olan,küfürü çok kullanan ve türkleri pek sevmemelerine karşın,türkiyenin yazlık yerlerinde ev satın alan insanlardır...
    (jellybean, 05.12.2004 13:54)
  5. (bkz: sait kofoğlu)
    (bkz: ingiliz düşmanlığı)
    (bkz: ingiliz nefreti)
    (ironic, 05.12.2004 14:14)
  6. (bkz: ingiliz kemal)
    (srce, 05.12.2004 14:20)
  7. beyni donunun içine düşmüş tek ırk.
    (atlantis, 26.03.2005 14:34)
  8. kardeş dalgın çıkma yola
    bir yol tut ki emin ola
    önde varsa bir ingiliz,
    gitme sakın, fena bir iz.

ziya gökalp
    (easy company, 24.05.2005 08:50)
  9. bir gözlükle tamamiyle değişen insanlara verilen genel isim.
    (bkz: john lennon)
    (bkz: graham coxon)
    (hepten aykırı, 13.08.2005 18:26)
  10. (bkz: tilki)
    (palantir, 13.08.2005 22:22)
  11. adamların soğukluklarına, kullandıkları antin kuntin birimlere, herkes mersin'e giderken bunların tersine araba sürmelerine, acayip aksanlarına bakıldığında insan tanrının onları neden ana karadan uzak bir adada izole ettiği anlaşılır. ama namussuzlar yerlerinde de durmamışlar.
    (azwepsa, 16.09.2005 17:49)
  12. siyaset hakkında konuşmaları engellenmesi gereken, gezegeni kendilerinin sanan insanlar
    (my dying bride, 03.04.2006 04:32)
  13. tüm zenginliklerini kolonilerinde kurdukları kölelik sistemine borçlu insanlar. büyüklük ve asillik böyle oluyorsa, oh ne ala memleket.
    (my dying bride, 03.04.2006 06:59)
  14. tüm dünyayı kendi çıkarları için döndürmeye çalışan, karşı geleni ise yok etmeye programlanmış millet. eğer bir iş yapıyorlarsa onu mutlaka kendi çıkarlarına yapıyorlardır. başkalarının çıkarları için değil.
    kölelik sistemini kullanmaları ilk defa onların yarattığı anlamına da gelmemekte maalesef. ve bu insanları büyük görmek hiç estetik ve ergonomik değil
    (my dying bride, 03.04.2006 07:16)
  15. hindistanın kast sistemini masum insanları öldürerek zayıflatan millet. ayrıca amerika, afrika ve avustralyadaki yerlileri kendi ülkelerinde ayrılmış bölgelere atan millet
    (panavision, 03.04.2006 07:28)
  16. koloniciliğin kralını yapmış milletin mensubudur. bir kolonicilik geçmişleri olduğunu kendileri bile kabul ederken, bazılarının ''yok onlar asil bir millettir, yapmazlar öyle kaka şeyler'' demeleri, kraldan fazla kralcı olmak anlayışıyla birebir örtüşüyor.

bir de bu asil kelimesini ingilizler için kullanınca aklıma ister istemez nevriye budak geliyor:

''ayşegül hanım bak ben çok asil bir gadınım...''
    (mclaren, 03.04.2006 14:16 ~ 14:18)
  17. iran çayının yanında, brezilya kakaolarından yapılan çikolatasını eksik etmeyen, kalkıp mısır tarihi eserleri müzesini gezen, akşamında hint yemeği yiyen sonra da "bugünümü de klasik bir ingiliz gibi geçirdim." diyen milletin bu şekildeki bir bireyine verilen isim.
    (theone, 17.07.2006 21:26 ~ 30.07.2006 21:17)
  18. hiç bir hindistanlının ve ya arabın kalkıp da ingiltereye başbakan olduğunu görmediğim için yaptıkları sömürgeciliği, fethettiği yerlerdeki yabancıları devşirme sistemi ile devletin en önemli yerlerine getiren osmanlının fetih anlayışıyla aynı kefeye koyamadığım millet.
    (yedinin yedincisi, 17.07.2006 21:41)
  19. "aha incüluz biye deyur ki say budur!" denilen bir reklamda güzel çay nasıl olur sorusu için referans alınan millet.
    (yedinin yedincisi, 17.07.2006 21:43)
  20. yıllarca orayı burayı sömürmüş, kesip biçmiş, adilik yapmış, hayvanca davranmış bir milletin üyesi. bunun yanında vaktiyle içlerinden bazılarının kimya, fizik, mühendislik alanına yaptığı buluşlarla bugünkü teknolojinin temellerini atan bir milletin üyesi. sanayi devrimini yapan adamlar. sanayi devrimini sen yap. ondan sonra sen de artislik yap. bu olay bu kadar basit. ben kalkıp da bu adama "arabayı sağdan kullanın len ibneler" diyemem.

insanlar sadece kara ve sadece siyah olamaz. ingiliz de insandır. onun da senin benim gibi hayalleri, sevinçleri, üzüntüleri, sanrıları, farkındalıkları, fiyaskoları, hayalkırıklıkları, olumsuz yanları, iyiniyetleri, uygunsuz düşünceleri, tanımadığı şeylere karşı soğukluğu, aynı kalma, değişmeme isteği, sorumlulukları, önyargıları vardır. bak kalkıp da bi fransız için, alman için bu kadar dil dökmem. tamam onlar da kendi çapında güzel insanlar. ama ingiliz için dil dökerim. kalkıp da ben hepsine kefilim, bi daha öle ibnelik yaparlarsa, sömürgecilik, artislik, şovenistlik, holiganlık yaparlarsa, bodrumda barda size sataşıp kavga çıkartırlarsa gelin bana konuşun demiyorum. ben sadece diyorum ki aralarından bazıları bugüne kadar benim kendimi iyi hissetmem için çok şarkı yazdılar, çok film çektiler. bu yüzden onlara sizin beslediğiniz gibi bir düşmanlık besleyemiyorum.
    (hepten aykırı, 29.07.2006 14:16)
  21. bilinenin aksine hiç de soğuk olmayan tam tersine güleryüzlü olduklarıni gördüğüm milletin üyesi kişi.
    (would, 29.01.2007 14:53)
  22. feci futbolcular ve rock grupları çıkmakta olan ulus. bir kerameti olduğu kesindir.
    (jellyjam, 23.05.2007 05:18)
  23. türkiye'de 17 bin taşınmaza sahip olan millet.

(bkz: http://www.radikal.com.tr/...)
    (azerichild, 17.09.2007 12:44)
  24. laf sokma ustası, hastası millet. yaşlıları bu konuda uzmandır, gururlu kişileri sevmezler, incitmek isterler. bu tür durumlarda sinirlenmeyin, salağa yatın, konu unutulunca bir laf da siz sokun. sonra hepimiz kardeşiz diyin. hintliler bunu çok güzel yapar. böyle böyle adam etmişlerdir ingilizleri.

uzun süredir kültürleri çöküşe geçmiştir, top fransız yarısahasına yuvarlanmaktadır yine..
    (man with a digital camera, 21.09.2007 00:28)