|
|
- sbflilerin düzenlediği bahar şenliği. her yıl sağlam kişileri çağırırlar, güzel olur. göt kadar yere tıkılır millet ama yine de çok eğlenceli olur.ayrıca kimlik davaları da olmadığından herkes girer eğlenir.
geçen yıl pamela gelmişti. şarkılarına çok az kişinin katıldığını görünce "hakkaten inekmişsiniz" demişti.
- hiç unutmam; şenliklerden birinde öğrenciler bir inek getirmişlerdi diskonun ortasina.
- aü sbf'nin klasikleşmiş bayramıdır.. bir inekle beraber yürüyüş yapılarak başlanır bayrama, devamı fakültenin bahçesinde devam eder.
- bu yıl ekstra güvenlik önlemleri doğrultusunda mülkiyeliler dışında pek fazla katılımın olmadığı şenliktir.
diğer bahar şenliklerinden farklı noktaları çoktur. bir kere çok eskidir. mezunlarla öğrencileri kaynaştırmak gibi asli bir işlevi vardır. yıl boyunca öğrencilerin gözlemleyip yanlış gördükleri noktaları hocalara iğneleyici bir mizahla aktardıkları dua ile açılış yapılır. sonra fermanlar okunur, her bölüm kendi fermanını yazar, diğer bölümleri yerer kendi bölümünü över.
kuşkusuz inekle beraber yürümek işin en eğlenceli kısmıdır. yürüyüş sırasında hukuk'un önünden geçerken hep bir ağızdan mülkiye burada hukuk nerede diye bağırmak, artık unutulmaya başlanan hukuk-mülkiye tatlı rekabeti için de yayarlı bir durumdur.
bir mülkiyeli için inek bayramı iki üç ünlünün gelip konser vermesinden öte bir şeydir. adı üstünde bayramdır ve bayrama katılamasanız bile, bayramlaşmak için bir kaç mülkiyeli arar gözünüz.(kipti, 17.05.2007 22:04)
- bölümlerin birbirlerine giydirdikleri, populer sanatçılarla renklenen, mülkiye marşıyla taçlandırılan etkinlik. siyasalı siyasal yapan geleneklerinden en önemlisidir belki de. çamur kutusu olayı var evet kendimden (uyuz ve klişe laf ama kullanacağız ister istemez) biliyorum. o dönemler ögrenci evimiz kara böcüklerden geçilmiyor. utanmazlar yatagımıza kadar, en ücra yerlere kadar geliyorlardı. işte o elim dönemde parfümle böcek katliamı yaptığım için arkadaştan çamur kutusuna atılmış saglam bi ayar almıştım:
- ... ne işin var senin mülkiye'de gidip kimyager olsaydın ya..
- (bkz: http://www.politics.ankara.edu.tr/...)
- mülkiyeliler cebeci kampüsünün içinde o meşhur ineklerini dolaştırırken; zavallı hukuk öğrencileri final zamanının olması nedeniyle gözleri ders çalışmaktan morarmış ve çökmüş bir halde, kampüste dolaştırılan ineğe bakıp, kendilerine onu bir nevi dost bilirler.
bayrama çok güzel gruplar ve şarkıcılar gelir ve gerçek bir eğlence ve çoşku yaşanır. her yerde aynı tadı bulmak zordur.
- her sene öncesinde mutlaka ama mutlaka bi olay çıkan bayramımsı. geçtiğimiz sene başka yerleriyle içenler sebebiyle de partisi iptal edilmiş, çıkan öğrenci olayları sebebiyle de "bayram"ı bayram olamamıştır.
şu yürütülen meşhuuur ineğin akıbeti konusunda çeşitli rivayetler vardır. gerçek şudur ki; siyasalcılar tarafından her daim kendilerine bok atılan hukukçular bu dostlarını yer. sonrada gider siyasal bahçesindeki inek heykelinin önünde dostundan kalanlarla poz verir. sinirlenince kimseyi ellerinden alamazlarmış vala, ben de öyle duydum.bir arkadaş söyledi.
- bu sene 9 - 10 mayısta yapılacak olan bayram.
bayram deakn celal göle nin konuşmasıyla başlar. ardından büyük ihtimal mülkiyeliler birliği başkanı konuşur. her sene 50 yıl onceki mezunlar davet edilir ( ben hesapladım bu sene 58 mezunları gelecek ama 50 değil de40 yıl oncekileri çağrıyorlarsa 68 liler gelir*). inek duası okunur ki oldukça eğlenceli ve inek bayramını diğer üniversitelerin saçma sapan bahar şenliklerinden ayıran bi aktivitedir bu. ardından inek yürüyüşüne geçilir. ziraat fakültesinde bir inek getirilir ve peşinden cemal gürsel caddesi boyunca tüm fakülte bölümler halinde yürünülür. bolumlerin sloganları genellikle diğer bölümlere yöneliktir ve tabi hukuk fakültesinin önünden geçerken hukukçulara giydirilir. (bkz: mülkiye burada hukuk nerede). okul içi etkinliklerde bölüm fermanları ve çamurlar okunur. her bölüm kendi fermanını okurken -ki genellikle 4. sınıflar ferman işiyle ilgilenir- once kendi bölümünü övmeyi daha sonra da diğer bölümlere ve diğer bölümlerin hocalarına giydirmeyi tercih eder.
inek bayramında, inek duasında, fermanlarda hatta çamurlarda atış serbesttir. hocalara, fakültede yaşananlara, gündemdeki ve son bir yıl içindeki önemli olaylara esprili bir dille göndermede bulunulur. bu nedenle bahar şenliğinden çok bir öz eleştiri mekanizmasıdır inek bayramı.
- ineklik konusunda hukukçularla mülkiyeliler arasındaki anlayış farkını vurgulamak önemlidir. zira hukukçular için ineklik çalışkanlığı, mülkiyeliler için üreticiliği temsil eder. hukukçular sınavdayken mülkiyelilerin coşmasının nedeni budur.
uluslararası ilişkilere züppeyun, kamu yönetimine tellak, işletme bölümüne bakkal, çekoculara amele, maliyecilere tahsildar ve iktisatçılara geyikhan adı verilir.
yahu bu fermanlar sataşmalar ne ola ki sorusuna bizim dönemlerden bir şarkıyla misal vereyim... (lüküs hayat müzikalinin melodisiyle okuyun lütfen)
ooooooooooooo
sefil hayat, sefil hayat
halin harap ey diplomat
somali'de bir kulübe
villalar senin neyine
karın yatar bakkal ile
sen uğraş dur işinle
elinde boş bidonunla
sıra bekle saf su için
bakkal yazmaz veresiye
karın öder peşin peşin
oooooooooooo
sefil hayat, sefil hayat
halin harap ey diplomat
hem ukala
hem ibnedir
boynuzu varsa
züppedir(jeriko, 09.05.2008 15:38 ~ 15:39)
- bu sene 68 kuşağının katılımıyla büyük bir coşkuyla kutlanan bayramdır. mülkiye konuklarını, kendi dönemlerinden bir şey kaybetmemişcesine aynı heves aynı coşkuyla yanki go home, 6.filo def ol gibi pankartlarla karşılamış, büyük tezahuratlarla uğurlamıştır.
bakkalların tahsildarları çok fena kaşıdığı fermanlarıyla günün en iyi fermanını yazdıkları söylenebilir. abaza kamu ise görsel şovları ve züppeyun larla dalaşmalarıyla gayet iyiydiyiler. vasıfsız amele çekonun fermanı biraz sönük kaldı denebilir. fermanların ardından fasıl ve hemen sonrasında nev konseri vardı. yarın ise yastık savaşı, iktisat fermanı ve maliye fermanı okunacaktır.
- kanımca hindistan'da olabiliecek ineğe tapanlarından dini bayramı olabilir ya da ben saçmalıyorum
- bayramın ikinci gününde iktisat fermanından sonra maliye fermanı okunmuş ve işletme bölümünün gaydırıgubbak fermanına karşılığı verilmiş ve ferman okuyucusu yakışıklı bebenin seksi şovuyla okulun libidosu tavana vurmuştur ayrıca çamur bölümü de hoş geçmiştir yani 2 gün boyunca unutulmayacak bir zaman geçirilmiştir
- geyikhanların ve bakkalların maliye fermanını sürekli sabote etmesini bir kenaara bırakırsak görsel şovu,şarkıları ve fermanıyla çok iyi bir performans sergiledi tahsildarlar. ama okulun züppeyunlarının hakkını vermek gerek. kendilerine yakışır şekilde şovlarını yapıp bitirdiler.
- normalde ineklerin kutlaması gereken bayram.gerçi hindistanda tanrı olduğunu bile bilmeyen bir hayvanın bayramdan haberi olabileceğini düşünmek fazla iyimserlik olurdu.ayrıca kayseri'de de böyle bir bayram düzenlenebilir.hatta ertesi gün de çıkak bayramı ,ikisini toplayıp inek-çıkak bayramı da olabilir tabi
- züppeleirn fermanlarını kendilerinin okuyup kendilerinin dinlediği bayram. bi de bi kız verdi koca uluslarda başkasını bulamamışlar o nasıl tiz bir sesti. ferman höykürerek okunur. ulusların fermanını dinlemedim ama diğer beş ferman içinde en iyiler işletme ve maliyenin fermanıydı. ancak işletme fermanındaki kabak patlıcan muhabbeti hoş olmadı. sonuç olarak maliyeciler bu ferman işini iyi yapıyorlar geçen senede en güzel ferman onlarınkiydi.
- uzuunca yıllardan sonra 'yastık savaşı' 08inek bayramıyla tekrardan can bulmuş, bir mülkiye geleneği daha yaşamaya devam etmiştir. iş zıbıtır millet birbirine girer endişeleri boş çıkmış, bilakis tam tersi etki yaratmıştır tüllab üstünde. nitekim 20 dakika içinde tanımadığım onlarca kişi tarafından yastıklanmış bir o kadar kişiyi de yastıklamış olmama rağmen halinden rahatsız bir kişiye bile rastlamadım. patırtı arasında geçen diyaloglar da ilginçtir hatta;
-hoop bilader az önce sen mi vurdun bana?? (kafaya bir yastık darbesi)
-evt ben vurdum (bu sefer karşı darbe)
-heea iyi yapmışssın eline sağlık..
bunun haricinde fermanı, duası, çamur kurtuları, akşamları kampüs eğlencesiyle on numara bir inek bayramı daha geride kalmıştır.
- eskiden cebeci halkının da katılımıyla tıklım tıklım kutlanan, bir bahar şenliğinden çok, bir özeleştri bayramı olan sbf' nin geleneksel bayramıdır. ancak son bir iki senedir kapıdaki güvenlik görevlilerinin tutumu ve dekanlığın kapalı(!) politikasıyla, siyasalı cebeciden koparmış; daha tenha, daha buruk inek bayramlarının yaşanmasına sebebiyet vermiştir.
|