görseller
independence day 

belki ilginizi çeker
  1. · summer rocks open air festival 2007
  2. · jeff goldblum
  3. · the war of the worlds
  4. · the day after tomorrow
  5. · the condemned
  6. · meksika yaratığı
  7. · 2012
  8. · günün başlıklarından şiir denemeleri
  9. · ibrahim tatlıses in uzaya gitmesi
  10. · ilk kez sinemaya gittiğini belli eden çocuk
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · domuz gribi
  2. · dinde zorlama yoktur
  3. · günün tek kelimelik özeti
  4. · thierry henry
  5. · aşk ı memnu
  6. · allahın belası piç şerefsiz altıncı nesil yazarlar
  7. · sözlük yazarlarının hayalleri
  8. · gülümsün
  9. · can t get my eyes on you

independence day  

1. amerikan saçması ve propagandası,biraz star wars çalıntısı uzaylı filmi.
    (bettyboop, 02.08.2005 02:29)
  2. hollywood filmlerindeki "dünyayı kurtaran amerika" klişesinin en mide bulandırdığı ve sıktığı bi dönemde maydonoz olmuş ucuz replikli film
    (greeen, 24.08.2005 12:29)
  3. x-files'ın filminde fox mulder, barın dışında duvara işerken, net görülmese de, duvarda duran posterin filmi. yani chris carter'ın ben buna ancak işerim dediği dandik film.
    (stocky2001, 24.08.2005 14:16)
  4. filmin final sahnelerinde will smith'in uzaylıların ana gemisinin böğrüne füzeyi "peace" diye bağırarak atması ve tüm uzaylı ırkının soyunu bir kerede kurutması da oldukça manidardır...
    -melaba bağyan, size özgürlük ve barış getireyim mi?
    (azwepsa, 24.08.2005 15:52)
  5. koca uzay gemisinde norton yüklü değilmi dedirten
    bir zenci ve bir yahudinin dünyayı kurtardığı
    bol aksiyon ,patlama , efekt dolu
    ama içi boş
    amerikan propoganda filmi
    (anakin skywalker, 24.12.2005 21:28 ~ 21:31)
  6. amerikan başkanı bile uçağa atlayıp bizzat savaştı ya dedim bunlar ırak'a da girerler cibuti'ye de.
    (gelirsemkal, 31.03.2006 16:31)
  7. amerikalıların her 4 temmuz'da kutladıkları bağımsızlık günü. amerkanın doğum günü olarak da anılır ve bu 1776 yılına tekabül eder.
    (stairway to heaven, 31.03.2006 16:38)
  8. süper fragmanıyla vaktiyle insanları cezbetmiş bir filmdi. bende oha filan olmuştum, her atışta bir gökdelen götüren, şehri komple gölgesine alan uzay gemisiyle işte bu demiştim, sağlam bi uzaylı filmi geliyor. hatta annemi de peşimden sinemaya sürüklemiştim, bak süper film uzaylılar var diye. sonra film başladı annemle oturduk 2 saat binbir mantık hatasını, amerikan propagandasını izledik, filmdeki yegane etkileyici sahnelerin zaten fragmanda gösterildiğini anladık, filmin bayıklığına bir de kandırılmanın acısı eklendi. çıktık filmden, annem sağolsun bütün kibarlığıyla iyi vakit geçirdiğini söyledi, ben de bir daha seyredenleri dinlemeden fragmanı izleyip atlamadım filmlere.
    (genaro, 31.03.2006 16:45 ~ 16:45)
  9. alttan alta ya da arka fonda amerikan milliyetçiliği yapılırda bu kadarına pes dedirten filmdir. uzaylıların will smith ten dayak yemesi, içten içe beslenen uzaylı nefreti (uzaylı lan bu) ve 4 temmuz gününün sadece amerika için değil tüm dünya için bağımsızlık günü ilan edilmesi amerikan fetişizmini üst doruklara taşıyor. hala neden ismini independence day koymuşlar anlamadım. şuna amerikan milli marşı klibi desenize..
    (genius kusagami, 29.04.2007 11:35)
  10. (bkz: 4 temmuz)
    (theone, 04.07.2007 12:28)
  11. allah amerika dan razı olsun dediğimiz film.yine bu filmde müthiş zekalarını kullanıp bizleri iğrenç uzaylılardan kurtarmışlardır.bu arada yahudilere karşı sempatik hareketler vardır.
    ::::::spoiler::::::

örneğin; uzaylıların gemisine virüs göndermeyi akıl eden ve bizzat gönderen kişi yahudidir.hatta babası oturmuş dua ederken ordan geçen adama bizimle dua etsene gibi bir şey söyler.
    -bizimle dua etsene
    -ama ben yahudi değilim
    -kimse mükemmel değildir.

::::::spoiler::::::
    (xander, 04.07.2007 12:49)
  12. filmin sonunda star wars çakması bir müzik çalıyor ayrıca.
    (eolys, 27.07.2007 00:29)
  13. her türlü teknolojiye sahip uzaylıların ve uzay gemilerinin hedefe kilitlenme teknolojisine sahip olmaması dolayısı ile uzaylıların attığı füzelerin amerikan f16'larını sürekli ıska geçmesi, gelebilecek virüslere karşı sistemlerinde firewall olmaması ile uzaylıların o kadar da teknolojik olmadığını düşündüren; jet pilotu olan ve hayatında uzay gemisi görmemiş olan will smith'in, uzay gemisine çocukluğundan beri aşina gibi davranması ve yok edilen uzay gemilerinin her nasılsa sydney'de opera binası'nın, mısır'da piramitlerin civarına düşmesi, seyirciyi de kendisi gibi kıt zanneden yönetmenin, izleyiciye "hah piramit, o zaman burası mısır'dır" dedirtme çabası filmin yerlerde sürünmesine yol açıyor.

ayrıca amerikan başkanı'nın savunma bakanını şirketteki ofisboyu kovar gibi "kovuldunuz!" demesi, sığınağa saklanmak varken jete atlayıp uzaylılara haddini bildirme mücadelesi, aklı başında izleyiciye "ben mi salağım, yoksa yönetmen mi?" dedirtiyor.
    (phoarbix, 29.03.2008 13:27 ~ 04.05.2008 14:30)
  14. bir kaç sahnesinde close encounters of the third kind'a temenna eden, karavan sahnelerinden birinde de tv yayınında 1951 yapımı bilimkurgu kültü the day the earth stood still'in yer aldığı, şimdiden klasik kabul edilen bilimkurgu filmi.
    (john voxville, 29.04.2008 21:37)
  15. 4 temmuzun dünya kurtuluş günü olduğunu idda eden gereksiz politik filmdir.
    (yineyenidenkobalamin, 10.08.2009 00:36)
  16. aşırı derecede klişe dolu ve vasat bir film olsa da will smith'in uzaylıya yumruk çaktığı sahneyi sevdiğim film. ayrıca nedense filmin adını duyduğumda jeff goldblum'un yüzünde "evet çok dandik bir filmde oynuyorum neyse ki iyi para alacağım" bakışlarıyla hatırladığım film.
    (naunet, 10.08.2009 00:51)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil