incitmeden kadın dövmenin yolları 

adana çık aradan

1. bugün öğrendiğim kadarıyla kuran da bir surede kadınları dövün derken aslında onları incitmeden dövün denmek isteniyormuş. önce uyarın, olmadı yataklarınızı ayırın, o da olmadı dövün, pardon incitmeden dövün. peki nedir bu yollar?

kadınların canını acıtmadan dövmenin yollarıdır. dövmek şiddet içeren bir fiil olduğu halde bir insanı incitmeden nasıl dövebiliriz? inanın deminden beri düşünüyorum, bir yolunu bulamadım. dövmenin amacına ters bir durum zaten. döveceksin, canı yanacak ki bir daha aynı hatayı yapmasın. yani amaç acı vererek ezme, sindirme ama bunu incitmeden yapmak gerekiyor. yoksa günaha giriyoruz. kafam karıştı cidden, bir islam alimi çıkıp aydınlatırsa gerçekten çok sevinceğim. çünkü bunu düşünmeye başladığım anlarda okuduğum "bunun okulu var, bilmeyenler yorumlamasınlar" türünden bir çıkış elimi kolumu bağladı. ortaokulda lisede falan din kültürü ahlak bilgisi aldık ama yetersizmiş demek ki ne dindar olabildik, ne ahlaklı. üstüne kadın incitmeden nası dövülür onu da bilmiyorum. benim dövdüklerimin burnu falan kırılıyor hep. kafa atıyorum acaba ondan olabilir mi hocam? hocam?! nereye gitti lan bu?
    (ahmak ı hayal, 18.03.2008 13:47)

2. "paranızla dövün" şahika suresi 11. ayet

yukarıda da görüldüğü gibi erkeğin kendisi tarafından bir tüketim canavarı haline getirilen kadının incitilmeden dövülmesinin tek yolu alışverişe ota boka püsüre harcadığı parayı kısmanızla mümkündür.
    (chixculub, 18.03.2008 13:53)
  3. akıl sır erdirilemeyen ve çözüme kavuşturalamayan bir konudur bu. ulemaya mı danışmak gereklidir acaba? biz kadınlar da bu konuda bir açıklık bekliyoruz, ileride üstümüze bir kaç eş getirmesi mübah olan kocanın daha ne marifetleri vardır acaba diye meraktayız da.

ayrıca da zorunlu din dersini kaldırmamalarının nedeni bu mudur diye düşünmeme sebebiyet verdi, demek ki böyle incelikleri öğretecekler ileriki safhalarda. sırf atıp tutmayalım, bilip bilmeden konuşmayalım diye.

(bkz: akıl ve fikir)
    (bkz: tüm aramalarımıza rağmen bulunamadı)
    (aglaures, 18.03.2008 13:58)
  4. önceden haber verin, hazırlıklı olsun sonra etrafta başka kimse olmasın ki, gururu incinmesi sonra hızla girişin ki, uyuşsun falan mıdır? yoksa zaten pata küte girişmeden de acı verme yöntemleri kendiliğinden gelişmiştir de düşünmeye gerek yok mudur?
    (heidi, 18.03.2008 13:59)
  5. boş kümedir. dayak incitir, hatta dayağa da gerek yok, bir bakış, bir söz de incitebilir.
    bu konudaki sorulara ve eleştirilere karşı "sorgulanamaz, herkes tarafından anlaşılamaz, inanmayan bu konuda hiç fikir beyan edemez" gibi yorumlar bu soruları da ortadan kaldırmaz.
    (arapbebek, 18.03.2008 14:03)
  6. pekala kurslar aracılığıyla kendi şeriatını yaşamak isteyen bünyelere öğretilebilecek yollardır. afişlerini hayal edebiliyorum da: (hayal et hayal et hayalet, hayalet sevgilim)

"şiddetten hoşlanmıyorsunuz ama karınız size başka yol bırakmıyor mu? elinizin ayarı mı yok? kodunuz mu oturtuyor musunuz? eşiniz dayak sonraları kullanım dışı mı kalıyor? kuran ve islami öğretiler referans alınarak her birisi branşlarında uzman hocalar yardımıyla kadınınızı incitmeden dövmenin yolları tekbir judo salonunda. alalhın selameti ve rahmeti üzerinize olsun. çarşamba mahallesi, fatih/istanbul"
    (chixculub, 18.03.2008 14:16)
  7. ben genelde aduket çekiyorum* şimdiye dek chun li'yi incitmedim hiç.
    (peaceramon, 18.03.2008 14:21)
  8. bunlar ulema tarafından bulunmuş çok özel tekniklerdir. tarikat tekkesinde yalnızca çok özel öğrencilere öğretilirler. bir kere bunlardan birine tanık olan o sensei morihei uesiba şu yorumda bulunmuştur:
    - ben ki bu işin şahı değilim adeta şahbazıyım; böyle teknik görmedim. siz benim yıllardır arayıp da bulamadığım şeyi gerçekleştirmişsiniz.
    (gelecegim, 18.03.2008 15:06 ~ 19:32)
  9. (bkz: şefkat tokadı yemek)
    (luto, 18.03.2008 15:10)
  10. en etkilisi buz hokeyi kıyafetleri giyerek dövmektir. böylelikle bi yeriniz incinmez. şimdi yumruk atarsınız, kadının elmacık kemiğine gelir, eliniz incinebilir. ya da tekme atarsınız kadının kaval kemiğine, sizin de ayağınız hasar görür. kafa atıyım dersiniz, burnunuzu kırarsınız allah muhafaza. 2000li yıllardayız hala kadın döverken oramızı buramızı incitiyoruz. olacak şey değil.
    (alkolik2000, 18.03.2008 15:20)
  11. yoktur.

allah, "hafifçe, incitmeden dövün" derken "dövmeyin" demek istiyor aslında. "hepsine eşit davranmak şartıyla dört tane eş alabilirsiniz" de demişti. hepsine eşit davranabilir misin? tabii ki hayır. tek eşliliğe teşviktir işte bu. bunları anlayamayacak kadar saf mısınız yahu? allah bize akıl vermiş. ayrıca cennet anaların ayakları altındadır. hala daha "islam'da kadın erkek eşitliği yoktur" diyenlere kahkahalarla gülüyorum kahkahalarla. islam'dan önce kadınlara ne haklar tanınmış bi araştırın bakalım. çakal sürüsü sizi.
    (ver ordan tek kart, 18.03.2008 15:23 ~ 15:24)
  12. (bkz: itaatkar olan iyi kadın)
    (aglaures, 18.03.2008 15:25 ~ 15:32)
  13. zeki müren style en iyi yöntemdir bu iş için. öyle ki zeki müren bir filminde düşmana "kahrol düşman al sana bomba" diyerek saldırmış, gönülleri fethetmiştir..

(bkz: kahrol ayşe al sana tokat)
    (yaqui, 18.03.2008 15:31)
  14. büyük islam alimlerinden aldığımız açıklamalar ile yavaş yavaş anlar gibi olduğumuz bir konudur. neymiş, adam iki haftadır yıkanmamış, leş gibi kokuyor, yanına yaklaşılmıyor ve kadın bu adamdan tiksinir ve uzak durursa incitmeden dövülebilirmiş. şu veya bu sebeple evini terkeden kadın için de aynısı geçerliymiş.
    (arapbebek, 18.03.2008 15:31)
  15. istediğiniz yöntemi deneyin yine de başarısızlığa ulaşacak yollardır. her türlü, içerlerde bir yerde hasar bırakırsınız.
    (sageeth, 18.03.2008 18:56)
  16. inciterek veya incitmeden oluyormuş kasmaz, dövecek adam helal haram demez ve döver. doğruyu yanlıştan ayırt etme gücü olan, aklı ve fikri düzgün çalışan ve yalnızca işine gelenlere değil, islam'ın güzel ahlak ve doğru toplum yaşantısı için salık verdiği yazılı ve yazısız kaynakları (tüm öğütleri) mantık çerçevesinde değerlendirip günümüz koşullarına uyumlu biçimde ele alan bir bireyin "kötü" bir insan olması da oldukça düşük bir ihtimaldir.

ha bu cümlemden de şu anlaşılmasın, "müslüman ise iyidir. müslüman değil ise kötüdür." veya "kötüler sadece müslüman olmayanlardan çıkar." tarzı bir söz söylemedim; bu geçmiş zamanlarda iyi ahlaklı olarak tanımlanan ve sosyal hayatları ile döneminin insanlarına örnek olan amcaların/teyzelerin güzelliklerine bir göndermedir. üstelik herifin teki yaptığı hayvanlığı meşru göstermek için kuran, zebur, calculus vs kullanmasa da olur; bir şekilde döver karısını. onçün kasmayalım gençlik.

lakin inatla "müslüm erkekler karısını dövebiliyomuş, ama incitmeden yaparlarsa ahaha" diyen ve "nası oluyo o?" şeklinde bana soran iq fukarası arkadaşlara tavsiyem kendi yönetemim olacaktır: kişisel olarak ben şahsen fiske vurmam imam nikahlı manitama. direk bıçaklıyorum, temiz. kelebeğim ise keskindir. incitmeden, zarifçe iliştiriyorum kabadan. acı yok rambo acı yok.
    (azureel, 18.03.2008 19:05)
  17. http://www.itusozluk.com/...
    (beşincicemre, 18.03.2008 19:22)
  18. önceden ağrı kesici filan verilebilir. o zaman hiç incitmez.

dövülmeye, erkeğe boyun eğen kadın onurundan vazgeçmişse ne kadar konuşsak bilmiyorum bir şeyi değiştirir mi..
    (hayvanat bahçesinde kuş olsam, 18.03.2008 20:43)
  19. yanlışlıkla rastladığım bir ayettir.okudukça beni gülme krizlerine sokmuştur.kim çevirdiyse allah müstahakını versin.beni güldürdü allah da onu güldürsün ne diyim...

efendim sayın çevirmenimize göre ayet şöyledir:

"kadınlar kocalarına karşı geldiklerinde, cezalandırılmaları gereken bir durum olduğunda incitilmeden yumuşak yerlerine vurularak dövülebilir."

canım benim hem incitmeden diyorsun hem dövülebilir diyorsun ne diyorsun sen acaba kendin anladın mı? ayrıca bence yumuşak yerlerin tanımını ver. sonuçta karısı obez olan da var. bence koordinat belirtilmeliydi böyle olmamış.

tanrının kullarını ayırabileceğine inanan zihniyeti eshefle kınıyorum. hele böyle birşeye inanacak olan insan müsfettelerine ise acıyorum...
    (onbeşdakikareklammıolurbekardeşim, 18.03.2008 21:09)
  20. düşünmesi bile inciticidir insan olan için...

(bkz: önce insan olmak)
    (bkz: erkekliği mangandalıkla karıştırmamak)
    (bkz: koşulsuz kadın erkek eşitliğine inanmak)
    (bkz: magandaları dışlamak)
    (strategos, 18.03.2008 21:27)
  21. uzun uzun düşünüldü ve kanaat getirildi, kadının saçını cımbızla yolmak bu tekniğe girer.
    (jack daniels, 29.03.2008 02:04)
  22. (bkz: incitmeden kadın sevmenin yolları)
    (closer, 29.03.2008 02:16)
  23. (bkz: türksün di mi)
    (breaks, 29.03.2008 03:24)