belki ilginizi çeker
  1. · içimden kuşlar göçüyor
  2. · sözlüğün kutsal değerlerle imtihanı
  3. · en hızlı okunan kitaplar
  4. · taş ve ten
  5. · sürekli kadından bahseden kadın yazarlar
  6. · orhan kemal roman ödülü
  7. · yazarların istanbul u
  8. · safran sarı
  9. · ağlatma olasılığı yüksek kitaplar
  10. · erkekleri anlamak
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · ugg düşmanı ezik kızlar
  2. · aklidengegorecelibikavramdir
  3. · umutların yitirildiği anda hayata giren sevgili
  4. · marjinal isim meraklısı aile
  5. · metrobüse para vermeyen tkp li öğrenciler
  6. · uludağ sözlük
  7. · erkekte ses tonu
  8. · sen
  9. · savarona

inci aral  

1. genelde kadın sorunlarını veya kadın erkek ilşkilerini inceleyen ama kendini kadın sorunlarını anlatmayı hedeflemeyen bir yazar olarak gördüğünü söyleyen çağdaş türk yazını yazarı.
    (bkz: içimden kuşlar göçüyor)
    (bkz: ağda zamanı)
    (bkz: ölü erkek kuşlar)
    (emma, 15.02.2006 12:43 ~ 12:43)
  2. toplumun değişik kesimlerinden radikal kesitler sunarak yayınladığı öykü kitaplarının yanı sıra mor ve ölü erkek kuşlar gibi etkileyici romanları da vardır. her öyküsünde değişik bir zaman ve ortamdan kesitler sunar. öykülerinde her yaştan kadınlar bulabilir ve bu kadınların düşünceleri hakkında ipuçları bulabilirsiniz kitaplarında.

psikolojik ve fiziksel tasvirleri başarılıdır ve bir kadının düşünce betimlemesi içinde sürüklenip giderken buluverirsiniz kendinizi. öyküleri bir son kaygısı taşımaz çoğu zaman ama genede bir olay kurgusu vardır ve evet mümkün olabilecek en makul son buydu zaten öykü sonunda dedirtir okurlara.
    (julien, 22.05.2006 00:44)
  3. öykü ve romanlarında genellikle kadın-erkek ilişkilerini, sevgiyi, kadın kimliğini, bağlılık ve özgürlük sorunlarını, insan ilişkilerini konu alan mor adlı kitabı orhan kemal roman ödülünü alan ve safran sarı romanı okunulası olan yazar..
    (rasko, 08.04.2007 18:25)
  4. gazi eğitim enstitüsü resim bölümü mezunudur.
    (idrak yolları enfeksiyonu, 24.12.2008 01:37)
  5. tıpkı necati cumalı gibi, inci aral'ın da öyküleri romanlarından çok daha güzeldir. sanırım bunun sebebi inci aral'ın birinci tekil şahsın ağzından yazdığı öykülerinde kendini öyküdeki karakterle çok başarılı bir şekilde özdeşleştirmesi. özellikle gölgede kırk derece adlı öykü kitabını tavsiye ederim. bir kadının aklından neler geçer, neler hisseder, nasıl düşünür, bütün bunların cevabı bu kitapta gizlidir. ayrıca hakkında bu kadar az giri olmasına çok şaşırdım.
    (mürekkepbalığı, 30.05.2009 02:04)
  6. (bkz: taş ve ten)
    (balefulwhisper, 02.07.2009 13:57)
  7. safran sarı adlı romanını okumaya çalıştığım yazar. daha önceden hiç bi kitabını okumadım, dolayısıyla sadece bu roman üzerinden yorum yapıyorum. tasvirleri ve karakterler arasındaki diyalogları fazla yapmacık geldi bana. bi türlü olayların içine giremedim, bu adamların gerçek olduklarına inanamadım. mesela adamla patronu gece kulübündeler, içkiler su gibi akıyor, memleketin gidişatı üzerine klişe yorumlar yapılırken adam 'kimin kimi yönettiği belli olmasa da yabana atılır bir görüş değil' diyor. şimdi kim kimle böyle konuşur ki? zaten içmişsiniz, laf olsun diye konuşuyorsunuz, bu nedir böyle? çevirisi çok kötü yapılmış bir roman okur gibi hissediyorum.
    (iris, 02.08.2009 23:37)
  8. şu sıralar sadakat isimli yeni romanı üzerine yoğunlaşan, edebiyatta otuz koca yılı geride bırakan yazarımız. ağda zamanı adlı hikaye kitabı her daim tavsiye edilesidir.
    (bloodblood, 10.09.2009 16:00)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil