|
|
- söylendiği an anlaşılması oldukça güç, genelde iğneleyici esprilerdir; bir tane biliyorum:
öğretmen, derse girdiği sınıfta, masasında otururken, oldukça rahatsız edici bir ses topluluğunun ortalıkta birikmesi üzerine derse başlayamaz. gürültü sınıfta kıkırdamalara sebep olur. rahatsız olduğu her hâlinden belli olan öğretmenlerinin ne diyeceğini merak ederler. hoca yalnızca, "ormanı yakanın allah belâsını versin." der.
---
incelik: orman yanmaya başladığı zaman tüm hayvanlar en yakın yerleşim birimine doğru sürü hâlinde koşuşturlar.(marsh, 16.05.2007 17:58)
- en önemli karakteristikleri incelikleridir. bunları anlamayan eşşektir, attır, köpektir. yavşaklar sizi.
- shp genel başkanlığı dönemimde diğer sol parti liderleri ve bürokratlarıyla gittiği restoranda garsonun "birşey almak ister misiniz, efendim" sorusu üzerine "teşekkürler biz birbirimizi yiyeceğiz" yanıtıyla güldürmüş, düşündürmüştür güzel insan..
(bkz: erdal inönü)
- (bkz: seçkin piriler)*
- zemin mekaniği dersi:
hoca --- h
öğrenci --- ö
h: ben mesela toprağım. burada da istinat duvarı var. ben basınç uyguluyorum duvara öne doğru bu akiftir. duvar pasif.
öğrenci tam cin...
ö: hmmm... siz aktifsiniz yani bayaa bayaa... (ince espri 1)
h: niye sen pasif mi istiyosun? (ince espri 2)
not: hala duvardan bahsedilmektedir
- sınıftan bir kız arkadaş bana uzun uzun baktıktan sonra:
- (favorilerimle oynamamı kastederek) dirk, senin tikin var
yandan bir arkadaş araya girer:
-merhaba ben tüleyman(dirk, 09.11.2007 18:42 ~ 18:45)
- günün bütün derslerine gidilmemiştir.akşam bölümden arkadaş görülür heycanla yanına gidilir.akabinde:
-olm bugün ne işlediniz derste?
+ya abi söyleyemem.özel dersti.
cevabının alınmasıyla gülünse mi ağlansa mı kararsızlığına neden olan espirinin de içinde bulunduğu espiri grubu.
zeka pırıltıları vardır bunlarda.tabi anlamak ayrı bir derttir o ayrı.
|