belki ilginizi çeker
  1. · ince belli bal dudaklı içinde sırlar saklı
  2. · çay partisi
  3. · pierluigi collina
  4. · ince bel
  5. · yoldan geçen teyzenin protestocuları azarlaması
  6. · kızınbiri
  7. · mor hırka converse kedi nescafe kupası
  8. · beyaz kapaklı mavi blendax şişesi
  9. · duble çay
  10. · casus belli
gündem
  1. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  2. · bir kadının bilmesi gerekenler
  3. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  4. · öğretmenler günü
  5. · apertura 2009
  6. · domuz gribi
  7. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  8. · aynı anda iki kişiyi sevmek
  9. · ben mi sınava girdim sınav mı bana girdi

ince belli  

1. beli ince olan şey*.
    (bkz: ince belli bardak)
    (azureel, 18.10.2006 15:51)
  2. (zeus, 18.10.2006 17:20 ~ 18:00)
  3. ajda bardağı da denilen, çay ile özdeşleşmiş, rakı içmek için de kullanılan güzel tasarımlı bardağımızın adıdır. kısaca böyle deriz ona.
    (galak, 20.01.2007 02:30)
  4. (zeus, 22.07.2007 17:54)
  5. bu bardak ile ilgili şöyle de bir olay yaşadım.

üniversiteye ilk girdiğimiz dönemde arkadaşlarla okula yakın bir cafeye sık sık uğrar nargile içer sohbet ederdik. mekan sahibi de urfalı babayiğit bir ağabey olmakla beraber genelde sık sık garson değiştiren biri idi. sonraki konuşmalarımızda kendi köyü ve civar köydeki kişileri istanbul'a getirip, garson olarak çalıştırdığını ifade etmişti.

yine aynı bugünki gibi yağmurlu bir günde içimizi ısıtmak için cafeye uğradığımızda daha önce görmediğimiz garson bir arkadaş siparişleri almak için geldi ve diyalog başladı.

+ ne alırsınız arkadaşlar

- 2 elmalı nargile, 1 az şekerli türk kahvesi, 2 tane de ince belli.

anadolu'nun bağrından yeni kopmuş bu garson arkadaş(yazarın notu: kesinlikle küçümsemiyorum) nargile ve diğer siparişleri adisyona not almasına rağmen çayları yazmadı. üstüne üstlük giderken de surat ifadesi çok bozuk ve sinirli bu ruh haline bürünmüştü.

kafaya takmadık tabii. aradan takribi 10 dakika geçmeden çaylar hariç, diğer siparişler geldi. işaret edip, garson arkadaş yine sinirli bir şekilde yanımıza geldiğinde tekrarladım.

- hocam 2 tane de ince belli vardı.

garson arkadaş bu sefer kızardı suratı morardı. " görürsünüz lan siz " bakışını bizlere fırlattıktan sonra içeri girdi. ondan sonra mekan sahibinin erol taş kahkahası şeklinde gülme seslerini duyduk. "kim onlar" şeklinde garsona sorduktan sonra ahmet abi yanımıza geldi.

+ yahu bu yeni garsona ne şakası yaptınız be dkacım?

- abi ince belli çay istedik.

ahmet abi bu cevabımdan yeteri kadar tatmin oldu ama daha yüksek sesle gülmeye başlamış, deyim yerindeyse yerlerde kıvranıyordu.

- abi olay nedir?

+ yaw siz bu arkadaştan çay istemişsiniz ya, bizim eleman sizin "ince belli" siparişinizi yanlış anlamış.

- abi yanlış anlamış da komik olan ne?

+ ahmet abi yine yerlerde gülerek, "yahu bizim eleman ince belli çayı kadın zannetmiş. biz genelev mi işletiyoruz, müşteriler benden karı istiyorlar" diye bana bildirdi.

biz de iptal olduk tabii orda. bayağı bir eğlendik. sonra zaten 3 gün sonra elemanı köyüne yolladı. türkçe kadar elastik bir dil yeryüzünde var mıdır? onu da dil uzmanlarına sormak lazım anlaşılan.
    (dünyayı kurtaran adam, 19.03.2009 17:51 ~ 17:53)
  6. ingiliz asıllı italyan santrfor.
    (mae govannen, 14.08.2009 00:55)
  7. (ameliyathanede kolbastı oynayan oynak doktor, 14.08.2009 01:09)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil