|
|
- asılsız olduğunu bildiğimiz halde içten içe inanmak istediklerimiz, hatta kendimizi zorla inandırdığımız yalanlardır.
(bkz: 24 saatte bayrağımızı atina ya dikeriz)(sağduyu, 14.05.2008 19:20 ~ 19:22)
- telefon gelir birden, size haber verir. der ki; "o, kaza geçirdi ama durumu iyi, buraya gelebilirmisin?" cümlesini bitirmeden daha aklınızdan geçen tek birşey vardır, ölmemiş olsundur, sadece bunu dilersiniz. hastaneye gittiğinizde öğrenirsiniz ki morga kaldırılmış, siz onu son kez göremeden.. keşke telefonda söylediği yalan bu dünyanın tek gerçeği olsaydı, sonsuza kadar inansaydınız. "o" mu? herkes için mutlaka vardır! bu yalana inanmak isteyenler için, acı ama gerçek..
- (bkz: herşey güzel olacak)
- (bkz: şişman değilim)
(bkz: dönemsel şişkinlik geçiriyorum)
- her dönemin başında söylenilen klasik öğrenci yalanları örnek olabilir.
"abi bu dönem bütün derslere giricem, hepsini günlük çalışıcam."
örnekte gördüğümüz tipteki yalanlara, yalanı dinleyenler zaten inanmazlar. inanmak isteyen yalanı söyleyendir.
- en son seviştiğim kişi sensin cümlesi benzeri söylemlere konu olan yalanlardır. kişi inanmak ister lakin mantık o kadar şaşmaz bir şekilde karşındadır ki, inanmak bile bir yerden sonra acı verir.
bir de bunun eski sevgili tarafından ayrıldıktan uzun bir müddet sonra hala en son seviştiğim kişi sensin versiyonu vardır ki, o inanmak istenilen yalanlardan ziyade, kişinin götüyle güldüğü yalanlar kategorisine girmektedir.
(bkz: bu yalan değilse ben de ingiltere kraliçesiyim)**
- show tv uefa kupası maçını* canlı yayınlayacakmış.
- en uçuğu, "senden başkasının elini bile tutmam" yalanıdır. bunun ardından, "sen, beni sevme ama ben, seni hep seveceğim" gelir. bunlara inanmayı kim istemez ki?
- fenerbahçe ronaldinho yu alıyomuş ollum...
- bayağı kilo vermişsin sen ya, göbek filan gitmiş.
- çoğu zaman kendine söylediğin yalanlardır. " her şey bitti tamam, ama asla ağlamıcam"...
- bir gün herşey düzelicek,yoluna giricek biliyorum daha doğrusu böyle olacağına inanıorum yani inanmak istiyorum..
- nikah masasında hani çiftlere sorulur ya, iyi günde de kötü günde de blah blah diye orada verilen kısacık bir evet cevabı en çok inanmak istenilen yalandır bence.
- artık düzenli çalışıcam, erken yatıp erken kalkıcam, çok düzenli ve neşeli olucam.
(bkz: trilaylaylom)
(bkz: kuyruklu yalan)
- bir feminist için;
''her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır''
- (bkz: seni seviyorum)
|