gündem
  1. · prison brake
  2. · kurban kesmeye karşı olan dallama
  3. · kız arkadaşı behlül ve sawyer la yatakta basmak
  4. · her yerinden öpüyorum rüştü
  5. · sözlük yazarlarının itirafları
  6. · beşiktaş
  7. · çok istenip de olunamayan meslekler
  8. · kedi
  9. · götel

in matlab we trust  

1. (gelecegim, 28.03.2006 00:53)
  2. matlab'ın toolbox'ı, simulinki ve daha birçok user friendly opsiyonlarına, programlamadaki kolaylığına güvenilip söylenen söz. matlab'a ne kadar güvenebiliriz? paramızın lisansına yettiği sürece güvenebiliriz.

matlabla bir cad-cam yazılımı yazmak(temel işlev olarak), 15-20 satırda sonlu elemanlar programı oluşturmak mümkün. bunun yanında işlevsellik dağ gibi, taş gibi. kolaylaştırılmış tamamen. küçük programlar yazıp, programlamaya matlabdan başlamak bence sakıncalı. en azından bir fortran veya c ile başlamak insanı programlamada daha üst bir seviyeye taşır görüşündeyim.
    (man on the moon, 28.03.2006 01:01)
  3. bu söylem, matrisleri çeşitli programlarla çözmüş olan mühendisin söylemi olabilir.

matris çözümleri için matlab, mathematica ve excel'i zaman zaman kullandım. bunlardan sadece matlab, matrisin "hasta karakterli" olduğu konusunda uyarı verme zahmetinde bulunabildi. ayrıca matris indirgemede basamakları adım adım göstermesi de yapı sistemleri çözümünde yanal rijitlik matrisini bulmaya çalışan inşaat mühendisi için hiçbir yerde olmayan bir nimettir.

başka meslekleri bilemem. ancak yapı mühendisleri için rahatlıkla diyebilirim: in matlab we trust kardeşim...
    (eksiksizuyum, 28.03.2006 01:11)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil