görseller
in dreams 

belki ilginizi çeker
  1. · roy orbison
  2. · rüyada
  3. · abdullah gül ün cumhurbaşkanı olması
  4. · robert downey jr
  5. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · yeşim salkım
  2. · domuz gribi
  3. · beşiktaş ile fenerbahçe taraftarı arasındaki fark
  4. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  5. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  6. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  7. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  8. · hey dostum senin sorunun ne biliyor musun
  9. · mefharet inal

in dreams  

1. rüyada.. yönetmenliğini neil jordan'ın yaptığı, başrollerinde annette bening ve robert downey jr'ın oynadığı 1999 yapımı iyi bir gerilim filmi.. bu kadar başarılı bir filmin isminin pek fazla duyulmuş olmaması da ilginçtir..

ekleme : bir filmin sonu filme bu kadar mı uyar.. seyirciyi* zevkten dört köşe eden bir sona sahiptir bu film..
    "my daddy was a dollar, i wrote it on the fence" *,
    "ayna ayna söyle bana" gibi çocuk tekerlemeleri filmde harika kullanılmış..
    (the acme, 29.01.2005 01:50 ~ 20.06.2007 06:50)
  2. filmin kadrosunda neil jordan ın favorisi stephen rea de dr.silverman rolünde görev yapmaktadır.filmin imdb notu sadece 5.2 olup beni şaşırtmaktadır.oysa ki çoğu gerilim filminin eline verecek bir atmosfere sahip,boku çıkmış gizem dolu filmlere tepeden bakacak kalitede bir yapım.ayrıca neil jordan ın oyunculardan üst düzey verim alma yeteneğini bu filmde de görüyoruz.annette bening inanılmaz oynamış,stephen rea küçük rolünde cool bakışlar atarak işi götürmekte ve son olarak robert downey jr.se7en daki kevin spacey vakası gibi.filmin sonlarında ortaya çıkıp o kadar kusursuz,o kadar başarılı,öyle tüyleri diken diken eden bir oyunculuk ortaya koymuş ki sadece bu bile filmi izlemek için yeterli bir neden.evet karşımızdaki neil jordan sinemasına tezat teşkil eden,farklı ama çok başarılı bir gerilim filmi.
    (floydzede, 24.04.2007 00:36 ~ 01.05.2007 17:13)
  3. (bkz: in flames)
    (neverlander, 24.04.2007 00:52)
  4. nerden aklıma geldiyse pazar sabahı kahvemi höpürtürken blue velvet filmi. o filmin adını veren blue velvet şarkısını dinlerken birden aklıma bu parça düştü. yalnış hatırlamıyorsam blue velvet filminde son zamanlarda sugar'ın peşine düşen tommy lee jones bu parçayı el fenerimi mikrofun mu belli olmayan bir nesneyi sanki mikronmuş gibi kendisi de söylüyormuş gibi dudaklarını oynatarak söylüyordu. şimdi o terim neydi unuttum çokça canlı yayında lahmacuncu kılıklı remixciler yapar.

efendim gözlükleriyle maruf roy orbison hazretlerinin terennüm ettiği bu şarkı 1963 senesi imalatı olup o senenin listesinde ilk on içindedir. sözleri ise söyledir;

a candy colored clown they call the sandman
    tiptoes to my room every night
    just to sprinkle stardust and to whisper,
    "go to sleep, everything is alright."

ı close my eyes then ı drift away
    ınto the magic night
    ı softly say a silent prayer
    like dreamers do
    then ı fall asleep and dream my dreams of you

ın dreams ı walk with you
    ın dreams ı talk to you
    ın dreams you're mine all the time
    with you ever in dreams, in dreams

but just before the dawn
    ı awake and find you gone
    ı can't help it, ı can't help it
    ıf ı cry
    ı remember that you said goodbye

ıt's too bad that all these things
    can only happen in my dreams
    only in dreams, beautiful dreams
    (ceket yok pantolon verelim, 05.10.2008 14:46)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil