|
|
- truman capote'nin gerçek bir cinayeti araştırarak yazdığı roman. gerçek nedeni para olan ama 4 kişinini canı uğruna topu topu 40 dolar bulabilen şartlı tahliye ile hapisten çıkmış iki katilin hayatının son bölümünden kesit sunar bize.
her ne kadar kitap kadar ayrıntılar içermese de 1967 yapımı çevrildiği yıla göre gayet başarılı, siyah-beyaz bir filmi de vardır bu kitabın. filmin son bölümlerinde idama giderken mahkumlardan birinin yüzüne yağan yağmurun gölgesi düşer ve ağlıyormuş izlenimini uyandırır. beni benden alan sahneler defterine kaydedilmiştir.(julien, 09.09.2006 16:22 ~ 16:23)
- gerçek bir olaydan yola çıkılarak yazılmış truman capote romanı. sel yayınları tarafından ayşe ece çevirisiyle yayınlanmış. 1959 yılında kansas'da clutter ailesinin hapisten çıkmış iki suçlu tarafından acımasızca katledilmesinin hikayesi. "nedensiz" yere işlenmiş bu cinayetin izlerini adım adım süren capote, ortaya harika bir kriminal roman çıkarmış. okurken bir dava dosyası ya da polis raporları okuyormuş gibi oluyorsunuz. ancak tek farkla kuru bir tarzla değil edebi bir üslupla. yazar olayla alakalı kim varsa ( ailenin yakınları, dedektifler, katiller, katillerin aileleri vs.) bulup konusmuş ve romanına dahil etmiş. capote'nin anlatımı o kadar nesnel ki, okur romanı bitirdiğinde cinayetlerin asıl sorumlusunun kim olduğunu sorgulamaktan kendini alamaz.
|