|
|
- ülkemizde cinsel taciz, tecavüz gibi olayların potansiyel uygulayıcısı olarak görülen fakat bulvarla idare etmesini bilen topluluk...
- kabaca amele diye adlandırılan insanlar
(jam23, 05.05.2004 22:42)
- yıllar yıllar önce, bizim apartmanın boya işini yapan işçiler, ben ve kıkırdayan arkadaşlarımdan birçoğuna 'şamırmayııın!' diye bağırmıştı da kopmuştuk...o zaman bu zaman kafamdaki inşaat işçisi imajı komiklikten öteye geçememiştir...
- mimarlıkı bitirdikten sonra alacağım ünvan
- olay önceleri evimin dibindeki muğla üniversitesine ait bir basket sahasında kuzenim ben ve iki eleman arasından geçer
-eleman1:siz hangi bölümdesiniz
-ben:biz liseyiz baba ya
-eleman2:hadi ya göstermiosunuz
-kuzen:siz nerden?
-eleman1:biz de inşaattan gelioz
-kuzen:(bana dönerek) olm hani burda mühendislik yoktu
-ben:(bozararak) olm adamlar amele(okang, 05.05.2004 23:29)
- genel olarak düşük eğitim seviyesine sahip olan ve inşaat mühendislerinin tozutma sebeplerinin başında gelen meslek grubu. başlarındaki saha mühendisinden sürekli birşeyler isterler (izin, para, avans, götürü, baklava, kola vs.)
bunun yanında kurnazdırlar ve özellikle şantiye tecrübesi fazla olanlarının sevdiği sporlarin başında 'şefleri birbirine düşürme' gelir. yönetirken dikkat edilmesi gereken insanlardır ve belli bir yaşa erişmeden üzerlerinde otorite kurma çabaları sonuçsuz kalır. genç bir mühendis otorite gösterileri yapmaktansa, daha samimi ve sululuğa kaçmayan bi yakınlık kurmayi seçebilir, zira sevdikleri insanlar için daha gayretli ve düzgün çalışırlar.
- sıcaktan götüm terledi, bilgisayar başında koltuğa sırtım yapıştı diye dert yanarken, acil işim olduğu için dışarı çıktığım ve o sıcakta sabahtan beri çalıştıklarını görüp içimi cız ettiren kesim...
- kral adamlar.. bir başka hissederim kendimi onları izlerken.. bir elinde balyoz, vurdukça hayalleri kırılıyor sanki. kalpleri moloz yığını.
- 50 ytl yevmiye alan adamlardır. birden fazla yere gittikleri olur. 1 saat gelse yarım yevmiye alır 3 saat oldu mu tam. aylık gelirleri 1200-1500 ytl arasındadır. elbetteki inşaat sektörünün bu parlak yılları göz önüne alınmaktadır. en niteliksiz, kürek operatörüdür bu. onun dışında usta oldu mu, götürü işe başladı mı geliri artar da artar. bedenen çalışır, çok yorulur ama çoğu zaman benden çok kazanır. levi's 501'den aşağı da giymez yarısı.
- asgari ücretle çalışan gariban işçiyi parasıyla döver alimallah. çoğu sözlük yazarı da iş hayatına atılınca yeni bir amele kadar para kazanamayacak uzun süre.
- 86 kez tembihlenmesine rağmen başka bir işverenin kendisine ssk primi ödeyip ödemediğini söylemeyen, ayda 60 gün prim ödenmesini (iki işverenden) mantıklı bulan, bu aydan artan 30 günlük primi kar sayan işçi modeli... (allahtan e-bildirge geldi bu cinnet sona erdi...)
ayrıca 2 ayda bir gelip primlerini görmek isteyen modeldir.. bunun tek sebebi de küçük mütaahitlerin yıllardan gelen bir alışkanlıkla ssk primi yatırmaktan kaçınması, eşe dosta prim yatırmasıdır...
- trakya'da yerleşik, menşei vezirköprü olan üretken klan.
(thraki, 08.12.2007 14:39 ~ 14:43)
|