belki ilginizi çeker
  1. · gözde kansu
  2. · sevişmeden uyumayalım
  3. · gökhan keser
  4. · yarın şunu yapalım diyince inşallah diyen kişilik
  5. · inş
  6. · türkiye sosyalist cumhuriyeti
  7. · başlıkla alakasız bakınız
  8. · itü maden mühendisliği kulübü
  9. · zeki ergezen
  10. · şarkıların şarkısı
  11. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · darbeci baro taksim e hoş geldin
  2. · prison brake
  3. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  4. · kapının önünde bir yığın misafir ayakkabısı görmek
  5. · behlül sözlük yazarı olsa kullanacağı nick
  6. · yılmaz özdil
  7. · aşk ı memnu
  8. · umurumda mı dünya
  9. · george orwell

inşallah  

1. arapça, "allah isterse" demek. ama biraz da insanın aç gözlülüğünden gelen "istesin be abi, biz de yolumuzu bulalım"cılık vardır bu sözün içinde. ayrıca bu söz yerine umarım kelimesinin de kullanılabildiğini söylüyorlar, ne derece doğru bilemiyorum.

ayrıca bir de şu var;
    (bkz: allah istemezse)
    (azureel, 28.09.2005 00:21)
  2. ateist bir insanın bile günde zibilyon kez kullanarak allah'ın adını anmasını sağlayan sözcük. dile yerleşmiş daha çok böyle sözcük için ;
    (bkz: allah allah)
    (bkz: estağfurullah)
    (eardur, 02.03.2006 22:18 ~ 22:19)
  3. bir cümlede iki olumsuz unsur kullanmak suretiyle elde edilebilecek bir formu da:
    'cenabı hak tarafından bir mani çıkmazsa' şeklinde olabilir.
    (bee veil, 01.05.2007 08:55)
  4. şöyle de bir hikayesi var:

müşrikler peygamber efendimize bir konu hakkında soru soruyorlar. peygamber efendimiz de "vahiy gelsin söylerim" diyor. ancak uzun zaman vahiy gelmiyor, müşriklerde "allah'ın seni unuttu mu?" diyorlar. en sonunda vahiy geliyor: "allah'ın seni unutmadı ama, sen bir şey söylerken inşallah de". önemini siz anlayın artık.
    (akaydo, 24.05.2007 13:43)
  5. işin allah'a kalması durumu.
    (meliades, 09.08.2007 17:47)
  6. türk insanının en çok söylediği sözcüklerden biridir.umarım anlamında söylenir.nitekim yabancı yakınlarımız türkiye'ye geldiklerinde genelde ilk olarak inşallahın anlamını sorarlar.
    (otrivine, 22.04.2008 22:26)
  7. sergen yalçın'ın bugün vatan gazetesi'ndekini yorumunu okuyunca aklımdan geçen söz.
    "daha ligin ilk haftası, 3 büyükler sahaya tek forvetle çıkıyorlar. eğer böyle giderse şampiyon olamazlar."
    http://getir.net/...
    (pekiyasimdi, 26.08.2008 23:02)
  8. halk arasında yanlış yazımları yaygındır:
    inşaallah
    iyişallah
    iyişanlah
    inş allah
    iyi şallah
    (zeynepp, 16.01.2009 21:00)
  9. inan kalmadı solumda dermanım
    dün bütün gece oturdum da ağladım

hekim de yok çaresi
    dile kolay bir kalbe zor söylemesi

sende de hava kışa dönmüştür
    eminim ellerin dizlerini dövmüştür

bir ışık yakmaz hayat
    mecbur ayrılığımız, aşka küstürmüştür

inşallah unutursun, unutursun sen de
    kendimi avuturum uyuturum ben de
    zamanla unuturum ben de
    (bimekan, 18.03.2009 17:54)
  10. (bkz: amin)
    (barfly, 18.03.2009 17:54)
  11. kelime anlamı olarak bakarsak;
    inşallah = inşa + allah ...
    yani allah inşa ederde, allah yaparsa, allah olmasını isterse anlamlarında kullanılır.
    (srkny, 18.03.2009 18:01)
  12. alt yapısı kuvvetli olan şarkı. bir başı komik. solumdaki derman ne demekse.
    (kurdeşendöken, 07.05.2009 17:21)
  13. sıla'nınsevişmeden uyumayalımını henüz eskitmeden, inşallah parçasına tesadüf etmeyegör; saatler geçmiş, hâlâ çalıyor..
    sıla'nın alıp götüren sesi midir bu şarkıyı bana ard arda dinleten, yoksa şu "bir ışık yakmaz hayat, mecbur ayrılığımız" kısmına geçişine hayran oluşum mu, bilemedim. sarıp sarıp başa oradan dinleyesim geliyor.
    (sharliey, 07.05.2009 23:28 ~ 23:28)
  14. sıla sevgilisinden yeni ayrılmıştır, birgün sahilde beraber gezdiği ve sevgilisinden yeni ayılan bir müzisyen arkadaşıyla birbirlerini teselli amaçlı ''unutursun'' ''sende unutursun'' kelimelerinden yola çıkarak nakaratını orada yazdıkları geri kalanını evde tamamladıkları şeklinde bir hikayesi olduğunu duyduğum şarkı.
    (alameti farika, 07.06.2009 00:47)
  15. klipte sıla'ya yakın arkadaşları dudaktan kalbe dizisinden gözde kansuve selena dizisinden gökhan keser eşlik etmiştir.
    (hürrem, 20.06.2009 01:51)
  16. "mecbur ayrılığımız aşka küstürmüştür.." o kadar çok şey anlatır ki bu cümle,sıla'nın sesiyle de birleşince ağlamaya-görün...
    (avivalı sta teresa, 05.07.2009 16:41)
  17. yanında bir küçük rakının bitebileceği muhteşem şarkı.
    (mbegumk, 17.07.2009 14:09)
  18. umutsuz durumlarda söylenir genelde. iş kuldan çıkıp allah'a kalmıştır.
    (zeytin, 19.07.2009 20:31)
  19. genelde bu işler inşallahla maşallahla olmaz diye bir söylem vardır halk arasında ama değildir aslında işler onlarla yürür biraz da.
    çünkü inşallah demek (capslock) allah (capslock) isterse yapacağım demek.
    mesela
    -yarın bana şu kitabı alır mısın?
    +inşallah,alırım
    denmesi gibi.
    (çok zor soru değil bu hadi çöz ver, 02.08.2009 13:33)
  20. insanda boğaz'a karşi içme isteği uyandıran, sıla'nın en güzel şarkısı.
    (charlienin dorduncu melegi, 03.08.2009 13:20)
  21. güzel bir sıla şarkısı.
    (demonic, 12.08.2009 00:24)
  22. ramazanın gelmesiyle birlikte yine en çok kullanılan kelimelerden biri olacak bu. normalde hiç kullanmayan birtakım insanlar dahi her cümlenin sonuna yerleştirecekler, adım gibi biliyorum. bunun yerine ısrarla ve hatta bazen kendini zorlayarak umarım kelimesini kullanmaya çalışan insanlar, ramazanla birlikte inşallaha dönecekler. her sene olan bir şey bu.

buna benzer bir de "iyi akşamlar" demek yerine "hayırlı akşamlar" demek var. aynı mantık bunlar hep. ramazan geldi hoşgeldi.
    (oehh, 21.08.2009 17:13)
  23. bazı şarkılar vardır "ulan bu şarkıyı insan nasıl yazar nasıl besteler? bi ilham da bize gelmez mi?" diye sorar durursun kendine. onlardan bir tanesi işte. teşekkürlerimi sunmayı borç biliyorum sıla'ya
    (sinek valesi, 27.08.2009 01:32)
  24. psikopata bağlamış halde dinlediğim şarkı. o kadar sevmeme rağmen elimde yoktu iletime yazaraktan buldum şarkıyı ve böylece arka arkaya 15 kere dinleyebildim. son zamanlarda hem sözleri hem müziğiyle böylesi güzel ve etkileyici başka şarkı daha yok. iyi işler yapıyor sıla.
    (benden sonra mutluluk, 27.08.2009 01:58)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil